به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، فاطمه کرباسی، امروز (پنجشنبه 3 آبان) در دوره آموزشی «اخلاق فردی، اجتماعی و اداری سرمایه اجتماعی» که با حضور کارکنان این اداره برگزار شد، گفت: سرمایه اجتماعی مقولهای است که از اوایل قرن بیست و یکم مورد توجه جامعه شناسان قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه سرمایه اجتماعی در سه بخش کلان، میانی و خرد تقسیم بندی میشود، ادامه داد: در سطح خرد میتوان به اعتماد عمومی، ویژگی اخلاقی، عامگرایی اجتماعی، مشارکت اجتماعی، بده بستان اجتماعی، تعلق و عرق ملی، رضایت از زندگی و احساس امنیت اشاره کرد.
کرباسی با یادآوری اینکه در سطح میانی، اعتماد سازمانی، کیفیت خدماترسانی، عملکرد و پاسخگویی سازمانها، کمک به سازمانها، اعتماد تصمیم یافته، وظیفهشناسی گروههای شغلی، عامگرایی گروههای شغلی و ارزشهای اخلاقی مسوولین جای میگیرد، گفت: در بخش کلان هم میتوان عملکرد نظام، موفقیت نهادیی، نکویی جامعه، عدالت در برابری و ارزیابی نسبت به آینده را مورد تاکید قرار داد.
این مقام مسوول با ارائه تعریفی از سرمایه اجتماعی به عنوان اعتماد به یکدیگر و مشارکت کردن، گفت: بی اعتمادی، فقر سرمایه اجتماعی را به دنبال دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از مناسبتهایی همچون پیاده روی اربعین، راهپیمایی 22 بهمن، عید فطر و مناسبتهایی این چنینی به عنوان شاخصه های سنجش سرمایه اجتماعی در سطح کلان یاد کرد و گفت: تعصب مردم به نظام جمهوری اسلامی از مواردی است که باید برای آن هزینه پرداخت کرد.
وی با یادآوری اینکه نشاط، خروجی سرمایه اجتماعی است، تصریح کرد: هرخانواده های که میزان گفتگوی بیشتری با اعضای خانواده داشته باشد از سرمایه اجتماعی بالاتری برخوردار است./
نظر شما