به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، علی نظری، امروز (پنجشنبه 3 آبان) در نشست تخصصی خلیج گرگان؛ فرصتها و تهدیدها اظهار کرد: خلیج گرگان تنها خلیج در حوزه دریای خزر در ایران است و در سال 1354 به همراه تالاب میانکاله بهعنوان نخستین مجموعه تالابی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید.
وی با بیان اینکه خلیج گرگان با پسروی دریا دچار مشکل شد، گفت: مردم منطقه از این مسئله نگران بودند و ما صداهای NGOها و مردم اعم از گفتمان تخصصی و غیرتخصصی را شنیدیم.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای گلستان ادامه داد: در مورد موضوع خلیج گرگان با آیت الله نورمفیدی مکاتباتی داشتند و در انتهای سال 1395 در جلسه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بحث نجات خلیج گرگان به آب منطقهای گلستان سپرده شد.
نظری یادآور شد: برای اینکه بتوانیم از عهده این مهم بربیایم سعی کردیم کارگروههای تخصصی را شکل بگیریم و در سطح کشور به بحث و هماندیشی نشستیم تا راهکاری را برای نجات خلیج گرگان اندیشیده شود.
وی افزود: در جلسه 17 فروردین 96 تصمیم گیری شد کارگروه تخصصی ویژه و کمیته راهبری را تشکیل دهیم و سعی کردیم کارگروه را از صاحبنظران و ذینفعان کشوری و استانی تشکیل دهیم تا از همه نظرات و نگاهها استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای گلستان ادامه داد: برای نجات خلیج گرگان لازم بود مطالعات فوری و اضطراری و مطالعات جامع انجام شود در مدت یک سال مطالعات اضطراری انجام شد و در سازمان محیط زیست کشور به تصویب رسید و تصمیمگیری شد کانال خزینی و چاپاقلی لایروبی شود البته نه برای اضافه کردن آب خلیج بلکه میخواستیم با لایروبی سرعت جریان را افزایش دهیم.
نظری گفت: اقدام دیگر لایروبی رودخانههای منتهی به خلیج گرگان بود که 22 کیلیومتر انجام شد که علاوه بر مطالعات دریا پیرامون خلیج گرگان هم انجام شود.
وی در خصوص استقبال سرد مدعوین از نشست تخصصی خلیج گرگان؛ فرصت ها و تهدیدها نیز گفت: 50 تا 60 نفر دعوتی داشتیم که در این حوزه به صورت تخصصی صحبت کنند.
نظر شما