به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، احمد خداوردی، امروز(چهارشنبه 2 آبان) در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تشریح روند مطالعات آمایش استان زنجان گفت: هیئت وزیران کشور را به 9 منطقه برنامه ریزی تقسیم کردند که در این تقسیم بندی زنجان با استان های قزوین و مرکزی در یک منطقه قرار دارند.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از آمایش به عنوان هماهنگی بین انسان و فعالیت ها در فضا یاد کرد و گفت: برنامه ریزی منطقه ای با تمام ابعاد روی زمین را آمایش می نامند.
وی با یادآوری اینکه از سال 85 تمام استان ها مکلف به انجام مطالعه آمایش شدند، گفت: براساس همین مطالعات استان زنجان به پنج منطقه برنامه ریزی زنجان- ابهر؛ طارم؛ خدابنده- ایجرود؛ ماهنشان و نیک پی تقسیم بندی شدند.
این مقام مسوول به کاربرد چنین مطالعاتی در سطح کشور و استان زنجان اشاره کرد و گفت: قبل از تصویب پروژه های بزرگ در استان سرمایه گذاران و مدیران اجرایی نیازمند بهره مندی از این مطالعات هستند.
خداوردی با بیان اینکه سند توسعه شهرستان ها با نگاه آمایش در دست اجراست، گفت: در طرح منظومه روستایی هم از این مطالعات بهره مند می شوند؛ در طرح های توسعه اقتصادی 712 روستا از مطالعات آمایش استان کمک می گیرند.
وی در ادامه اعتبارابلاغی در بخش عمرانی استان زنجان را 426 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از این مقدار 364 میلیارد تومان برای اجرا توزیع شده است.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان به وصول 486 میلیارد تومان از درآمد 853 میلیارد تومانی مصوب در 6 ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: 12 درصد مازاد وصولی داریم.
وی با یادآوری اینکه مالیات بیشترین سهم درآمدهای استان زنجان به خود اختصاص داده است، گفت: در این میان مالیات بر کالا و سیگار، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر شرکت ها و بنگاه ها، مالیات بر کارکنان دولت و مالیات بر مشاغل به ترتیب بیشترین درآمدهای مالیاتی استان زنجان را شامل می شوند.
به گفته خداوردی، امسال درآمد حاصل از جرایم در استان زنجان به شدت کاهش یافته است تا در این شرایط اقتصادی فشار بیشتری بر مردم تحمیل نشود.
سواد آماری مهمترین چالش نظام آماری کشور محسوب می شود
در ادامه این نشست معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه استان زنجان با بیان اینکه آمار از سوی دستگاه های مربوطه از طریق آمارهای ثبتی، مبنا و آمارهای سرشماری به دست می آید، گفت: نسبت آمارهای ثبتی، مبنا در کشور ما پایین است.
امینی با اشاره به اطلاعات مربوط به تولید ناخالص ملی، نرخ بیکاری و نرخ تورم در معاونت آمار و اطلاعات تولید می شود، گفت: متاسفانه سوادآماری در کشور ما پایین است و همین موضوع موجب ایجاد چالش در بحث آمار و اطلاعات در کشور شده است.
به گفته وی، مغایرت در اطلاعات و آمار منجر به پایین آمدن اعتماد عمومی و خدشه دار شدن سرمایه اجتماعی می شود از اینرو باید تلاش کنیم تا آحاد مردم سواد آماری خود را بالا ببرند.
این مقام مسوول با بیان اینکه عدم توانایی تفسیر داده ها، نداشتن نگاه جامع گرانه، عدم داشتن طرح های آماری و سرشماری از دیگر چالش های موجود در این زمینه است، گفت: به اشتراک گذاری اطلاعات یکی دیگر از چالش های آمار در ایران محسوب می شود چرا که دسترسی به اطلاعات صحیح جزو حقوق شهروندی محسوب می شود./
نظر شما