خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: مراکز و پژوهشگاه های فعال در عرصه فکر و اندیشه برنامه های متعددی را در راستای ارتقای وضعیت علمی جامعه به ویژه تحول علوم انسانی و تولید علوم انسانی اسلامی طراحی کرده و یا در دست اجرا دارند. آنچه در ذیل مرور می شود نگاهی به برخی از این فعالیت ها در آخرین هفته مهرماه است که از سوی این مراکز اعلام شده است:
بررسی سند الگوی پیشرفت با توجه به ابلاغ مقام معظم رهبری
هفتاد و هفتمین جلسه از نشست تخصصی گروه علمی فلسفه سیاسی با موضوع «بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» با توجه به ابلاغ سند از سوی مقام معظم رهبری توسط مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار میشود.
این نشست با ارائه «علیرضا صدرا»، «محمد پزشکی»، «مرتضی یوسفی راد» و «نجف لکزایی» 2 آبان در مجمع عالی حکمت اسلامی قم برگزار می شود.
بررسی آینده پژوهی علوم انسانی در ایران
دبیرخانه طرح اعتلای علوم انسانی به مناسبت چهلمین سال انقلاب شکوهمند اسلامی، نشستی با عنوان «آینده پژوهی علوم انسانی در ایران» برگزار می کند.
این نشست در ادامه سلسله نشست های «بازخوانی تحلیلی چهاردهه علوم انسانی در ایران» با سخنرانی «مقصود فراستخواه» در تاریخ 5 مهر از ساعت 15 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
بررسی تداوم اندیشه سیاسی ایرانشهری در سده های میانه
نشست «تداوم اندیشه سیاسی ایرانشهری در سده های میانه»، به همت انجمن فرهنگی افراز با همکاری انجمن های فرهنگی و مردم نهاد برگزار می شود.
این نشست به بهانه همایش هزاره بین المللی خواجه نظام الملک طوسی، روز پنجشنبه، ۳ آبان از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود.
برگزاری دومین نشست تخصصی همایش علوم انسانی، تولید و صنعت
یکی از مسایل مورد توجه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، توجه به ارتباط میان علوم انسانی و صنعت است و تاکنون نشست های متعددی را در این راستا برگزار کرده است. پیش از این ذیل برگزاری جلسه شورای سیاست گذاری این همایش، «رضا فرجی دانا» مشاور رئیس جمهوری در امور علمی و آموزشی عنوان کرده بود: «باید توانایی علوم انسانی برای کمک به صنایع نمایش داده شود». او همچنین این همایش را محلی برای عرضه تلاشهای انجام شده در مسیرهای خاص و در واقع محل تضارب آراء و شناختهشدن دانست.
در این راستا دومین نشست تخصصی همایش علوم انسانی، تولید و صنعت، با عنوان گفت و گوی صنعت و علوم انسانی، با سخنرانی «حسینعلی قبادی»، «یدالله مهرعلیزاده»، «بهروز دری» برگزار می شود. این نشست با حضور جمعی از مدیران ،صاحبان صنایع و استادان علوم انسانی روز چهارشنبه ۲ آبان از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
خوانش جایگاه بیت المال در اندیشه و کنش امیرالمومنین(ع)
نشست «خوانش جایگاه بیت المال در اندیشه و کنش امیرالمومنین (ع)» به همت مرکز تحقیقات امام علی(ع) با همکاری دانشگاه مفید، در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
در این نشست که روز دوشنبه، ۱۴ آبان از ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار می شود، «ابوالفضل موسویان» سخنرانی می کند.
تفاهم دو پژوهشگاه برای آزاداندیشی
«حسینعلی قبادی»، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و هیأتی متشکل از معاونان و مدیران این پژوهشگاه، روز شنبه 28 مهر از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دیدار کردند.
در این دیدار که حجت الاسلام «حسن آقا نظری»، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، معاونان پژوهش، آموزش و فناوری و توسعه مدیریت و برخی از مدیران پژوهشگاه حوزه و دانشگاه هم حضور داشتند دو طرف بر توسعه هم کاری های علمی تأکید کردند. همچنین، تفاهم نامه همکاری علمی، پژوهشی و آموزشی میان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منعقد شد.
همکاری حوزه و دانشگاه در موضوع علوم انسانی اسلامی
«حسینعلی قبادی»، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، عصر روز (شنبه، ۲۸ مهر ) به همراه جمعی از مدیران این پژوهشگاه ضمن بازدید از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در نشستی صمیمی با رئیس و مدیران این مجموعه علمی، به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات اشتراکی جهت همکاری پرداخت.
وی با اشاره به اینکه در حوزه عرضه دستاوردهای پژوهشی و جلب مخاطب برای آثار دچار ضعف هستیم، خواستار همفکری و همکاری بیشتر دو مجموعه در این خصوص شد.
همچنین حجت الاسلام «لک زایی» رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به نگاه مساعد و موافق هر دو پژوهشگاه جهت هم افزایی و همکاری های بیشتر و ازدیاد آن، خواستار فعال تر شدن کمیته همکاری بین دو مجموعه شد.
نظر شما