به گزارش خبرنگار شبستان، مرضیه وحید دستجردی در حاشیه دومین گردهمایی بزرگ دستاندرکاران نظام سلامت در خصوص طرح پزشک خانواده در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شبستان، گفت: در صورت تامین اعتبارات و انجام حمایتهای لازم، برنامه پزشک خانواده طی دو سال به سراسر کشور گسترش مییابد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع گفت: در حال حاضر برنامه پزشک خانواده در 17 شهر سه استان سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان در حال اجراست و جمعیتی حدود 500 هزار نفر را تحت پوشش دارد.
وحید دستجردی تصریح کرد: برنامهریزهای لازم برای گسترش برنامه پزشک خانواده به تمام کشور طی برنامه پنجم توسعه صورت گرفته است. بر این اساس امسال شهرهای زیریکصدهزار نفر تحت پوشش برنامه پزشک خانواده قرار میگیرد.
80 درصد بیمارستانهای تهران مجهز به دستگاه امحای زباله
وحید دستجردی در پاسخ به خبرنگار شبستان درباره نحوه امحای زباله های بیمارستانی گفت: حدود 80درصد بیمارستان های دولتی و خصوصی در تهران به این دستگاه مجهز شدهاند که این میزان باید به صددرصد افزایش یابد. تمام نقاط کشور به تدریج در حال خریداری و تجهیز به دستگاه امحای زباله هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به زودی جلسهای برای بررسی میزان پیشرفت بیمارستان ها در تجهیز به دستگاههای امحای زباله تشکیل میشود. اخیرا نیز با ابلاغیهای به دانشگاهها اعلام کردهایم که اگر بیمارستانی به دستگاه امحای زباله مجهز نباشد، در ارزشیابی آن بیمارستان تاثیر خواهد داشت و ارزشیابی آن بیمارستان تنزل مییابد.
همکاری وزارت بهداشت و وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی
وی درباره مشکلات و چالشهای اجرای برنامه پزشک خانواده گفت: در حال حاضر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده است. از همان ابتدای تشکیل این وزارتخانه وزیر این وزارتخانه به برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع اعتقاد داشت و البته باید جلسات مشترکی با وزارتخانه جدید در مورد برنامه پزشک خانواده داشته باشیم. در مجموع با تمام کاستیها برنامه پزشک خانواده در 17 شهر سه استان کشور به اجرای آزمایشی گذاشته شد.
وزیر بهداشت یادآورشد: برنامه پزشک خانواده کاری بزرگ و کشوری است و استانداریها در این زمینه نقش جدی برعهده دارند. برای تحقق این برنامه تمام دستگاههای ذیربط باید کمک کنند. در حال حاضر برنامه پزشک خانواده یک نهال است و برای تحقق بهتر این برنامه باید فرهنگ سازی مناسب صورت گیرد.
وحید دستجردی گفت: در صورتی که انتظارات و حمایتهای لازم از برنامه پزشک خانواده صورت گیرد، این برنامه طی دو سال به سراسر کشور توسعه مییابد. در غیر این صورت طبق زمانبندیهای انجام شده تا پایان برنامه پنجم توسعه برنامه پزشک خانواده به سراسر کشور گسترش مییابد.
درباره اقدامات انجام شده برای کاهش ساعت کار پرستاران گفت: به این منظور قانون ارتقای بهرهوری را اجرا کردیم. برای اجرای قانون ارتقای بهرهوری باید 23 هزار پرستار استخدام میشد که این کار در برخی دانشگاهها به صورت کامل انجام و در برخی دیگر از دانشگاهها به صورت تدریجی در حال انجام است.
وی ادامه داد: با وجود استخدام 23 هزار پرستار برای اجرای قانون ارتقای بهرهوری اما هنوز کمبود در زمینه نیروی پرستاری داریم. بخشهای درمانی زیادی در کشور ایجاد شده بود که بدون نیروی انسانی کافی راهاندازی شده بودند. در مجموع هنوز کمبود مزمن نیروی پرستاری وجود دارد.
وحید دستجردی افزود: باید اعتبار لازم برای پرداخت حقوق این پرستاران پرستار استخدام شده از سوی دولت لحاظ شود. دانشگاههای علوم پزشکی برای جبران کمبود مزمن نیروهای پرستاری نیز میتوانند از طرق دیگر مانند نیروهای قراردادی استفاده کنند، هرچند که این موضوع هزینه زیادی برای دانشگاهها به دنبال خواهد داشت.
آلودگی هوا در فصل سرما کمتر می شود
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره افزایش شدت آلودگی هوا به دنبال سرد شدن دما گفت: با سرد شدن هوا مقداری از میزان آلودگی هوا به دنبال بارندگیها و همچنین کاهش گرد وغبار، کاهش مییابد. همچنین با سردشدن هوا میزان میکروبها و عفونتها نیز کاهش مییابد. در زمینه آلودگی هوا تنها کاری که ما میتوانیم انجام دهیم ارائه گزارشات آلودگی هوا به مسولان مربوطه و همچنین ارایه هشدارهای لازم به مردم است. وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت همواره تذکراتی را به دستگاههایی که منجر به آلودگی میشوند. در این زمینه نامههای مختلفی را به وزرا و دستگاههای مختلف ارائه کردهام. درآخرین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، سند ملی سلامت آب آشامیدنی تصویب شد. همچنین کمیته راهبردی مبارزه با آلودگی هوا در وزارت بهداشت تشکیل شده است.
وی گفت: در مجموع وزارت بهداشت به وظایف خود در زمینه آلودگی هوا به خوبی عمل میکند. هشدارهای لازم و نظارتها را نیز به خوبی انجام میدهد. سازمان حفاظت از محیط زیست نیز تمام تلاش خود را درزمینه کاهش آلودگی هوا به کار گرفته است، اما مقوله آلودگی هوا به کار دسته جمعی نیاز دارد که از خود مردم آغاز میشود و دستگاههایی به ویژه صنایع خودروسازی را در بر میگیرد.
خدمات بیمهای دندانپزشکی در حد صفر
وزیر بهداشت درباره هزینههای بالای خدمات دندانپزشکی گفت: مسئله بهداشت دهان و دندان یکی از مطالبات وزارت بهداشت است که هزینههای سرسام آوری را شامل میشود. منشا بسیاری از بیماریها از دهان و دندان است. این در حالیست که خدمات دندانپزشکی تحت پوشش بیمه نیست. توصیه ما به بیمهها آن است که تا حد امکان خدمات دندانپزشکی را تحت پوشش قرار دهند. در حال حاضر خدمات بیمهای دندانپزشکی بسیار پایین و در حد صفر است.
وی افزود: از دانشگاههای علوم پزشکی خواستهایم که کلینیک ویژه برای دندانپزشکی ایجاد کنند. اما باز هم این خدمات تحت پوشش بیمه نیست و به صورت آزاد اما با کیفیت بالا ارائه میشوند. در مجموع لازم است سطح و عمق خدمات بیمهای افزایش یابد. البته باید اعتبارات مناسبی نیز برای سازمانهای بیمهگر در نظر گرفته شود. اگر خدمات دندانپزشکی تحت پوشش بیمه قرار گیرد، حتما دربرنامه پزشک خانواده خدمات دندانپزشکی نیز لحاظ میشود.
پایان پیام/
نظر شما