بنزین دولتی گران نمی شود/سهمیه بندی جدی  است

طبق اظهارات وزیر نفت به نظر می رسد دولت و مجلس بر سر سهمیه بندی بنزین به نتیجه رسیده باشند و نرخ بنزین دولتی افزایش ندارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بحث سهمیه بندی بنزین از یک ماه گذشته از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محافل رسانه ای مطرح شد اما هیچ نماینده ای از افزایش قیمت بنزین دولتی خبری نداد و حالا وزیر نفت نیز اظهارات نمایندگان مبنی بر سهمیه بندی بنزین را تائید کرده است.

 

بنابراین گزارش، «بیژن زنگنه»، وزیر نفت با تأکید بر اینکه اساس دولت بر این نیست که قیمت بنزین را افزایش دهد، روز گذشته اعلام کرد که دولت می‌خواهد برای افرادی که می‌خواهند بیشتر از سهمیه خود بنزین مصرف کنند، فکری کند. این که گفته می‌شود وزارت نفت مخالف احیای کارت سوخت است، دروغی مانند دیگر دروغ‌های رسانه‌نماهاست و زمان احیای کارت سوخت مشخص نیست اما بحث احیای کارت سوخت برای بنزین به طور جدی مطرح است.

 

در رابطه با سهمیه بندی بنزین نخستین بار ۱۷ مهرماه «محمدرضا پورابراهیمی»، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به ایسنا اعلام کرد که قرار است در موضوع سهمیه بندی بنزین و دادن کارت سوخت حداکثر تا یک ماه آینده تصمیم گیری شود و در این باره سناریو آن است که سرانه مصرف بنزین برای هر خودرو و هر فرد در نظر گرفته شود و حداکثر ظرف یک ماه آینده دولت و مجلس در این خصوص تصمیم گیری می کند.

 

وی تصریح کرد: قرار است کارت سوخت داده شود که در این کارت حدود 60 لیتر بنزین برای یک ماه شارژ می شود و مازاد مصرف قیمت آزاد است.

 

علاوه بر این، «محمد حسینی»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت که دولت سناریوی افزایش قیمت حامل های انرژی را در نظر دارد و قرار است همانند یارانه نان یارانه سوخت به افراد پرداخت شود.

 

اما امروز یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه «طبق قانون دولت مجوز افزایش قیمت بنزین را دارد»، گفت که در حال حاضر دولت به دنبال سهمیه بندی بنزین است و باید در این جهت برنامه ریزی کند.

 

«سید کاظم دلخوش» اظهار کرد: به دلیل اختلاف قیمت بسیار زیاد قیمت بنزین در کشور ما با کشورهای همسایه بخش زیادی از سوخت کشور ما قاچاق می‌شود. در حالیکه این منابع متعلق به همه ملت هستند اما متاسفانه از آنها سوء استفاده می‌شود.

 

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه «دولت به دنبال سهمیه بندی بنزین است»، تصریح کرد: دولت در حال حاضر باید در این زمینه برنامه ریزی کند. اگر قیمت بنزین در سهمیه بندی افزایش نیابد، قاچاق سوخت هم ساماندهی می شود در واقع دولت این امکان را دارد که قیمت فعلی بنزین را برای سهمیه در نظر بگیرد تا جلوی قاچاق گرفته شود و مازاد آن را با قیمت آزاد در اختیار مردم قرار دهد. طبق قانون دولت اجازه سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین را دارد.

 

براساس این گزارش، دولت به منظور تامین بنزین داخلی در تلاش است که از پالایشگاه ستاره خلیج فارس به صورت ۱۰۰ درصدی بهره برداری کند. در شرایط فعلی با احتساب بهره برداری فازهای یک و دو پالایشگاه ستاره خلیج فارس ظرفیت تولید روزانه بنزین ایران به حدود 94 میلیون لیتر افزایش یافته و پیش بینی می شود تا آذرماه امسال و بهره برداری فاز سوم بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان عملا ظرفیت تولید بنزین کشور از مرز 100 میلیون لیتر در روز عبور کند.

 

یادآور می شود، در پی اجرایی شدن قانون هدف‌مندی یارانه ها از تیر ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۹۴ سهمیه بندی بنزین در کشور صورت گرفت و به همین منظور برای تمامی خودروها کارت هوشمند سوخت صادر شد و تمامی تلمبه‌های جایگاههای سوخت مجهز به دستگاه‌های کارت‌خوان و پین پد شدند اما دولت یازدهم پس از رسیدن به گشایش های اجرای برجام در سوم خرداد ۱۳۹۴، بنزین را تک‌نرخی و سهمیه بندی را متوقف کرد و حالا پس از گذشته سه سال دولت ناگزیر به مطرح کردن مساله سهمیه بندی بنزین شده است./

کد خبر 735746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha