همراهی بهشت از تهران تا کربلا

شهرداری تهران در کنار ۲۶ ارگان و وزارتخانه طبق سنوات گذشته در قالب کمیته های سیزده گانه از تهران تا کربلا به زائرین پیاده روی اربعین خدمات رسانی خواهد کرد.

خبرگزاری شبستان؛ گروه اجتماعی-عصمت پناهی:

«حسین(ع) صدا می زند: بیا

خوب گوش کن!
صدای قدم ها؛
صدای سایش کفش ها بر سینه جاده ها؛
کسی می گوید بیا!
چند روز است که در راهی و باز هم خسته نمی شوی.
چون تو خوب این صدا را می شناسی.
صدای حسین را که بی وقفه می گوید: بیا بیا بیا…»

در آستانه اربعین حسینی، هر اهل دلی؛ که اندک ارادتی به امام حسین (ع) و اهل بیتش  دارد و امکان حضور در مراسم پیاده روی اربعین دارد، کوله بار سفر می بندد و راهی سفر می شود تا اربعین را در جوار حرم مطهر سالار شهیدان باشد.

 

در این میان چند سالی است که ۲۶ وزارتخانه و سازمان در قالب ۱۳ کمیته اصلی برای خدمات رسانی به زائران کربلا، برنامه هایی دارند و اقداماتی برای سهولت سفر زائران انجام می دهند. هر ساله ستاد اربعین با کمیته های سیزده گانه در وزارت کشور تشکیل می شود و نهادهایی نظیر وزارت راه و شهرسازی، هلال احمر، وزارت بهداشت و درمان، نیروی انتظامی، سازمان حج و زیارت، شهرداری تهران و وزارت کشور در این ستاد عضویت دارند و هر کدام به فراخور شرح وظایفی که دارند، در برگزاری مراسم پیاده روی بزرگ اربعین به ایفای نقش می پردازند.

 

خدمات رسانی شهرداری تهران در اربعین سال ۹۶

ستاد اربعین که زیر نظر وزارت کشور فعالیت می‌کند ۱۳ کمیته دارد که شهرداری تهران عضو اصلی هشت کمیته است و مسئولیت مستقیم کمیته مدیریت شهری را بر عهده دارد و سال گذشته؛ شهرداری تهران ستاد اربعین با دو بخش فرهنگی و اجرایی در معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی و اجرایی در قالب ۲۰ کمیته تشکیل شد و در چهار پایانه مرزی و همچنین در داخل عراق قرارگاه‌های فرهنگی ایجاد کرد.

 

کمیته‌های نظافت و پاکیزگی، بهداشت و درمان، حمل و نقل، اسکان، پشتیبانی، منابع انسانی، ایمنی و بانک شهر و ... را از جمله کمیته‌های زیر نظر معاونت اجرایی شهرداری بود که در اربعین سال گذشته به ارائه خدمات به زائران پرداخت. شورای پنجم نیز سال گذشته  ۱۰ میلیارد تومان برای مراسم اربعین در کربلا مصوب کرد و این شرط را نیز قائل شد که هزینه های شهرداری در این بخش از این مبلغ عدول نکند.

مدیریت شهری جدید چه برنامه ای در اربعین ۹۷ دارد؟

امسال نیز، همزمان با تشکیل ستاد اربعین در وزارت کشور، شهرداری تهران، لایحه «کمک شهرداری تهران به مراسم اربعین حسینی» را چهارم شهریورماه 97 تقدیم شورا کرد و در قالب این لایحه 10 میلیارد تومان به منظور تامین خدمات مطلوب و مناسب و فراهم کردن امکانات و تجهیزات ضروری، رفاهی و بهداشتی و کمک به ایجاد پایگاه‌های مورد نیاز برای زائران ایرانی عتبات عالیات در اربعین حسینی تقاضا شد و یک فوریت این لایحه در جلسات بعدی شورا تصویب شد. شورای پنجم سرانجام در 22 مهر 97، لایحه «اختصاص 10 میلیارد تومان از سوی شهرداری تهران برای برگزاری مراسم اربعین حسینی» را با 11 رأی موافق از 16 عضو حاضر در نود و سومین جلسه شورا تصویب کرد.

 

«محمدجواد حق شناس» که به عنوان یکی از موافقان تخصیص اعتبارات برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن مراسم اربعین در نود و سومین جلسه شورا و در جریان بررسی لایحه «کمک شهرداری تهران به مراسم اربعین حسینی» سخن گفته بود، به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان می گوید: در دوره گذشته مدیریت شهری نمایشگاهی تحت عنوان عطر سیب قبل از آغاز محرم و در راستای تامین ملزومات هیئات مذهبی برگزار می‌شد که این نمایشگاه سابقه 13 تا 14 ساله‌ای را در پایتخت داشته و هر ساله مبالغ مختلفی از جمله 5،7 و 10 میلیارد تومان برای این نمایشگاه در نظر گرفته می‌شد.

 

رییس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران افزود: سال گذشته با توجه به کمبود منابع و کاهش چشمگیری که بودجه فرهنگی پیدا کرد، شهرداری تهران، مبلغ 7 میلیارد تومان را کاهش داد و به 4میلیارد و 360 میلیون تومان رساند.

 

حق شناس تصریح کرد: وقتی در فصل بودجه با محدودیت های بیشتری مواجه شدیم، شورای شهر تهران این مبلغ را اصلاح کرد به 2 میلیارد و 360 میلیون تومان کاهش داد.

 

رییس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: در شورای شهر این موضوع مطرح شد که برای برگزاری یک نمایشگاه، هزینه کرد این مبلغ، توجیهی ندارد، بنابراین عنوان نمایشگاه عطر سیب را عام تر کرده و در قالب «تکریم مراسم و آیین های عاشورایی» از آن نامبرده شد که می توانست مراسم دیگری نظیر تعزیه ها، حمایت از کتاب و فیلم نامه ها و موارد دیگری را شامل شود و در عین حال اربعین را نیز پوشش دهد.

 

وی تاکید کرد: امسال برای این روند، شهرداری تهران، عملا برای شفاف سازی و برای اینکه بتواند در تصمیم گیری با شورا مشارکت داشته باشد، به جای اینکه اختصاص بودجه برای مراسم پیاده روی اربعین در قالب طرح که نظرات کارشناسی کمتری دارد، ارائه شود در قالب لایحه ارائه شد البته از محل بودجه ای که در اختیار شهردار بود.

 

افتتاح حسابی برای جمع آوری کمک های مردمی

حق شناس با بیان اینکه شفاف سازی و مشارکت شورای پنجم جزو رویکردهای اصلی ارائه لایحه درخواست شهرداری برای انجام هزینه در مراسم اربعین بود، گفت: این لایحه پیشنهاد شد و پس از بررسی در شورا، پیشنهاد شهردار تهران تصویب شد البته با تاکید بر صرفه جویی و شهرداری و اینکه بتواند حسابی را برای جمع آوری کمک های مردمی افتتاح کند.

 

اختصاص ۱۰ میلیارد تومان از سوی شهرداری تهران برای برگزاری مراسم اربعین حسینی

رییس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تصویب اختصاص ۱۰ میلیارد تومان از سوی شهرداری تهران برای برگزاری مراسم اربعین حسینی در صحن شورا، خاطرنشان کرد: شهرداری تهران باید در عین حال تلاش کنند که این بودجه ها عمدتا در داخل کشور هزینه شود و عمدتا در مسیر تردد زائران تهرانی که شهر مهران است، هزینه شود.

 

 حق شناس افزود: سال گذشته شاهد صرفه جویی حداکثری بودیم از جمله ممنوعیت پرداخت حق مأموریت امیدواریم با همین رویکرد در مراسم پیاده روی اربعین هزینه شود. البته باید توجه داشت افزایش قیمت ارز را نیز داشتیم و مشکلاتی از این دست با این حال انتظار داریم همین روند صرفه جویی را نیز داشته باشد.

 تمام خدمات شهرداری تهران در اربعین براساس بودجه مصوب شورا

«مجتبی یزدانی » با تشریح جزئیات خدمات‎رسانی به زائران اربعین حسینی توسط شهرداری تهران، به خبرنگار شبستان گفت: خدمات‎ شهری، در تمام مبادی مرزی کشور و با هماهنگی مسئولان کشور عراق، در شهرهای نجف، کربلا و کوفه ارائه می شود.

 

معاون خدمات شهری شهرداری تهران با بیان اینکه تمامی هزینه‌کرد‌ها براساس بودجه مصوب شورای اسلامی شهر تهران است، افزود: نیرو‌های شهرداری تهران در شهر‌های نجف، کربلا و کوفه مستقر می‎شوند و باتقسیم‌بندی مسئولان عراقی، وظایف مشخص و خاصی را انجام خواهند داد.

 

وی با بیان اینکه خدمات ارائه شده توسط شهرداری تهران تا سه روز بعد از اربعین ادامه دارد، خاطرنشان کرد: نظافت، جمع‌آوری زباله، خدمات سرویس‌های بهداشتی و جارو کردن مسیر، خدماتی است که در مراسم پیاده روی اربعین ارائه خواهد شد.

اعزام پرسنل شهرداری به صورت داوطلبانه

یزدانی با اشاره به اعزام پرسنل شهرداری به صورت داوطلبانه و بدون دریافت هیچ هزینه ای، گفت: ۱۰ روز پیش از آغاز مراسم اربعین حسینی، پاکسازی و رفت و روب شهر‌های نجف و کربلا و مسیر بین نجف به کربلا آغاز شده است و زباله‌های جمع‌آوری شده به مکان‌های تعیین شده منتقل می‌شود.

 

استقرار شهرداری منازق ۵، ۱۴، ۴ و ۶ در مرزهای ایران

معاون شهرداری با اشاره به همکاری شهرداری های برخی مناطق، گفت: شهرداری منطقه ۵ در مرز مهران، شهرداری منطقه ۱۴ در مرز خسروی، شهرداری منطقه ۴ در مرز چذابه و شهرداری منطقه ۶ در مرز شلمچه مستقر شده‌اند.

 

یزدانی با بیان اینکه تمام مرزهای منتهی به کشور عراق تحت پوشش خدمات رسانی به زائران اربعین قرار گرفته است، افزود:  شهرداری منطقه ۲ نیز در شهر کوت واقع در خاک عراق که محل تقسیم و جابجایی زائران به شهر نجف است به زائران حسینی خدمات‌رسانی می‌کند.

 

راه‎اندازی دو موکب از سوی بسیج شهرداری تهران

معاون شهردار تهران از راه‎اندازی دو موکب از سوی بسیج شهرداری تهران خبر داد و گفت: این موکب‌ها مجهز به درمانگاه و تجهیزات لازم، همچون خوابگاه، سرویس‌های بهداشتی، حمام و موارد دیگر است؛ همچنین پذیرایی از زوار اربعین را در این موکب‌ها خیرین انجام می‌دهند.

 

«سعید اوحدی» نیز در تشریح اقدامات «قرارگاه اربعین» با اشاره به امضای تفاهم نامه با ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری، گفت: در رابطه با موضوع اربعین دو سرفصل داریم. امسال برای نخستین بار است که در مرزها و مسیر نجف به کربلا به صورت گسترده حضور داریم.

 

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: برپایی موکب‌ها، برگزاری ۱۵ برنامه متنوع فرهنگی و هنری در حوزه اربعین از دیگر برنامه های این مرکز در مراسم پیاده روی اربعین است.

 

وی با اشاره به حضور  هنرمندان، رسانه‌ها، شعرا و ... در پیاده روی اربعین، خاطرنشان کرد: قرارگاه فرهنگی هنری و مردمی اربعین نیز با مشارکت مساجد درصدد است که برنامه‌های ارزشمند و در خور این مراسم اجرا کند.

اوحدی افزود: برای نخستین بار قرار است با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیاده روی اربعین سه سینمای سیار در سه مرز کشور فعالیت داشته باشیم و فیلم‌هایی همچون تنگه ابوقریب، مختار و فیلم‌های مربوط به این حماسه عظیم و دینی را به نمایش بگذارد. همچنین با همکاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، سکوها و استیج‌هایی تهیه شده است که برنامه نقاره خوانی، شعر، تعزیه اربعین و ... در این سکوها برای زائران اجرا می‌شود.

 

وی با اشاره به برپایی نمایشگاه شهدای مدافع حرم، برپایی نمایشگاه کتاب و موزه عبرت در سه مرز کشور، گفت: در داخل کشور عراق نیز هشت موکب با همکاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برپا می‌شود و هشت سوگواره شعر اربعین به صورت مشترک بین شعرای ایران و عراق برگزار می‌شود.

 

برگزاری یادواره شهدای محور مقاومت در عراق

اوحدی با اشاره به برگزاری یادواره شهدای محور مقاومت در روز اربعین و در سالن اجتماعات عتبه عراق، گفت: این یادواره به منظور بزرگداشت شهید عماد مقنیه، شهید فتحی شقاقی، شهید لطفی و یکی از  شهدای یمن برگزار می‌شود.

 

شایان ذکر است، در حدود ۱۳۵۰ نفر از سازمان فرهنگی هنری شهرداری در مراسم پیاده روی اربعین شرکت می‌کنند که حدود ۶۵۰ نفر در کربلا، ۳۰۰ نفر در نجف، ۱۰۰ نفر در کوفه و ۳۰۰ نفر از عوامل آتش نشانی و خدمات شهری در این مراسم حضور گسترده دارند.

 

 

... و اما جاماندگان اربعین

«سیدامیر فتاحیان» با اشاره به برگزاری مراسم جاماندگان اربعین در تهران از برقراری انضباط شهری پیاده‌روی اربعین در تهران با ۳۵۰ نیروی شهربان خبر داد و گفت: ۳۵۰ نیروی انضباط شهری با ۷۰ دستگاه خودرو و ۴۰ دستگاه موتورسیکلت در ۱۱ محور، انضباط شهری پیاده‌روی اربعین در تهران را از میدان امام حسین(ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برقرار خواهند کرد.

 

مدیرعامل شهربان شهرداری تهران افزود: تمامی مناطق ۲۲ گانه در طرح برقراری انضباط شهری این مراسم معنوی با شهربان همکاری دارند و مناطق ۲۰، ۱۶، ۱۴، ۱۳، ۱۲، ۷ به عنوان مناطق معین در این طرح فعال هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: نیروهای شهربان از ساعت ۶ صبح روز سه‌شنبه (اربعین حسینی) در محورهای تعیین شده مستقر خواهند شد و خدمت‌رسانی نیروهای انضباط شهری تا ساعت ۱۶ روز اربعین ادامه خواهد داشت.

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز  با اشاره به برگزاری مراسم جاماندگان از اربعین در شهر تهران در سه سال اخیر، خاطرنشان کرد:  امسال نیز همچون سال‌های گذشته این مراسم روز سه شنبه از ساعت ۶:۳۰ صبح از میدان امام حسین (ع) برگزار می‌شود. در این پیاده روی که حدود ۱۵ کیلومتر است شهرداری‌های مناطق ۱۲، ۱۶، هفت و ۲۰ حضور فعال دارند و در حدود ۲۰ دستگاه مختلف اجرایی در این مراسم به صورت فعالانه حضور دارند.

 

«سعید اوحدی» یادآور شد: مسیرهای پیاده روی از میدان امام حسین (ع) به سمت ۱۷ شهریور، میدان خراسان، میدان شوش و سه راه ورامین برای مردم قابل دسترسی است. در این پیاده روی ۲۰ موکب با همکاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد فعالیت دارد. همکاران شهرداری ما با عنوان "خادم الحسین" و با شعار "حب الحسین یجمعنا و هیهات منه الذله " در این مراسم حضور دارند.

 

کد خبر 735730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha