ارائه ۲۸۱۰ مورد خدمات مشاوره ای به خانواده های زندانیان کردستان

مدیرکل زندانهای کردستان با اشاره به فعالیت ۱۷ مددکار در زندانهای استان گفت: در ۶ ماهه اول سال جاری ۲ هزار و ۸۱۰ مورد خدمات مشاوره ای به خانواده زندانیان استان ارائه شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج به نقل از اداره کل زندان های کردستان، اسحاق ابراهیمی، با اشاره به لزوم توجه به حرفه مددکاری در جامعه بیان داشت: این شغلِ حساس به مثابه ابزاری مهم و اصلی در حل‌ مشکلات فردی و اجتماعی افراد  به کار می‌رود و در سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف بالاخص زندانها مورد استفاده قرار می گیرد.

 

وی شغل مددکاری در مراکزی همچون زندانها  که افراد آسیب دیده و یا در معرض آسیب جامعه را در خود جای داده است، دارای اهمیتی به مراتب بیشتر دانست و در این خصوص گفت: یک مددکار اجتماعی که در زندان مشغول به کار می باشد، باید در این زمینه فعال باشد که یک زندانی در کدام مرحله از زندگی دچار اختلال و مشکل شده که با دریافت نتایج حاصل از این پیگیری و انجام اقدامات مددکاری لازم در این خصوص، شرایطی فراهم خواهد شد که مددجو در مسیر بازگشت شرافتمندانه به جامعه قرار می گیرد.

 

مدیرکل زندانهای کردستان همچنین  با اشاره به آیه 32 از سوره مائده که می فرماید «وَ مَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا» بیان نمود: تمام تلاش مددکاران زندانهای کردستان بر این است تا ضمن بازاجتماعی نمودن زندانیان شرایط مساعد را برای بازگشت و حضور موثر و مفید آنان در جامعه را فراهم نمایند که این آیه از قرآن مجید نیز به اینچنین موضوعاتی در جامعه اشاره دارد.

 

ابراهیمی با بیان این مطلب که مددکاران زندانهای استان صرفا به زندانیان خدمات مددکاری ارائه نمی دهند بلکه این خدمت شامل خانواده های آنان نیز می شود گفت: در 6 ماهه اول سال 1397 تعداد 2810 مورد خدمت و مشاوره از سوی مددکاران زندانهای استان در حوزه های مختلف از قبیل اعتیاد، طلاق و ... به خانواده های زندانیان ارائه گردیده است.

 

این مسئول زندانیان را همچون سایر افراد عضوی از جامعه انسانی تلقی نمود و با تاکید بر این موضوع که نباید آنان را بالفطره مجرم دانست تصریح کرد: یک فرد بنابه هر جرمی که به زندان وارد می شود زندگی او به سه دوره تقسیم می گردد که قبل از ورود به زندان، دوران محکومیت و پس از آزادی؛ مددکار نباید صرفا بر دوره محکومیت مانور بدهد بلکه باید بین این سه فرآیند تعامل ایجاد کند. وی افزود: مددکار موظف است به دوران پس از محکومیت مددجو نیز توجه ویژه کرده و برای این دوران نیز برنامه ریزی نماید.

 

این عضو شورای قضایی استان،  پیگیری های مستمر از سوی مددکاران زندانهای استان را موجب فراهم شدن زمنیه آزادی بسیاری از زندانیان در سطح استان دانست و در این باره اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون، مددکاران مراکز اصلاحی و تربیتی استان با تماس ها و نشست های متعدد با شاکیان پرونده های زندانیان، در 788 مورد از مذاکرات خود دست پر بیرون آمده و زمنیه اخذ رضایت از شکات را فراهم نموده اند.

 

وی در ادامه، تلاش های شبانه روزی مددکاران زندانهای استان در پرونده هایی که پای اولیای دم در میان بوده است را نیز بسیار موثر جلوه داد و گفت: در بهار و تابستان سال 97 مددکاران زندانهای کردستان که باید آنها را قلب تپنده این مراکز دانست، در 11 مورد موفق شده اند تا با کسب رضایت از اولیای دم، زندگی دوباره را به زندانیانی که به قصاص محکوم شده بودند، باز اعطا نمایند.

 

مدیرکل زندانهای کردستان در ادامه، نقش و اثر گذاری مددکاران  را در کاهش استرسهای فردی و محیطی زندان و در نتیجه تعمیق امور پیشگیری و کاهش آسیب رفتارهای پر خطر را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود:  مددکاران با اجرای دقیق دستورالعمل حوزه کاری خود خواهند توانست آرامش روحی و روانی را که پیش زمینه ای مهم برای ورود به سایر فعالیت های اصلاحی و تربیتی می باشد را به مددجویان القا کنند که خوشبختانه این مهم در زندانهای کردستان تحقق یافته است و مددکاران با داشتن وجدان کاری و روحیه ی جهادی توانسته اند در فرآیند بازاجتماعی نمودن بسیاری از زندانیان موثر واقع شوند.  

 

کد خبر 735585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha