استفاده از تجربیات جهانی در حوزه مرمت ضروری است

ربیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیا اینکه مرمت آثار تاریخی موضوعی پیچیده و میان‌رشته‌ای است، گفت: استفاده از تجربیات جهانی در حوزه مرمت ضروری است

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «علی‌اصغر مونسان» در مراسم اختتامیه اولین کارگاه آموزشی بین‌المللی مرمت و استحکام‌بخشی بناهای تاریخی که با حضور استادان و صاحب‌نظران این حوزه برگزار شد، گفت: مرمت بناها کار بسیار پیچیده‌ای است و اگر قرار باشد مرمت در مورد بناهای تاریخی انجام شود این پیچیدگی دوچندان می‌شود.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: مرمت یک حوزه میان‌رشته‌ای است، برخی گمان می‌کنند تنها افرادی که در رشته مرمت تحصیل کرده‌اند می‌توانند مرمت بناها را بر عهده بگیرند در حالی که برای مرمت یک بنای تاریخی باید صاحب‌نظران چند رشته در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا نتیجه لازم حاصل شود.

 

وی با اشاره به بازدید از مرمت عمارت عالی‌قاپو اصفهان، طی دو روز گذشته، گفت: کارها و اقدامات بسیار خوبی در این بنای تاریخی انجام شده بود، اما در مورد لرزه‌خیزی و مقاومت بنا در برابر این آسیب هم باید اقداماتی انجام شود که برای این مهم استفاده از رشته‌ها و حوزه‌های دیگر مطرح می‌شود.

 

معاون رییس‌جمهوری گفت: در کنار هم قرار گرفتن مهندسان سازه، کارشناسان حوزه ژئوپلتیک و سایر حوزه‌ها برای مشکل‌یابی و اینکه چه روشی برای مرمت‌ بناها باید مورد استفاده قرار گیرد موضوعی جدی در این حوزه است.

 

رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: برگزاری چنین کارگاه‌هایی بسیار مفید و مثمرثمر است، استفاده از تجربیات جهانی و بروز کردن روش‌ها در حوزه مرمت لازم و ضروری است و برگزاری کارگاه‌هایی با این موضوع در سرعت بخشیدن به این امر تاثیر بسزایی دارد.

 

13 استاد صاحب‌نام حوزه مرمت از 10 کشور دنیا در این کارگاه آموزشی حضور داشتند و تجربیات و اطلاعات خود را با شرکت‌کنندگان تبادل کردند. 270 نفر در کارگاه آموزشی بین‌المللی مرمت و استحکام‌بخشی بناهای تاریخی حضور داشتند و از موراد ارائه شده استفاده کردند.

 

 این کارگاه آموزشی با حضور استادانی از ایسکارسا (کمیته بین‌المللی آنالیز و نظارت بر مرمت آثار تاریخی) برگزار شد.

 

 

 

کد خبر 735360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha