به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «حجت ترشیزی»، مدیر کل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی در مراسم رونمایی از سامانه فروش تولیدات خانواده ایثارگران این وزارتخانه که امروز دوشنبه ۳۰ مهرماه برگزاری شد با اشاره به نقش جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس به عنوان مهندسی رزمی گفت: اعزام بیش از پنج هزار و 400 نفر به جبهه های جنگ و تقدیم سه هزار و 600 شهید از خانواده جهاد سازندگی ما را بر آن داشت تا در راستای پاسخگویی به نیازمندی های معیشتی خانواده ایثارگران برنامه ریزی های دقیقی را داشته باشیم که این برنامه ها حمایت های معیشتی را دربر می گیرد.
وی با اشاره به اشتغال فرزندان ایثارگر اظهار کرد: ما در مقابل لشکر نظامی بیرون و استکبار جهانی باید بسیار منسجم عمل کنیم، جهاد سازندگی با آنکه از نیروهای نظامی نبود نشان داد اگر تهدیدی سراغ جمهوری اسلامی بیاید با بسیج امکانات کشور در کنار سایر اقشار می تواند نقش مهمی در پشتیبانی و مهندسی جنگ بر عهده داشته باشد.
مدیر کل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: از مهمترین تهدیدات پیش روی نظام تهدیدات اشتغال است. اشتغال به عنوان یکی از عناوین سال از سوی رهبر انقلاب نامگذاری شد اما نباید به این موضوع در حد یک سال اکتفا کرد و باید اقدامات زیرساختی در سطح وسیع انجام پذیرد.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه عالی اشتغال در وزارت جهاد یادآور شد: تاکنون این کارگروه 13 جلسه برگزار کرده است که منجر به فراهم شدن بخشی از زیرساخت ها برای اشتغال امور ایثارگران شده است و در همین راستا تعاملات و تفاهم نامه های خوبی با موسسات کارآفرین داشته ایم.
«ترشیزی» گفت: ساختار کمیسیون های ایثارگران در وزارت جهاد در امر اشتغال فعال شده است و ابلاغیه های این کمیسیون ها در موضوع اشتغال در سطح کشور منتشر شده که نیازمند سیاست ها و راهبردهای عملی برای به نتیجه رسیدن مطلوب است.
وی با اشاره به نقش اطلاع رسانی در خصوص اشتغال گفت: یکی از مهمترین ضعف های ما در بحث انقلاب و دفاع مقدس و همچنین بحث های کنونی نظام اطلاع رسانی صحیح است. ما قوانین خوبی برای اطلاع رسانی داریم اما بسیاری از شرکت ها از قوانین موثر در امر اشتغال اطلاع ندارند تا اندازه ای که بر اساس بررسی های انجام شده بسیاری از شرکت ها به قوانین کمیته امداد و بهزیستی بیشتر از امور اشتغال ایثارگران آگاهی دارند.
مدیر کل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: تفاهم نامه خوبی با بسیاری از شرکت های کارآفرین در امر زیرساخت ها منعقد شده است و بر همین اساس دیتابانکی برای جمع آوری ایثارگران فاقد شغل راه اندازی شده است که تاکنون 12 هزار و 500 نفر ایثارگر فاقد شغل در این دیتابانک احصا شده اند و پیش بینی ما این است که این آمار به 30 هزار نفر برسد. این ایثارگران تحصیلات عالیه دارند و از این آمار 798 فرزند شهید و جانباز نیز با 70 درصد جانبازی فاقد اشتغال هستند.
وی با بیان اینکه ما درصدد رفع مشکل اشتغال این افراد هستیم، گفت: بر همین اساس هر سال کارآفرینان شاخص برتر ایثارگر را معرفی می کنیم که امسال همسر شهید «رخشی» به عنوان کارآفرین برتر ایثارگر معرفی شدند. شرکت هایی که علاقه مند به جذب ایثاگران هستند می توانند اطلاعات مرتبط با ایثارگر مورد نظر خود را با توجه به تخصص لازم از این دیتابانک در اختیار داشته باشند.
«ترشیزی» اظهار کرد: برای اشتغال پذیری ایثارگران نیز تفاهم نامه همکاری با مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) منعقد شده است تا آموزش های لازم در خصوص مشاغل مورد نظر آنها داده شود. برای حل مشکل اشتغال ایثارگران بررسی ظرفیت های بیرون و درون وزارتخانه در دستور کار قرار دارد./
نظر شما