به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «محمد علی اخوان» در نشست خبری با اشاره به ممنوعیت پذیرش دانشجو درمراکز آموزشی علمی کاربردی وابسته به دستگاه های اجرایی گفت: طی مصوبه یکصدوهشتادمین جلسه شورای عالی اداری دوم بهمن ماه سال 1396 ممنوعیت پذیرش دانشجو درمراکز آموزشی علمی کاربردی وابسته به دستگاه های اجرایی اعلام شد و این موسسات الزام به واگذاری بخش خصوصی و یا انحلال آنها هستند.
معاون آموزشی دانشگاه جامع افزود: این مصوبه مغایر باعملیاتی نمودن سیاست های کلی برنامه ششم توسعه به ویژه بند هفتاد و مم آن دایر برافزایش سهم آموزش های مهارتی در نظام آموزشی کشور و تحقق اهداف آموزش عالی مهارت و فناوری است.
وی ادامه داد: این مصوبه درحالی صادر شده است که در برنامه ششم توسعه به دستیابی 30 درصدی آموزش های مهارتی تاکید شده است. قریب به 40 درصد از مجموع مراکز آموزشی علمی کاربردی که وابسته به دستگاه های اجرایی هستند و به عبارتی 378 مرکزمی شوند. انحلال این مراکز نگرانی هایی را به وجود می آورد و تاکنون تنها 30 مرکز متقاضی واگذاری به بخش خصوصی شده اند.
اخوان بیان کرد:یکی از دلایل تایید این مصوبه را که سازمان امور استخدامی به شورای اداری کشور داده، این است که این موسسات از ردیف بودجه عمومی دولت استفاده می کنند و بار مالی دارند، این درحالی است که به جز دوموسسه ماکه برای وزارت نیرو است از بودجه دولتی استفاده نمی کنند.
وی ادامه داد: اعضای کمیسیون تلفیق مجلس به خوبی توجیه نبودند چرا که با تصویب بودجهای خاص برای سازمان برنامه بودجه در مورد آموزشهای مهارتی دانشجویان سال آخری و یا فارغالتحصیلان دانشگاههای نظری موافقت کردند در حالی که بهتر بود بودجه ویژه دانشگاه علمی کاربردی که اوصولاً تخصص آموزشهای مهارتی دارد داده شود.
اخوان با بیان اینکه از سال ۷۳ که دانشگاه علمی کاربردی افتتاح شد گفت: تا سال 1384 فقط 313 مرکز علمی کاربردی در کشور وجود داشت. از سال ۸۴ تا ۹۴ که ۲ سال آن مربوط به ابتدای دولت تدبیرو امید است، این تعداد با رشد چهار برابری به یک هزار و 170 مرکز رسید این افزایش حتی در برخی موارد بدون رعایت استانداردهای لازم صورت گرفته است. تعداد 16 هزارر کد رشته وجود داشت که در مهرماه 1397 به 5 هزار و 640 کدرشته رسید.
معاون آموزشی دانشگاه علمی کاربردی با بیان اینکه سیاست دانشگاه جامع ارتقای کیفیت موسسات است نه رشد کمیت گفت: در حال از انحلال مراکز بیکیفیت و بدون محیط کار بودیم که به ۹۴۰ مرکز علمی کاربردی در کشور رسیدیم اما به یکباره به مصوبه شورای عالی اداری رسیدیم که منجر به حذف ۳۸۰ مرکز می شود و در حال حاضر ۵۵۹ مرکز علمی کاربردی در ایران داریم.
اخوان با بیان اینکه در سازمان امور استخدامی سیاست یک بام دو هوا اجرا می شود گفت: برخی ها از موسسات که غیراستاندار هم بودند بودند به دلایلی مانده اند.
وی افزود: در آموزش عالی جایگاه سیاست گذاری، شورای عالی انقلاب فرهنگی است متاسفانه اکنون سازمان اداری و استخدامی برای ما تصمیم می گیرد.
اخوان بیان کرد: شکایت خود را به دفتر گسترش وزارت علوم کرده ایم و دلایل غیرقانونی بودن مصوبه شورای عالی اداری را آورده ایم.
معاون آموزشی دانشگاه جامع گفت: وزیر بهداشت، وزیر کار، وزیر نیرو و برخی از سازمان ها هم به این مصوبه شکایت دارند. اما اعلام می کنند چون رئیس جمهور امضا کرده است لغو آن سخت است. این در حالی است که سازمان استخدامی اطلاعات غلطی را به شورای اداری و رئیس جمهوری داده است.
وضعیت تکمیل ظرفیت دانشگاه جامع
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی همچنین درباره ی تکمیل ظرفیت در رشته های این دانشگاه گفت: امسال تنها سالی بود که تلاش ویژهای صورت گرفت تا پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی در زمان مقرر انجام شود به همین دلیل پذیرش سالجاری دانشجو از سایر زیرنظامها در دانشگاه علمی کاربردی زودتر از دیگران و در مهرماه محقق شد اما با توجه به محدودیت ایجاد شده در پذیرش، خیلی از مؤسسات علمی کاربردی درخواست تکمیل ظرفیت دادند اما دفتر گسترش وزارت علوم با این درخواست موافقت نکرد.
وی ادامه داد: ولی ما همچنان رایزنی را ادامه دادیم تا اینکه در آیین بیست و ششمین سالگرد تأسیس دانشگاه علمی کاربردی، وزیر علوم حضور پیدا کردند و با او گفتوگو کردیم و با تکمیل ظرفیت پذیرش دانشجو در این دانشگاه موافقت شد. این در حالی است که تکمیل ظرفیت در دانشگاه آزاد اسلامی انجام و غیرانتفاعی و دانشگاه پیام نور مورد موافقت قرار گرفته بود.
وی گفت: برای تکمیل ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی دفتر گسترش وزارت علوم 25 مهرماه به سازمان سنجش اعلام کرد که تکمیل ظرفیت دانشگاه جامع فقط تا ۳۰ مهر است. این در حالی است که فقط ۲ روز تا پایان این مهلت زمان باقی است.
نظر شما