به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، نظر افضلی امروز (28 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: طرح توسعه شهرستان های نهبندان و سربیشه سال 83 ابلاغ شد و اوایل اعتباری حدود 60 میلیارد تومان برای این طرح در نظر گرفته شده بود.
وی در ادامه بیان کرد: اگر آن اعتبار تعیین شده همان سال اول تخصیص پیدا می کرد اکنون شهرستان های نهبندان و سربیشه پیشرفت قابل توجهی می داشتند و تاکنون 45 میلیارد تومان از این اعتبارات تخصیص پیدا کرده است.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت کشور چندین شهر را به صورت پایلوت برای توسعه تعیین کرده است، ادامه داد: نهبندان یکی از این شهرهاست و طرح توسعه را خود وزارت کشور بر عهده دارد و سه دهستان میغان، شوسف و درح از بخش های نهبندان و سربیشه در دست توسعه آستان قدس رضوی قرار دارد.
افضلی به بحث گازرسانی به بخش های نهبندان و سربیشه اشاره کرد و افزود: گازرسانی به شبکه داخل شهر نهبندان تا حدودی انجام شده و مشعل شوسف و نهبندان روشن گردیده است و در بودجه 97 معین شده تا وزارت نفت بحث گازرسانی را به صورت ویژه به جنوب کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در نظر بگیرد.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس با توجه به اینکه بحث راه های نهبندان و سربیشه از 104 روستای بالای 20 خانوار عقب تر هستند، افزود: نزدیک 80 میلیارد تومان پروژه راه های روستایی مناطق محروم در حال کار است و این در حالی صورت می گیرد که تمام بودجه پروژه راه های روستایی کشور 60 میلیارد تومان است.
افضلی به دو بانده شدن راه های بیرجند-نهبندان و نهبندان-زابل اشاره کرد و گفت: دو بانده شدن محور بیرجند به سربیشه در دست یک شرکت قرار دارد و امیدواریم بهار 98 به بهره برداری برسد و راه نهبندان به شهداد که می تواند یک راه توریستی باشد حدود 2 میلیارد تومان برای تعریض آن در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه اکثر روکش راه های بخش نهبندان و سربیشه نیاز به تعمیرات دارند، افزود: محورهای مزارکاهی و مختاران و سربیشه به درح و مرز ماهیرود نیازمند تعریض هستند.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بخش نهبندان و سربیشه در بحث ارتباطات ضعیف هستند، ادامه داد: باید به بحث دیجیتال در این منطقه توجه شود و آنتن دهی تلفن همراه در این مناطق تقویت شود.
افضلی با توجه به اینکه 6 هزار و 250 قنات در استان وجود دارد، افزود: 2 هزار و 500 قنات مربوط به بخش های نهبندان و سربیشه است؛ در راستای بازسازی قنوات باید به بحث جدی آبخیزداری توجه بسیاری داشته باشیم و حدود 150 میلیارد تومان در سطح ملی برای بحث آبخیزداری اختصاص یافته و از این اعتبارات 15 میلیارد تومان برای خراسان جنوبی در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: اگر یکصد میلیون دلار را به بحث قنوات کشور اختصاص یابد و بخشی به استان خراسان جنوبی داده شود خواهیم توانست در جهت احیای کشاورزی و قنوات استان کارهای بسیاری خوب و قابل توجهی را انجام دهیم.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس با بیان اینکه در بحث آبرسانی به بخش های نهبندان و سربیشه عقب مانده ایم، افزود: سال گذشته برای بحث آبرسانی به این مناطق 90 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده بود اما اکنون با توجه به گرانی ها و افزایش قیمت ها به 200 میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه ها نیازمند هستیم.
افضلی با تاکید بر اینکه شهرستان نهبندان نیازمند راه اندازی سی تی اسکن است، گفت: آموزشکده معدن نهبندان می تواند به یک پژوهشکده تبدیل شود و امیدواریم آموزش عالی در بخش نهبندان و سربیشه فعال شود.
وی اظهار داشت: انرژی های نو برای سربیشه و احداث یک منطقه ویژه اقتصادی برای نهبندان در نظر گرفته ایم و امیدواریم که به تصویب برسد و ارتش هم بعد از 18 سال در نهبندان مستقر شده است و در رابطه با بحث کشاورزی و احیای زمین های کشاورزی کارهای خوبی در دست اقدام داریم.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تلاش داریم تا بازارچه دوکوهانه را باز کنیم، ادامه داد: با توجه به نیاز گوشت قرمز در کشور به دنبال این هستیم تا یک بازارچه برای واردات دام داشته باشیم.
افضلی از مسئولین درخواست داشت تا همان طور که به بازارچه سیستان و بلوچستان در خصوص واردات کالا توجه دارند به خراسان جنوبی نیز توجه کنند تا یک بازارچه برای واردات کالاها از شرق داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: نگهداشت جمعیت در مناطق محروم از جمله نهبندان و سربیشه نیازمند اشتغالزایی برای جوانان است و مسئولین باید به صورت جهادی به این موضوع بپردازند.
نظر شما