پاسخ منفی اروپا به برایان هوک

در حالی که «برایان هوک» به منظور منصرف کردن اروپا از همکاری با ایران به قاره سبز رفته است، «فدریکا موگرینی» مخالفت خود با نظر آمریکا در این خصوص را بار دیگر مورد تاکید قرار داد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «برایان هوک»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از دهم تا هفدهم اکتبر به مدت یک هفته به کشور‌های اتحادیه اروپا و هند سفر کرد تا آخرین گام های آمریکا برای ضربه زدن به ایران پیش از چهارم نوامبر را بردارد. اولین مقصد عمده هوک، هند بود که او به همراه «فرانسیس فانون»، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور انرژی به آنجا سفر کرد. این سفر «هوک» نتوانست او را به مقاصدش برساند زیرا که «دهارمندرا پرداهان»، وزیر نفت هند اخیرا اعلام کرده ۲ پالایشگاه دولتی هندی، برای واردات نفت خام از ایران در ماه نوامبر، سفارش‌هایی ارائه کرده‌اند.

 

«پرادهان» گفته هند نیاز‌های انرژی خودش را دارد که باید تامین شوند. شرکت نفت هند (IOC) و شرکت پالایشگاه و پتروشیمی منگالور (MRPL) هر دو به طور مشترک برای دریافت ۱.۲۵ میلیون تن نفت خام از ایران، سفارش‌هایی ثبت کرده‌اند همچنین هند در پاسخ به هشدارهای چندین باره آمریکا در این خصوص همواره اعلام کرده که پالایشگاه های این کشور به نفت ایران عادات دارد و دهلی نو خرید خود از تهران را نیز ادامه می دهد. همچنین هند در ماه های گذشته واردات نفت خود از ایران را ۶۰ درصد افزایش داده است و اینها همگی نشان از بی ثمر بودن سفر «هوک» به این کشور دارد.

 

در ادامه «هوک» راهی به چندین کشور مهم اروپایی اروپایی رفت و در لوگزامبورگ با مقامات اروپایی که در اجلاس وزرای اتحادیه اروپا شرکت کرده بودند گفتگو کرد و در فرانسه به همراه مقامات اداره انرژی آمریکا با مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی دیدار کرد. سرانجام «هوک» به بلژیک هم سفر کرد و تلاش های خود را برای اقناع سوئیفت به منظور قطع همکاری با ایران به کار گرفت. بلژیک، مقر سوئیفت، سرویس پیام‌رسانی مالی بین المللی، است که در روز‌های اخیر در کانون تحرکات آمریکا قرار گرفته است زیرا که این نهاد از قوانین اروپایی تبعیت می‌کند، اما روابط مالی گسترده‌ای با موسسات مالی آمریکایی دارد. اروپایی‌ها تاکنون به توافق هسته‌ای پایبند مانده و تلاش می‌کنند منافع اقتصادی ایران از این توافق را تامین کنند به همین دلیل مایل نیستند اتصال ایران به سوئیفت قطع شود اما آمریکا برای این مساله تلاش می کند.

 

«هوک» در میان این سفرها در گفت و گویی با رویترز هم اعلام کرد که آمریکا قصد تغییر رژیم ایران را ندارد و به دنبال ایجاد تفاهمنامه جدیدی با تهران در زمینه های هسته ای، موشکی و منطقه است. او همچنین مدعی شد که آمریکا از چهارم نوامبر صادرات نفت ایران را به صفر می رساند اما این تلاش های «هوک» روز گذشته با اظهار نظری صریح از سوی «فدریکا موگرینی» زیر سوال رفت.

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که برنامه این اتحادیه برای ایجاد سازکار مالی برای حفظ دادوستد با ایران و دور زدن تحریم‌های جدید آمریکا به زودی اجرایی می شود.

 

براساس خبر خبرگزاری ترند، «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره سازوکار مالی برای حفظ روابط تجاری با ایران گفت: این ایده همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک و در سطح وزیران مطرح شد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند که سیستم را راه‌اندازی کنند و حال در صدد استقرار آن هستند. من اطمینان دارم که آن‌ها در هفته‌های آتی با موفقیت به این کار ادامه می دهند.

 

وی در ادامه صحبت‌های خود به موضوع برجام اشاره کرد و افزود: باید بگویم که شرکایمان در آسیا به خاطر دلایل امنیتی که به آسیا و آسیای مرکزی نیز مرتبط می‌شود، همیشه اشتیاق‌ مضاعف‌شان را برای کار در راستای حفظ کامل تعهداتشان به برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) نشان داده‌اند.

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین بیان کرد: ما فراموش نمی‌کنیم که ایران نه‌تنها یک کشور خاورمیانه‌ای است، بلکه به عنوان مثال مرز بسیاری با افغانستان دارد و از ارتباطات و منافع زیادی در آسیا برخوردار است. من همیشه منافع و مواضع مشترک‌مان با شرک‌های آسیایی‌ برای حفظ برجام و ضرورت پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای را دیده‌ام.

 

این اظهارات «موگرینی» نشان داد که سفر هوک همچنین به اروپا هم نتیجه ای برای واشنگتن نداشته و علاوه بر مخالفت هند با او، اروپایی ها نیز تلاش های او را نادیده گرفته و راه خود را در همکاری با ایران پیش می گیرند./

 

 

 

 

کد خبر 734651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha