خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: مراکز و پژوهشگاه های فعال در عرصه فکر و اندیشه برنامه های متعددی را در راستای ارتقای وضعیت علمی جامعه به ویژه تحول علوم انسانی و تولید علوم انسانی اسلامی طراحی و اجرا کرده اند. آنچه در ذیل مرور می شود نگاهی به برخی از این فعالیت ها در نیمه دوم مهرماه است.
مشارکت سازمان «سمت» و دانشگاه علوم معارف و قرآن کریم
در جلسهای مشترک میان مسئولان سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) و دانشگاه علوم معارف و قرآن کریم، ابعاد تفاهمنامه همکاری دوسویه میان این دو نهاد، بررسی شد.
هدف سمت از این تفاهمنامه، بومیسازی متون درسی است. زیرا در برخی رشتهها، با کمبود منابع درسی مواجه ایم. با توجه به وظیفه و هدفی که دانشگاه معارف دارد، نیاز است که کتابهایمان را بومی کنیم و برای این کار به دلیل جایگاهی که سازمان «سمت» دارد، این درخواست مطرح شده است.
در این زمینه، پس از گفتگوهای انجام شده، 10 اولویت پیشنهادی دانشگاه معارف مشخص شده که انشاءالله بر اساس نیاز دانشجویان و با همکاری و همت سازمان «سمت» و استفاده از ظرفیت علمی موجود، این اتفاق افتاده و دانشگاه علوم معارف نیز جایگاه علمی خود را پیدا می کند.
تدوین و عرضه اسناد و پژوهشهای پیرامون خلیج فارس در سازمان «سمت»
سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) و دانشگاه خلیج فارس، برای انجام فعالیتهای پژوهشی و تدوین کتاب، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
طی جلسهای با حضور حجتالاسلام «محمد ذبیحی»، سرپرست سازمان «سمت» و «عبدالمجید مصلح»، رئیس دانشگاه خلیجفارس، تفاهمنامه همکاری دوسویه در جهت انجام امور پژوهشی روی اسناد مرکز اسناد این دانشگاه و همچنین تهیه و تدوین کتابهای مورد نیاز دانشجویان دانشگاه خلیج فارس، به امضای طرفین رسید.
برگزاری سومین نشست نظریه تاریخی انقلاب اسلامی
جلسه سوم از سلسله «نشست های نظریه تاریخی انقلاب اسلامی» با سخنرانی موسی نجفی ، 25 مهر از ساعت 15:30 در پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار می شود.
بررسی «فرهنگها و همگرایی و واگرایی آنها»
سلسله سخنرانی های «فرهنگها و همگرایی و واگرایی آنها»، در پژوهشکدۀ فرهنگ معاصر با همکاری انجمن فلسفۀ میانفرهنگی ایران برگزار می شود. در این نشست مجتبی امیری با موضوع «فرهنگ ها و هم گرایی و واگرایی آنها» و وحید محمودی با موضوع «همگرایی فرهنگی با رویکرد توسعه قابلیت ها» سخنرانی می کنند.
گفتنی است، این نشست یکشنبه، ۲۹ مهر از ساعت ۱۵ تا ۱۸ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
بررسی جنگ جهانی اول و میسیونرها در ایران
به همت پژوهشکده علوم تاریخی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و انجمن ایرانی تاریخ، هشتمین نشست از سلسله نشست های «حیات اجتماعی ایران در سال های جنگ جهانی اول، جنگ جهانی اول و میسیونرها در ایران» برگزار می شود.
در این نشست که روز دوشنبه، ۳۰ مهر برگزار می شود، صفورا برومند و ویدا همراز سخنرانی می کنند. این نشست ساعت ۱۵ تا ۱۷ در سالن ادب پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
معنای «فرهنگ» در فلسفه نقادی کانت
معنای «فرهنگ» در فلسفه نقادی کانت، از سوی پژوهشکده فرهنگ معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
این نشست سه شنبه، اول آبان با سخنرانی محمدمهدی اردبیلی، از ساعت ۱۳ تا ۱۵ در سالن اندیشه این پژوهشگاه برگزار می شود.
همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و پژوهشکده تاریخ اسلام در حوزه میان رشته ای
«پژوهشکده علوم اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه» و «پژوهشکده تاریخ اسلام» با هدف توسعه همکاری های علمی و پژوهشی تفاهم نامه همکاری دوجانبه امضاء کردند.
این تفاهم نامه در زمینه معرفی اولویت های پژوهشی به یکدیگر و همکاری در حوزه های میان رشته ای، تاریخ اسلام، جریان های فکری و روش شناسی تاریخ نگاری منعقد شده است.
هم اندیشی 150 نخبه علوم انسانی با هدف تشکیل شبکه تقسیم کار ملی
دانشگاه امام صادق(ع)پنج شنبه 19 مهر میزبان نشست «نخبگان جوان علوم انسانی اسلامی» بود. این نشست به همت مرکز نوآوری و ایده پردازی علوم انسانی اسلامی(منا) با هدف آشنایی نخبگان جوان علوم انسانی اسلامی با یکدیگر، معرفی مراکز مختلف در حوزه علوم انسانی اسلامی و معرفی هستههای علمی در حوزه علوم انسانی اسلامی برگزار شد.
اهداف این نشست شناسایی نخبگان جوان و آشنا کردن آنها با یکدیگر و بهره مندی از ظرفیت ها و توانمندی های آنان در راستای شکل گیری شبکه ای برای تقسیم کار ملی در حوزه مسایل اقتصادی و سیاسی بود.
نظر شما