آیت الله مهدوی کنی:برای کشور ما پسندیده نیست که مسجد درحاشیه قرار گیرد

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در شهرسازی ابتدا باید مکان مسجد در نظر گرفته شود بعد اجزای دیگر، گفت: برای جمهوری اسلامی ایران پسندیده نیست که ابتدا شهر را بسازیم سپس مسجد را در حاشیه قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله محمد رضا مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری در آیین گشایش مجتمع مذهبی، فرهنگی و مسجد امام رضا(ع) در منطقه 7 تهران احداث این مجتمع را از برکات وجود امام رضا (ع) دانست و گفت: مساجد متعددی در سطح شهر ساخته شده اند که باقیات و صالحات آن باقی می ماند.

 

وی با بیان این که در گذشته ابتدا مسجد را بنا می کردند، سپس بازارها، خانه ها، کاروان سراها، مدارس علوم دینی و محل های کسب و کار را اطراف آن می ساختند، اظهار کرد: مسجد امام در اصفهان از جمله این گونه مساجد است.

 

رییس مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: در گذشته مسجد محور بود اما متاسفانه در ابتدای انقلاب در ساخت و سازها به این نکته توجه نشد و برای بسیاری از شهرها و شهرک هایی که احداث شد، مسجد نساختیم. حتی زمین مناسبی را هم برایش در نظر نگرفتیم آن وقت است که مومنان می آیند و می بینند در آنجا مسجدی وجود ندارد پس از آن تصمیم می گیرند خانه ها خراب شود و یا مسجد را در جایی پشت جبهه ایجاد کنند.

 

آیت الله مهدوی کنی گفت: این موضوع باید در فکر وزارت مسکن و شهرداری ها باشد که در نقشه های شهری ابتدا مسجد را ترسیم کنند سپس شهر و شهرک بسازند.

 

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت : در شهرسازی ابتدا باید مسجد را در نظر گرفت سپس دور تا دور آن را خانه و بازار ساخت و این برای جمهوری اسلامی پسندیده نیست که ابتدا شهر را بسازیم و سپس مسجد را در حاشیه قرار دهیم.

 

وی به جایگاه مسجد اشاره کرد و گفت: خداوند در قرآن کریم می فرماید اولین خانه ای که ما برای مردم ساختیم آن خانه ای است که در کعبه ساخته شده و آن خانه ای مبارک و منشا هدایت و راهنمایی مردم است.

 

وی مسجد را خانه مردم خواند و تاکید کرد: مفهوم جمله گفته شده این است که خانه های دیگر بعد از آن ساخته شده اند و تمام این ها شعبه های همان خانه اند و شما وقتی نماز می خوانید رو به کعبه بایستید و اتصالتان را با خانه اصلی قطع نمی کنید و این خاصیت مسجد است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه مسجد متعلق به مردم است و امام جماعت مسجد را خود مردم باید بخواهند، همان طور که در فتوای حضرت امام (ره) وجود دارد، متولی مسجد خود مردم هستند و مردم باید آن را اداره کنند. امام(ره) می فرمودند: "بگذارید مسجد را خود مردم اداره کنند و آن را دولتی نکنید".

 

آیت الله مهدوی کنی اظهار کرد: در مسجد هر کسی که زودتر وارد شد باید در صف اول نماز قرار گیرد ولو اینکه او یک انسان فقیر یا بچه باشد. اگر بروید و به او بگویید که فلان مقام آمده و جای او را بگیرید، اگر آن مقام مد نظر در جای آن انسان فقیر یا بچه نماز بخواند نمازش باطل است.

 

به گفته رئیس مجلس خبرگان مساجد باید همه مشکلات مردم را رفع کنند همان طور که در اوایل انقلاب مشکلات زمان جنگ در مسجد ها رفع می شد.

 

وی ادامه داد: در زمان جنگ حضرت امام فرمودند" "همه مساجد با امام جماعت هایشان مرکز حفظ انتظامات شوند " بنده که به عنوان رئیس کمیته یا همان نیروی انتظامی شدم در آن زمان هیچ نیرویی به غیر از کمیته نبود که مملکت را حفظ کند، امام هم فرمودند: "امام جماعت ها مساجد را رهبری کنند" و مردم از همین مسجد ها به میدان رفتند.

 

آیت الله مهدوی کنی خاطرنشان کرد : حتی امام جماعت ها خودشان به جبهه می رفتند ما شهدایی روحانی کم ندیدیم و به نسبت تعداد روحانیت شهدای ما زیاد است.

 

وی با بیان این که باید قدر مساجد را بدانیم تصریح کرد: پیغمبر (ص) فرموده اند "هر کس همسایه مسجد باشد و نماز جماعت را تا سه روز پشت سر هم در مسجد نخواند خداوند او را لعنت می کند".

 

رئیس مجلس خبرگان اضافه کرد: با همه مشکلاتی که در مملکت وجود دارد که خود من هم قبول دارم ولی به تصدیق اساتیدی که حتی مذهبی هم نبودند اما می گفتند بعد از هشت سال جنگ شما روحانیون، امام خمینی (ره) و بعد ایشان مقام معظم رهبری حتی یک وجب از خاک ایران را ندادند در حالی که ناصر الدین شاه و شاه های دیگر هر کدامشان در زمان خود بخشی از کشور را دادند ولی زنده باد خمینی (ره) که یک وجب از خاک ایران را نداد. این بیان استاد دانشگاهی است که مذهبی نبود بنا بر این باید قدر علما را بدانید و ما هم باید قدر خودمان را بدانیم و در راهی که خدا خواسته قدم برداریم.

 

آیت الله مهدوی کنی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تبریک ولادت امام رضا(ع) به کتابی که فرزند مرحوم نخودکی اصفهانی پیرامون زندگی پدر نوشته است اشاره کرد و گفت: فرزند مرحوم نخودکی اصفهانی در این کتاب نوشته است پدرم شب هایی که در صحن انقلاب عبادت می کردند مکاشفه ای برایش رخ داد، دیدند که حضرت امام رضا (ع) در راه ورودی ایستاده اند و زائرانی که وارد حرم می شوند با اینکه بعضی از آن ها اشکال مختلفی داشتند حتی شبیه انسان هم نبودند ولی حضرت به تمام آن ها توجه می کرد و دست بر سر و روی آن ها می کشید که این نشان از محبت امام رضا(ع) نسبت به همه است از این رو مرحوم نخودکی وصیت کردند در همان جایی که حضرت ایستاده بودند و مکاشفه را دیده بودند دفنش کنند که همه زائران امام رضا(ع) پایشان را روی قبر ایشان بگذارند و وارد شوند.

 

شایان ذکر است، این مجموعه فرهنگی مذهبی بالغ بر 5800 متر مربع مساحت دارد که در خیابان انقلاب، نبش خیابان شهید نامجو(گرگان) ساخته شده و شامل دو طبقه پارکینگ و سه طبقه ساختمان اداری است و دارای بخش هایی مانند مسجد، صحن، آمفی تئاتر، کتابخانه و یک سالن برای فعالیت های رایانه ای است.

 

ورودی ساختمان مجتمع فرهنگی امام رضا نیز به شکل انگشتان دو دست در هم خورده طراحی شده است که نماد وحدت مسلمانان جهان را دارد. این مجموعه گنبد ندارد و معماری خاصی با سقف 8 ضلعی دارد که یکی از مهمترین دلایل خاص بودن این مجموعه، امکانات داخلی آن است که بنا است با عالی ترین ابزار و وسایل تجهیز شود.
پایان پیام/

 

کد خبر 73405

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha