خبرگزاری شبستان- گیلان، شکلگیری شهری فرهنگی و انسانمدار، نیازمند توجه به محیط شهری و زیباسازی آن در مطابقت با هویت و فرهنگ شهر در قالبهایی چون دیوارنگاری، توسعه فضای سبز، نصب المان و سردیسهای مختلف است تا بتواند فضایی شاد و توام با آگاهی را برای شهروندان فراهم کرده و حداقل حقوق شهروندی را رعایت کند.
این روزها نقش زيباسازی شهری در خدمترسانی به شهروندان بر کسی پوشیده نیست اما باید توجه داشت که فضای شهر حداکثر ارتباط را با مردم و هویت شهر داشته و در انتقال تاریخ پرافتخار شهر به مردم موثر باشد.
طی سالهای اخیر زیباسازی شهرها و اهمیت دادن به نیازهای روحی- روانی شهروندان جایگاه ویژهای پیداکرده و با شکلگیری سازمان زیباسازی، محوریت اصلی انجام امور مربوط به المانهای شهری بر عهدهی این سازمان قرار گرفت.
در این راستا، چندسالی است که شاهد نصب مجسمهها و سردیسهای مختلف از مفاخر شهرمان در فضای شهری هستیم، سردیسهایی که میتوان درکنارشان ایستاد و علاوه بر عکس یادگاری، به گذشتهای فکر کرد که صاحبان آن برای شهرمان خلق کردند.
این سردیسها که بیشتر در سبزه میدان رشت به چشم میآید، متاسفانه امروز مورد بیمهری سازمان زیباسازی شهرداری رشت در حراست و صیانت از آن قرار گرفته و قسمتهایی از سردیس چهرههای برجستهای چون ناصر مسعودی، اکبر رادی و نادر گلچین به دلایل نامعلوم تخریب شده است.
نخستین چیزی که به ذهن متبادر میشود این نکته است که شهرداری رشت به ویژه سازمان زیباسازی و منظر شهرداری که متولی حفاظت از المانهای شهری است چگونه به فکر حفاظت از این سردیسها نبوده حال آنکه نگهبان به صورت 24 ساعته در این منطقه درحال شیفت است؟!
این مسئله علاوه بر اینکه یک آسیب فرهنگی و اجتماعی است، بهنوعی توهین به مفاخر و مشاهیر شهری است که افتخار اولینها را بر پیشانی دارد.
چگونه است که با وجود گذشت ماهها از تخریب این تندیسها هنوز اقدامی جهت مرمت و بازسازی آنها صورت نگرفته است؟ مگرنه اینکه افتخار شهر ما به گذشتهایی است که همین بزرگان و فرهیختگان برای شهرمان رقم زدهاند؟
آری، این نسل امروز است که باید با تکیه بر گذشته پرافتخارش، تداوم دهنده راه کسانی باشد که به امروز میاندیشیدند. شهرداری رشت تاکنون چه اقداماتی جهت شناسایی خاطیان و عدم تکرار این نوع از اتفاقات در شهر انجام داده است؟
نظر شما