در حوزه لباس عاشورایی با ضعف مفرط منابع روبرو هستیم

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با بیان این که در حوزه لباس عاشورایی با ضعف مفرط منابع روبرو هستیم، گفت: مفاهیم لباس عاشورایی اگر بخواهد عملیاتی شود منبع جدی در این حوزه وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری سومین نمایشگاه «لباس عاشورایی» امروز دوشنبه 23 مهر با رونمایی از پوستر این رویداد با حضور حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس و محبوبه الهی، دبیر علمی این رویداد در معاونت امور هنری برگزار شد.

 

حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در این نشست گفت:  نمایشگاه مد و لباس عاشورایی بهانه ای است که موضوعات مختلف در کشور به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و فعالان آن حوزه شناسایی و معرفی شوند؛ در حوزه مد و لباس فعالیت های تخصصی را بیش از یک سال است آغاز کردیم، این فعالیت ها منجر به اثر و ثمربخشی شده است.

 

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با اشاره به اهداف نمایشگاه مد و لباس عاشورایی اظهار کرد: در برگزاری نمایشگاه عاشورایی اصلی ترین هدف ما انتقال مفاهیم ارزشمند جامعه دینی از طریق لباس است، لباس سهم جدی در این مفهوم داشته و همچنان که برای سخنرانی ها و وضع ها نقش زیادی قایل هستیم برای لباس هم همین کارکرد را در قرون متمادی قایل هستیم.

 

وی تصریح کرد: تولید محتوا و انتشار منابع کافی با مفهوم عاشورایی برای ما حایز اهمیت است، ما در این حوزه به شدت فقیر هستیم و از ضعف مفرط برخورداریم، مفاهیم لباس عاشورایی اگر بخواهد عملیاتی شود ما منبع جدی نداریم؛ در این دوره شاهد ارتقای کمی هستیم اما تا رسیدن به هدف نهایی فاصله داریم.

 

به گفته حمید قبادی جهت دهی و هدایت، جریان سازی مد و لباس ایرانی اسلامی در لباس عاشورایی یکی از اهداف جدی سومین نمایشگاه لباس عاشورایی است.

 

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس ورود موضوعات اختصاصی مثل لباس عاشورایی به منابع دانشگاهی را یک نیاز اسساسی در سرفصل های دروس دانشگاهی خواند و گفت: بسیاری از دانشگاه ها نتوانسته اند که موضوعات تخصصی را وارد منابع دانشگاهی کنند.

 

وی با بیان اینکه نهادسازی در لباس عاشورایی در این دوره مورد توجه قرار داده ایم،خاطر نشان کرد: ما به دنبال احیای روش ها و تکنیک های سنتی هستیم، در شکل لباس عاشورایی دارای منابع قوی هستیم، بسیاری از لباس های عاشورایی که رو به فراموشی بود را ما در جشنواره مد و لباس عاشورایی دوباره مورد توجه قرار داده ایم و معرفی می کنیم.

 

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس اظهار کرد: در بخش مسابقه طراحی لباس 400 اثر در گروه های مختلف به دبیرخانه های جشنواره لباس عاشورایی رسیده است که پیش بینی می شود 150 اثر به نمایش درآید، در این دوره تعداد شرکت کنندگان و میزان آثار ارسالی افزایش پیدا کرده است.

 

حمید قبادی همچنین گفت: در سومین نمایشگاه لباس عاشورایی نشست های تخصصی برگزار می شود؛ در کارگاه سه روزه طراحی که 50 اثر اصلی طراحی و به نمایش رسید و برخی تولید شد؛ این نمایشگاه از 28 مهرماه تا 4 آبان در تالار وحدت برپا خواهد شد.

 

این مقام مسئول در حوزه مد و لباس تاکید کرد: حوزه مد و لباس عاشورایی منابع قدرتمندی ندارد تولید منابع از طرف رسانه ها می تواند بر کار تولیدکنندگان لباس عاشورایی اثرگذار باشد تا آثار ارزشمندی را ارایه دهند.

 

حمید قبادی اظهار کرد:  در برگزاری سومین نمایشگاه لباس عاشورایی صدا و سیما، شهرداری، اتحادیه پوشاک تهران و دانشکده شریعتی و دانشگاه علمی کاربردی و بنیاد رودکی با بنیاد ملی مد و لباس همکاری کردند.

 

وی درباره عرضه محصولات عاشورایی توسط کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: ترجیح کارگروه ساماندهی مد و لباس این است که از عرضه و جایگزینی در سایر دستگاه ها پرهیز کنند ما طرح ها را به مراکز فرستادیم و اطلاع رسانی کردیم مجموعه مهستان تهران تعداد زیادی از آثار را ارایه می کند، برخی از طراحان ما این آثار را در فروشگاه های خود ارایه می کنند که آدرس این مراکز در سایت ایران مد قرار می گیرد، تولیدکنندگان محصولات شان را در مراکز خودشان ارایه می کنند ما امکان عرضه نداریم.

 

وی درباره زمان برگزاری سومین نمایشگاه لباس عاشورایی نیز اظهار کرد: زمان برگزاری باید 15 روز قبل از دهه اول محرم برگزار می شد؛ امسال ما برگزاری کارگاه های آموزشی را  15 روز قبل از محرم داشتیم، امسال یک گام رو به جلو برداشتیم امسال نمونه آثاری که در مسابقه بودند، ارایه شد.

 

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس درباره درخواست همکاری این بنیاد با ستاد اربعین و برای برپایی نمایشگاه لباس عاشورایی در مبادی ورودی و خروجی مرز و عدم پاسخگویی آنها این درخواست گفت: دو سال است که به صورت مکتوب به ستاد اربعین نامه دادیم و درخواست کردیم این رویداد را در حوزه لباس به ما بسپارند و نمایشگاهی از آثاری که می شود آنجا برپا کرد؛ آمادگی وجود دارد که در هر مسیر رفت و برگشت فضایی بالغ بر هزار متر را تجهیز کنیم و فعالان عفاف و حجاب را لباس عاشورایی و هم محصولات ایران اسلامی را طراحی و ارایه کنند. امسال هم نتیجه نگرفتیم، ما پیگیری کردیم شاید به دلیل ساختار و شرایط ستاد اربعین به ما پسخ نداده اند، اربعین ظرفیت بزرگی است که ما کمک حال زایران باشیم و می توانیم تولیدات ایرانی را ارایه بدهیم.

 

وی افزود: شناسایی و بررسی حوزه لباس عاشورایی اقوام در دستور کار قرار گرفته است.

کد خبر 733852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha