حجت الاسلام «ابوالفضل ساجدی» در گفت وگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان درباره برنامه های در دست انجامِ قطب علمی فلسفه دین، اظهار کرد: رایزنی با دانشگاه های آزاد اسلامی، خواجه نصیر و صنعتی شریف برای برگزاری نشست ها و گفت وگوهای علمی ازجمله این برنامه ها است، چنان که در گذشته همایش های مشابه با همکاری قطب در دانشگاه تهران و نیز مراکز پژوهشی قم برگزار شده است.
مدیر قطب علمی فلسفه دین تصریح کرد: یکی از عرصه های فعالیت قطب برگزاری کرسی های آزاداندیشی، نقد و نظریه پردازی است، چراکه یکی از بهترین فرصت ها برای بررسی اندیشه های نو در کرسی های آزاداندیشی است. از این رو، درصدد هستیم در سایه همکاری و تعامل با دانشگاه ها برای برپایی این کرسی ها در فضای دانشگاه زمینه سازی کنیم.
حجت الاسلام ساجدی درباره دیگر برنامه های قطب در آینده نزدیک بیان کرد: برگزاری همایش بزرگداشت مقام بین المللی «پروفسور لگنهاوزن»، فیلسوف دین آمریکایی که سال ها در ایران زندگی کرده و ارتباطات بسیاری با خارج از کشور دارد نیز توسط قطب علمی فلسفه دین دنبال می شود.
وی با تاکید بر لزوم نیازسنجی و اولویت یابی پژوهشی در حوزه فلسفه دین، بیان کرد: به منظور توجه به این ضرورت، قطب فهرستی از اولویت های تحقیقاتی را تهیه کرده که به زودی در قالب کتاب منتشر می شود و قرار است در مقام هدایت پایان نامه هایی که در زمینه فلسفه دین نگاشته می شود، برآید. این فهرست در هر یک از زیرمجموعه های فلسفه دین عناوین جزئی و کارگشا را اولویت سنجی کرده و می کوشد تا تحقیقات را به سمت فلسفه اسلامی و گره گشایی این عرصه سوق دهد.
عضو هیئت علمی موسسه علمی پژوهشی امام خمینی(ره) اعلام کرد: همچنین، قرار است در تعامل با حوزه های علمیه، سرفصل های پژوهشی برای نخبگان حوزوی تهیه و عرضه شود تا تحقیقات آنها نیز بر اساس اولویت های فلسفه دین انجام شود.
وی با بیان اینکه قطب علمی فلسفه دین به طور کلی در مقام تعامل و ارتباط با مراکز مختلف آموزشی و پژوهشی حوزه و دانشگاه در زمینه فلسفه اسلامی است، ابراز کرد: در این راستا با استادان و نخبگان مستقیم و غیرمستقیم در تعامل هستیم و تلاش داریم در سایه این تعامل به فهم درست اندیشه های مغرب زمین دست یافته و درصدد نقد و ارزیابی آنها و تدوین فلسفه دین اسلامی و پاسخ به پرسش های جدید کلامی اعتقادی برآییم.
ساجدی تاکید کرد: علاوه بر این، در مقام نظریه پردازی در قلمروی دین رابطه دین با علوم انسانی، مناسبات دین با عقل و عرفان، مدرنیته، اخلاق و معنویت، علوم طبیعی، منطق و ... فهم تحقیقاتی را در ساحات پژوهشی و ترویجی در دست داریم و همایش هایی را برگزار می کنیم.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد جامعه نوپای اسلامی در ایران و کشورهای همسایه با پرسش های جدید مواجه است که باید با شناخت جهان جدید پاسخ داده شود و متکی بر روش صحیح تحقیق در متون اسلامی و مبانی فلسفی کلامی و تحلیل درست گزاره های بنیادین اعتقادی باشد.
ساجدی در پایان خاطرنشان کرد: در راستای اهداف و وظایف، قطب علمی فلسفه دین با همکاری رسانه ملی در ماه مبارک رمضان برنامه «گسترده شریعت» را روی آنتن برد که با استقبال مواجه شد و در فهرست برنامه های منتخب مناسبتی شبکه چهار سیما قرار گرفت.
نظر شما