حجت الاسلام مصطفی ربیع زاده در گفتگو با خبرنگار شبستان از گیلان با اشاره به درس های اخلاقی از سیره امام رضا(ع)، اظهار کرد: امام هشتم(ع) رفتار اطرافیان، زیر دستان و یاران خود را زیر نظر داشت و در مواقع لازم، آنان را امر به معروف و نهی از منکر می کرد.
این مشاور اجتماعی با بیان اینکه امر به معروف در سیره امام رضا(ع) جایگاهی خاص دارد، خاطر نشان کرد: امام رضا(ع) بارها مامون را امر به معروف و نهی از منکر کرد.
وی زهد و عبادت و را از دیگر ویژگی های بارز امام رضا(ع) برشمرد و گفت: ایشان در زهد و پارسایی یگانه عصر خود بود و منال دنیا و مناصب اجتماعی و حکومتی در برابر مقام عبودیت و پارسایی برای امام رضا(ع) هیچ ارزشی نداشت.
ربیع زاده اضافه کرد: امام رضا(ع) با قرآن انس خاصی داشت و هر سه روز یک بار ختم قرآن می کرد.
این کارشناس مسائل اسلامی با اشاره به تواضع و فروتنی از سجایای اخلاقی امام رضا(ع)، یادآور شد: امام رضا(ع) با آنکه مقام رفیع امامت را داشت، نه تنها برای خود هیچ گونه حریمی قائل نبود، بلکه در زندگی شخصی با طبقات مختلف مردم حتی خدمتکاران و زیردستان با نهایت صمیمیت و فروتنی رفتار می کرد.
وی جود و بخشش را از برجسته ترین ویژگی های سیره امام رضا(ع) خواند و خاطر نشان کرد: امام رضا(ع) در جود و بخشش نیز سرآمد مردم زمان خود بود و در روز عرفه در خراسان، تمام اموال خود را در راه خدا بخشید.
ربیع زاده اذعان کرد: امام رضا(ع) خوی نیکوی حلم و بردباری را از پدر بزرگوار خود امام کاظم(ع) به ارث برده بود و در برابر افراد جاهل و گستاخ با بردباری مواجه می شد.
این مشاور اجتماعی با اشاره به عزت نفس امام رضا(ع) در برابر ثروت و قدرت دستگاه مامون، اعلام کرد: یکی از اهداف شوم مأمون از مسأله ولایتعهدی امام رضا(ع) این بود که آن حضرت را با نزدیک کردن به دستگاه پر زرق و برق خود، به دنیاپرستی و جاه طلبی متهم کند.
حجت الاسلام ریبع زاده تاکید کرد: مناعت طبع و عزت نفس امام رضا(ع) نقشه مأمون را با شکست روبرو کرد.
این کارشناس مسائل اسلامی اظهار کرد: امام هشتم(ع) پس از پذیرش ولایتعهدی نیز با بی اعتنایی تمام به تشکیلات سلطنتی مأمون، به زندگی ساده و بی آلایش دوران پیش از ولایتعهدی خود ادامه داد.
پایان پیام/
نظر شما