احمد سعیدی، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان بر لزوم ثبت تاریخ به آتش کشیدن مسجد جامع مظفری کرمان در تقویم رسمی کشور تاکید کرد و به خبرنگار شبستان گفت: واقعه به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان خشم ملت را بر انگیخت و بر خلاف میل دشمنان روند پیروزی انقلاب اسلامی را سرعت بخشید.
وی اظهار کرد: درخواست ثبت رسمی تاریخ به آتش کشیدن این مسجد در تقویم رسمی کشور به شورای فرهنگ عمومی کشور ارسال شده است. پیش از این نیز سالروز وقایعی که در جریان انقلاب در مساجد تبریز، مشهد و قم رخ داده اند، در تقویم ثبت شده که برنامه های ویژه ای نیز به همین مناسبت در این مسجد برپا می شود.
وی هدف از اجرای این برنامه را حفظ آثار و پایگاههای تأثیرگذار در پیروزی انقلاب، تجلیل از شهدای این مساجد و ثبت و ضبط این میراث معنوی به عنوان تاریخ ملت ایران برشمرد.
مدیر کل اداراه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان یادآور شد: این مسجد 24 مهر سال 57 از سوی مزدوران رژیم شاهنشاهی به آتش کشیده شد و بسیاری از مردمی که برای گرامیداشت اربعین شهدای 17 شهریور و اولین سالگرد شهادت آیتالله مصطفی خمینی در این مسجد حضور داشتند، مجروح و زخمی شدند. همچنین درب تاریخی این مکان مقدس که در جریان آتشسوزی سوخت در حال حاضر در موزه مسجد نگهداری میشود.
سعیدی پیرامون ویژگی های تاریخی مسجد جامع کرمان گفت: مسجد جامع مظفری کرمان یکی از قدیمیترین و بزرگترین مساجد ایران است که دوازدهم اسفند سال 1315 هجری قمری به شماره 276 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مسجد از لحاظ معماری، کاشیکاری و وسعت بینظیر است.
وی ادامه داد: این مسجد به دستور محمد مظفر در قرن هشتم ساخته شد و قدمت آن بر اساس کتبیه موجود در سر در آن مربوط به سال 750 هجری قمری و به دوران حکومت امیر مبارزالدین محمد مظفر میبدی است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: این کاشیکاری سردر شرقی مسجد مظفری کرمان بینظیر است. برجسته بودن قسمتهایی از کاشیکاری، مقرنسکاری بالای سر در مسجد که سبک خاصی از معماری را ایجاد کرده آن را نسبت به سایر مساجد ممتاز کرده است.
وی خاطر نشان کرد: این مسجد تا پیش از ساخت مصلای نماز جمعه در کرمان 14 سال مکان اقامه نماز جمعه بود اما امروز با مشکلات بسیاری مواجه است که از جمله آن می توان به جمع شدن آب های سطحی منطقه در مسجد و خانه های اطراف آن اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما