زیرساخت های لازم در سیستان و بلوچستان برای تامین گوشت کشور وجود دارد

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه سال گذشته ۲ هزار تن لاشه شتر به اقصی نقاط کشور ارسال شده است، گفت: زیرساخت های لازم در سیستان و بلوچستان برای تامین گوشت کشور وجود دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زاهدان، مهدی حسینی مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان داشت: فعالیت های دامپزشکی در حوزه های دام، طیور، آبزیان، کرم ابریشم و زنبور عسل بسیار متنوع است.

 

وی با بیان اینکه هم اکنون پرسنل دامپزشکی حدود 220 بیماری در زمینه های مختلف در تمام این دامها در سطح استان رصد و پایش می کنند، افزود: در کنار وسعت استان و هم مرز بودن با دو کشور بحران زده افغانستان و پاکستان می طلبد که فعالیت ما دو چندان باشد و هوشیارتر عمل کنیم.

 

مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: حتی رصد بیماری در آن سوی مرزها را داریم زیرا که بتوانیم قبلا از اینکه ویروس به جمعیت دامی و بومی خسارت وارد کند اقدامات پیشگیرانه و کنترلی را سریعتر انجام دهیم.

 

حسینی گفت: یکی از مباحث مهم در استان، قرنطینه ها است؛ با ورود رسمی و غیرمجاز دام ساختار قرنطینه ها از سال 92 اصلاح شد و نظارت بر کنترل دامها افزایش یافت.

 

وی افزود: برای سهولت در رصد محموله ها در سیستم سامانه یکپارچه قرنطینه اقداماتی صورت گرفت که مهمترین آن کد راهگیری برای تمام خودروهای حامل دام بود.

 

مدیرکل دامپزشکی استان یادآور شد: زمانی سیستان و بلوچستان متهم به انتقال بیماری مشترک دم و انسان بود اما از سال 94 بعد از طرف سازمان دامپزشکی کشور به استان پاک تبدیل شده و حتی در برخی موارد به ویژه در ایام عید قربان، از ورود دام را از استانهای که با تب برفکی دست و پنچه نرم می کردند، ممانعت کردیم.

 

حسینی تصریح کرد: در گذشته اسرار داشتن شتر به صورت زنده به استانهای کشور حمل شود زیرا که معتقد بودند که اگر شتر در استان سیستان و بلوچستان کشته شود و به دیکر نقاط کشور ارسال شود گوشت آن تیره می شود و از کیفیت برخورد نخواهد بود.

 

وی افزود: با فراهم کردن زیرساخت لاشه شتر به اقصی نقاط  کشور ارسال می شود به طوری در سال 92 حمل لاشه شتر فقط 132 تن بوده و این در حالی است در سال گذشته به 2 هزار تن رسیده است.

 

مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه با مدنظر قرار دادن جنبه اقتصادی آن لاشه شتر به استانهای دیگر ارسال می شود، یادآور شد: صادرات ماهی در سال 92 صفر بود ولی در سال گذشته به بالای 6 هزار و 500 تن رسیده است.

 

حسینی با بیان اینکه بعد از تهران ، سیستان و بلوچستان بیشترین کشتارگاه کشور را دارد، گفت: زیرساخت های لازم در سیستان و بلوچستان برای تامین گوشت کشور وجود دارد.

 

وی افزود: قبلا یک سری محدودیت های وجود داشت ولی اکنون ظرفیت کشتارگاه ها به 4 برابر افزایش پیدا کرده است.

 

کد خبر 733177

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha