برنامه دوم در توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی موفق نبود

رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه چابکسازی باید از اولویت های برنامه سوم مدیریت شهری باشد، گفت: در برنامه دوم در حوزه حمل و نقل عمومی هر چند اقداماتی صورت گرفت اما چون تکمیل نشده اهداف نیز محقق نشده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان،‌ «محسن هاشمی» در دومین نشست از سلسله نشست های دوباره تهران با عنوان تهران ۱۴۰۲ گفت: پیش بینی منابع مالی مستقل، چابک سازی، تغییر رویکرد در حوزه آسیب های اجتماعی و رویکرد انسان محور از اولویت های برنامه سوم توسعه شهر تهران باید باشد.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به روند تصویب برنامه های مدیریت شهری در شورای شهر تهران، ‌افزود: از شهردار تهران تشکر می کنیم که برنامه سوم توسعه را فرستادند که البته این برنامه در صحن ارایه شد و بررسی این برنامه در کمیسیون  های تخصصی آغاز شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: در روند تصویب، برنامه ابتدا  در کمیسیون های تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد اگر به اجماع رسیده نشود به کمیسیون برنامه و بودجه و بعد از آن کمیسیون تلفیق و در نهایت در صحن شورا مورد بررسی قرار می شود. یعنی اگر بعد از کمیسیون تلفیق اعضا بخواهند بر موضوعی پافشاری کنند که در کمیسیون های تخصصی و کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون تلفیق به نظرشان نرسیده باشند می توانند در صحن شورا آن را بیان کنند و چه بسا به رای و عقیده شان هم برسند.

 

هاشمی،‌ پایان زمان بررسی برنامه سوم مدیریت شهری را ۲۰ آذر ماه اعلام کرد و گفت:  برنامه ۵ ساله سوم توسعه شهر تهران باید تا قبل از این تاریخ به تصویب برسد تا شهرداری بتواند لایحه بودجه سال ۹۸ را ارایه دهد و این لایحه می بایست بر اساس برنامه سوم توسعه شهر تهران به تصویب برسد.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران،‌مسئله محوری را از ویژگی های برنامه سوم شهرداری عنوان کرد و گفت: مهمتر از آن چگونگی به وضعیت متوازن از حیث منابع و مصارف و درآمد هاست که البته با شرایط امروز تحقق و پیش بینی منابع و مصارف بسیار سخت است ولی می توان با در نظر گرفتن اولویت ها و برنامه ریزی دقیق به آنچه مد نظر است برسیم.

 

وی، چابک سازی را اولویت دیگر برنامه سوم برشمرد و گفت: در 12 سال گذشته بدنه شهرداری بسیار متورم شده و چابک سازی می تواند یکی از اولویت های برنامه باشد.

 

هاشمی با اشاره به توسعه شهری از منظر خودرو محوری در برنامه های اول و دوم، گفت: در برنامه سوم باید به سمت انسان محوری و حمل و نقل همگانی محوری سوق حرکت کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه برنامه دوم در توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی موفق نبود، گفت: این امر باید مورد سنجش قرار گیرد که در برنامه دوم از نظر عملکردی چقدر موفق بودیم. به عنوان نمونه در برنامه دوم در حوزه حمل و نقل عمومی هر چند اقداماتی صورت گرفت اما چون تکمیل نشده اهداف نیز محقق نشده است. 

 

هاشمی افزود: در پایان برنامه دوم پیش بینی شده بود 9800 اتوبوس در ناوگان اتوبوسرانی وجود داشته باشد در حالیکه هم اکنون 6800 اتوبوس وجود دارد که بخش زیادی از این اتوبو سها  عمری بالای 8 سال دارند. پس در زمینه توسعه ناوگان  اتوبوسرانی در برنامه دوم نتوانستیم کاری جدی انجام دهیم.

 

وی ادامه داد: در بحث  تعداد واگن مترو نیز می بایست  بیش از ۲ هزار واگن می داشتیم در حالی که هم اکنون یک هزار و ۳۰۰ واگن داریم در حالی که بیش از ۳۰۰ واگن فرسوده هم هستند. لذا برنامه دوم بیشتر با رویکرد خودرو محوری بوده و حتی بیش از آنچه نیاز بوده راه برای خودروها ساخته شده است.

 

 

کد خبر 733176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha