به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، امروز(۱۹ مهر)در افتتاحیه طرح ملی بینش مطهر در کرمان در سخنانی با بیان اینکه صحبت کردن درباره شهید مطهری و یا هر شخص استثنایی سخت است؛ افزود: تاریخ دو محور دارد؛ انسان و زمان؛ نقش انسان از زمان خیلی بالاتر است و انسان است که تاریخ ساز می شود.
وی ادامه داد: مطهری و مطهری ها در تاریخ گاهی شخصیت شان فراتر از زمان خودشان است و زمان های وسیع تر از زمان زندگی خود را به استخدام در می آورند و در تاریخِ محدودی که خود زندگی کردند، نمی گنجند؛ گاهی مهمتر از شخصیت؛ افکار و اندیشه های آنها است؛ اندیشه های نو و خلاق، حرف های بدیع و نظرات ارزشمند؛ لذا اندیشه های شهید مطهری ماندگار و مربوط به یک قرن و دو قرن نیست؛ اندیشه هایی است که جامعه انسانی باید به آن توجه کند.
امام جمعه کرمان با بیان اینکه چطور می شود شخصیتی مطهری می شود؛ تصریح کرد: عواملی{در این امر} دخالت دارد؛ یکی از عوامل بسیار مهم خانواده است پدر و مادر؛ دوم محیطی که طرف در آن رشد می کند، نکته بعدی انگیزه های خود فرد که چه دورنمایی برای خود ترسیم کرده زیرا افق دید در رشد شخصیت تاثیر دارد.
وی با متذکر شدن این نکته که اساتید در تکون شخصت فرد تأثیر دارد؛ گفت: تعلیم و تربیت شهید مطهری و اساتیدی که دیده در شخصیت او فوق العاده تأثیر دارد و در رأس آن، علامه و امام است که دو استاد ارزشمند و تأثیرگذار در شخصیت او است.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان با افزودن این مطلب که شهید مطهری ویژگی های فراوانی دارد و آثار او را باید با دقت بیشتری مورد مطالعه قرار داد؛ اظهار داشت: اولین ویژگی شهید مطهری این است او هیچوقت جو پذیر نشد{بلکه} در همه جا جوشکن شد؛ حوزه رفت و از همه خوبی ها و مزابای آن استفاده کرد اما حوزه زده نشد.
وی افزود: ویژگی دوم اینکه او در سه سطح حرف دارد؛ اول کودک و نوجوان؛ سطح دوم برای قشر متوسط جامعه و سوم کاملاً تخصصی است و هر کسی الا اینکه مقدماتی طی کرده باشد، آن را نمی فهمد؛ این سطح سوم نظرات دقیق فلسفی و عرفانی و گاهی تفسیری است که مختص خواص جامعه است و کمتر کسی پیدا می شود در سه سطح صحبت کرده باشد.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی با بیان اینکه شهید مطهری اهل سوز و تکلیف محور است؛ بیان داشت: کسی که سوز دارد و تکلیف محور است با تمام وجود مطلبش را ادا می کند؛ موضوع بعدی، اخلاص او در نوشتار است و همین اخلاص، سالها بعد جریانی در سراسر کشور به نام بینش مطهر راه می اندازد که امیدوارم تبدیل به جریان قدرتمندی شود و گستره آن به سرعت همه استان را بگیرد و اساتیدی تربیت شوند که استان را مدیریت کنند.
وی از پیشتاز بودن بانوان در راه اندازی طرح بینش مطهر در استان به طور ویژه قدردانی کرد.
حجت الاسلام مصطفی اژدری، از روحانیون حوزه علمیه کرمان هم توضیح داد: دو دبیرخانه طرح بینش مطهر تحت نظارت و حمایت امام جمعه کرمان شکل گرفته و کار شروع شده و تبلیغاتی در سطح شهر داشتیم و با تشکل ها و نهادها صحبت شده و در دانشگاه ها نیز حضوری رفتیم.
وی به تشکیل کارگروه بینش مطهر در دانشگاه ها و نام نویسی حدود ۸۰ نفر از دانشگاه شهید باهنر در این طرح اشاره بیان کرد: ۳۰ نفر از دانش آموزان نخبه نیز از اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزی ثبت نام کردند؛ تفاهم نامه هایی نیز بین دبیرخانه و دیگر جاها از جمله دانشگاه فرهنگیان داریم که اولویت هایی برای کسانی که دوره را گذراندند در نظر گرفته می شود.
نظر شما