به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان سید حسن میرعماد گفت : امروز با توجه به پدیده های اجتماعی پیش رو و مشکلات زیادی از قبیل فقر، بیکاری ، فاصله طبقاتی که در بین اقشار مختلف جامعه شاهد هستیم پرداخت زکات باید به عنوان یک دغدغه در بین مردم به شمار آید.
میرعماد اظهار داشت: آیات و روایات متعددی در خصوص این فریضه مهم الهی در دین مبین اسلام وجود دارد که با بهره گیری از آن میتوان بخش اعظمی از مشکلات جامعه را مرتفع ساخت.
وی با اشاره به اینکه ایجاد مراکز نیکوکاری می تواند به عنوان یک پدیده بسیار خوب راهگشا شود افزودند : ایجاد این مراکز فرصت بسیار مناسبی برای گسترش فرهنگ زکات در بین مردم است.
میرعماد با بیان اینکه استان در پرداخت زکات شش ماهه اول سال جاری موفقیت قابل ملاحظه ای را داشته است افزود: برآورده شدن 90درصد تعهد پرداخت زکات در شش ماه اول سال از سوی مردم و بخصوص قشر کشاورز و دامدار موفقیت چشمگیری است که ریشه در اعتقادات و باورهای مردم با وجود مشکلات فراوان اقتصادی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه ضمن تاکید بر استمرار این حرکت تصریح کرد: در سال آینده این کار با جدیت بیشتری پیش خواهد رفت.
در پایان این جلسه بر لزوم ساماندهی کارشناسان پهنه، آموزش کارشناسان و ارائه گواهینامه آموزشی و تقدیر از کارشناسان فعال در حوزه ترویج و اشاعه فرهنگ زکات در بین بهره برداران بخش کشاورزی، تاکید شد.
سالانه حدود ۲۰ هزار تن تخممرغ در استان سمنان تولید میشود
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از وجود ۳۸ واحد فعال مرغ تخمگذار با ظرفیت حدود ۲ میلیون قطعه خبر داد و گفت: سالانه حدود ۲۰ هزار تن تخممرغ در استان سمنان تولید میشود.
مصطفی شاهحسینی اظهار داشت: روزانه به طور متوسط ۵۵ تن تخم مرغ از طریق واحدهای فعال صنعتی و بومی استان تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.
وی افزود: از تولید روزانه استان نزدیک ۴۵ درصد مازاد نیاز بر استان بوده که به استانهای همجوار ارسال میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به میزان تولید تخممرغ استان در سال گذشته نیز گفت: تولید تخم مرغ در استان سمنان در سال ۹۶ به ۲۰ هزار تن بود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بر ضرورت افزایش سرانه مصرف تخم مرغ در استان تأکید کرد و گفت: متوسط مصرف سرانه تخم مرغ در ایران حدود ۱۱ کیلوگرم و در کشورهای توسعه یافته بیش از ۱۵ کیلوگرم است.
شاه حسینی به برخی از سیاستهای و هدفگذاریهای این سازمان درباره تخممرغ اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی برای افزایش سرانه مصرف سرانه تا ۲۵۰ عدد در سال و تغییر الگوی مصرف مردم بهینه سازی واحدهای موجود در راستای ارتقای کیفی تخم مرغ تولید و افزایش صادرات از برنامه های جهاد کشاورزی استان است ضمن اینکه صدور مجوز برای ایجاد پرورش مرغ تخمگذار نیز ممنوع است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه تخم مرغ یک ماده غذایی بسیار غنی است افزود: تخم مرغ برای چندمین سال پیاپی به عنوان پرطرفدارترین و پرمصرفترین و خوشمزهترین مواد غذایی مقام اول را در بین سایر مواد غذایی در دست دارد.
شاه حسینی گفت: تخم مرغ بدون هیچ گونه افزودنی و یا وجود مواد مجاز و غیرمجاز درون آن یکی از سالمترین و بکرترین مواد غذایی طبیعی و مطمئن برای مصرف تمام اقشار جامعه در گروههای سنی متفاوت است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر قیمت مناسب، طبخ آسان و سریع و در دسترس بودن آن از فاکتورهایی است که تخم مرغ را متمایز از بسیاری از مواد غذایی میکند.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: ترکیب پروتئینهای تخم مرغ از لحاظ زیستشناختی از نوعی است که متخصصان علم تغذیه از آن به عنوان مقیاسی برای سنجیدن کیفیت پروتئینهای دیگر مواد غذایی استفاده میکنند.
شاه حسینی از پروتئین موجود در تخم مرغ به عنوان یک پروتئن کامل و قابل جذب نام برد و افزود: از طرفی دیگر تخممرغ دارای بیشترین اسید آمینه ضروری برای بدن است و همیشه به عنوان یک مکمل برای بسیاری از مواد غدذایی استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: علی رغم وجود مزایای متعدد و طبیعت غنی و سرشار از مواد مغذی تخممرغ از لحاظ غذایی متأسفانه آنطور که باید و شاید در کشور ما به آن توجه نمیشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: تخم مرغ محصول پروتئینی و فسادپذیر است که ورود آلودگیهای سطح پوسته، شانه، محیط اطراف و غیره از طریق شکستگی یا ترک خوردگی وارد آن شده وسبب فساد میکروبی یا شیمیایی آن میشود از این رو در فرآیند بستهبندی، تمام تخم مرغهای پوسته کثیف و ترک خورده و شکسته حذف میشود و سلامت بهداشت و کیفیت تخم مرغ حفظ میشود.
شاه حسینی یکی از عادات غلط در فرهنگ مصرف تخم مرغ را شست و شوی آن در هنگام نگهداری تا زمان مصرف عنوان کرد با انجام این امر آلودگیهای سطح پوسته به داخل تخم مرغ نفوذ میکند و باعث مخدوش شدن سلامت و بهداشت آن میشود.
وی گفت: در تخم مرغ بسته بندی شده به دلیل محافظت تخم مرغ و پاکیزگی بسته این محصول به راحتی در یخچال در کنار سایر مواد غذایی قابل نگهداری بوده و نیاز به شستشوی تخم مرغ تا زمان مصرف را برطرف میکند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به میزان کالری تخممرغ نیز گفت: یک عدد تخم مرغ به طور متوسط ۷۶ کیلو گرم کالری دارد و مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ ۳ درصد نیاز انرژی یک مرد بالغ و ۴ درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تأمین میکند.
شاهحسینی گفت: برای کودکان از ۹ ماهگی تا یک سالگی یک زرده کامل تخم مرغ یک روز در میان و از ۲ سالگی به بعد بر اساس میل کودک ۵ تا ۶ تخم مرغ در هفته مجاز است و افراد بالغ نیز مجاز به مصرف ۳ تا ۴ عدد تخم مرغ در هفته هستند.
وی با بیان اینکه مصرف تخممرغ برای افرادی که کلسترول خونشان بالا است نیز نباید قطع شود افزود: این افراد میتوانند ۲ تا ۳ عدد تخممرغ در هفته مصرف کنند، چرا که با کاهش دریافت کلسترول از طریق غذا سنتز داخلی کلسترول در بدن افزایش یافته و حتی ممکن است بیشتر از قبل شود. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر اینکه بیشتر چربی های موجود در تخم مرغ از نوع غیر اشباع است خاطرنشان کرد: بر این اساس چربی تخممرغ هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول ندارد.
بیش از ۳۰۰۰ هزار تن پیاز از مزارع شاهرود برداشت میشود
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با اشاره به آغاز برداشت محصول پیاز از مزارع این شهرستان گفت: پیش بینی میشود از سطح زیر کشت این محصول سه هزار و ۶۴۵ تن پیاز برداشت شود.
محمدرضا قاسمی با اشاره به رقم پیاز کشت شده در مزارع اظهار داشت: پیاز رقم زرگان فلات در ۲۷۰ هکتار از اراضی کلاتههای غربی کشت شده است.
وی با بیان اینکه برداشت این رقم پیاز در مزارع زیر کشت آن آغاز شده است اضافه کرد: پیشبینی میشود از این سطح ۳ هزار و ۶۴۵ تن پیاز برداشت شود.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان شاهرود از افزایش سطح زیر کشت محصول پیاز در اراضی کلاتههای غربی خبر داد و گفت: سطح زیر کشت این محصول نسبت به سال گذشته ۳۰ هکتار افزایش داشته است.
قاسمی با بیان اینکه مزارع زیر کشت محصول پیاز در این مناظق مجهز به سیستم آبیاری نوین است افزود: از مجموع سطح زیر کشت ۱۲۰ هکتار آن مجهز به سیستمهای آبیاری تحت فشار است.
وی با بیان اینکه پیاز از جمله محصولاتی است که نیاز به آب دهی بسیاری دارد افزود: در راستای بهینه سازی مصرف آب تغییر الگوی آبیاری در مزارع زیر کشت این محصول در دستور کار است.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با بیان اینکه محصول پیاز پرآببر است افزود: با توجه به کمبود منابع آبی تلاش میشود تا ازکمترین سطح زیر کشت بیشترین عملکرد به دست آید.
زرگان مهمترین رقم کشت شده پیاز در شهرستان شاهرود است.
سالانه بیش از ۲۷ هزار تن شیر در دامغان تولید میشود
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان دامغان با اشاره به تولید انواع محصولات دامی و کشاورزی این شهرستان گفت: سالانه بیش از ۲۷ هزار تن شیر در دامغان تولید میشود.
محسن طباطبائیان از تولید شش هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز در این شهرستان خبر داد و اظهارداشت: در این شهرستان علاوه بر دامهای سبک و سنگین سه هزار نفر شتر نیز وجود دارد.
وی از وجود ۴۵ واحد مرغداری فعال گوشتی با ظرفیت سالانه پنجهزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ خبر داد و افزود: یک واحد مرغداری نیز با ظرفیت ۲۰۰هزار قطعه جوجه در این شهرستان فعال است.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان دامغان این شهرستان دارای ۱۰ مزرعه پرورش ماهی سردآبی و ۵۷ مزرعه پرورش ماهی گرم آبی است که سالانه ۲۰۰ تن تولید گوشت ماهیان سردابی و ۸۰ تا ۱۰۰ تن تولید گوشت ماهیان گرمآبی را به همراه دارد و این دو مجموعه برای ۸۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
طباطبائیان اضافه کرد: در شهرستان دامغان ۵۱۲ خانوار عشایری با ۱۲۰ هزار دام سبک به فعالیت دامی و عشایری مشغولند.
وی از وجود ۱۰هزار کلنی زنبور عسل در این شهرستان خبر داد و گفت: در مجموع سالانه ۸۰ تن تولید عسل از این کلنی به دست میآید که برای ۵۰۰ نفر شغل ایجاد شده است.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان دامغان درباره تعداد مزرعه پرورش شتر مرغ در شهرستان نیز گفت: در مجموع ۲ مزرعه پرورش شتر مرغ در این شهرستان فعال بوده که سالانه در این مزارع چهار هزار و ۵۰۰ قطعه جوجه شتر مرغ تولید میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان از وجود ۱۹ هزار هکتار باغ در این شهرستان خبر داد و گفت: از این میزان ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار را باغ پسته تشکیل میدهد.
طباطبائیان اضافه کرد: ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات پسته بارده بوده و جنبه اقتصادی دارد.
وی افزود: در شهرستان دامغان ۱۰۸ ترمینال فرآوری پسته وجود دارد که از این تعداد ۲۵ ترمینال صنعتی و مابقی نیمه صنعتی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان به برخی از اقدامات انجام گرفته از سوی این مدیریت در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بخش فنی و زیربنایی ۲۷۵٫۵ هکتار عملیات تسطیح اساسی اراضی انجام شده است.
طباطبائیان انجام لوله گذاری انتقال آب کشاورزی به حجم ۲۵ هزارمتر، ایجاد عملیات جاده بین مزارع ۹ هزارمتر، لوله گذاری برای شرکت تعاونی، به طول مسیر ۱۶ هزار و ۵۰۰ متر، انتقال آب شبکه زیر سد شهرستان دامغان به طول ۱۱هزار و ۴۰۰ متر را برخی از این اقدامات برشمرد.
وی از ترمیم و مرمت ۱۹ رشته قنوات در سال گذشته خبر داد و افزود: عملیات مرمت این تعداد قنات با اعتبار شش هزار و ۷۰۰ میلیون ریال انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان اضافه کرد: در سال گذشته در مجموع ۸۰۰ هکتار از زمینهای مستعد این شهرستان به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شد.
نظر شما