بیانات رهبر انقلاب چراغ راه کانون های مساجد چهارمحال و بختیاری

بیانات مقام معظم رهبری در ۱۹ مهر سال ۹۱ چراغ راه و منشور متقنی برای تداوم مسیر کانون های فرهنگی و هنری چهارمحال و بختیاری برای تحقق آرمان ها و اهداف نظام جمهوری اسلامی است.

خبرگزاری شبستان - چهارمحال و بختیاری

 

19 مهر سالروز بیان سخنان مقام معظم رهبری در خصوص کانون های فرهنگی و هنری مساجد در سال 91 چراغ راه و منشور محکمی برای وحدت بین مسجد و ارکان مختلف جامعه به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر شد و از آن زمان شاهد رشد و توسعه بیش از پیش فعالیت این کانون ها در سراسر کشور و به ویژه در استان چهارمحال و بختیاری شدیم.

 

در خصوص اهمیت کانون های فرهنگ و هنری مساجد باید گفت که این کانون ها بستر امن و مناسبی برای اشاعه فعالیت های هنری و فرهنگی است.

 

زیرساخت های مناسب کانون ها و توجه ویژه ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به امور هنری با محوریت مسجد سبب شده تا استعدادهای خوبی در این زمینه شکوفا و پرورش داده شود، از آنجا که نمی توان از نقش معنوی و هدایتگر مسجد در پیشرفت فعالیت های هنری طراز اسلامی غافل شد، ضروری است تا از این ظرفیت هرچه بیشتر برای تربیت و پرورش استعدادهای نهفته جوانان و نوجوانان بهره گرفت.

 

مسجد نهال خودباوری، خلاقیت و روحیه هنری را در وجود افراد تقویت می کند. مسجد محیطی سالم، مملو از آرامش روحی و به دور از هرگونه تشویش ذهنی بوده و می توان جسم و روح را در آن پرورش داد.

 

پیوند کانون های فرهنگی و هنری با مساجد سبب شده تا از ظرفیت مسجد به بهترین نحو بهره گیری شود و این موضوع تاکنون نتایج مطلوبی در پی داشته است.

 

کانون های مساجد جوانان را تبدیل به سرمایه های اجتماعی می کند که نتیجه این مهم هرچند ممکن است در درازمدت خود را نشان دهد اما بسیار موثر است.

 

از سوی دیگر فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد موجب رونق این مکان های مقدس می شود و جذب اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان و نوجوانان به مسجد را به همراه دارد.

 

امروز پس از گذشت 40 سال از عمر انقلاب اسلامی کانون های مساجد به مراکز تاثیرگذار در حوزه های مختلف تبدیل شده که باید از ظرفیت و پتانسیل عالی این مراکز استفاده شود.

 

فعالیت ۴۲۲ کانون فرهنگی هنری مساجد در چهارمحال و بختیاری

هم اکنون ۲۴ هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد کل کشور فعال است و در چهارمحال و بختیاری ۴۲۲ کانون فرهنگی و هنری با مجموع بیش از ۲۵ هزار عضو، ۱۶۷  کتابخانه و ۴۰ باب خانه نور در مساجد این استان راه اندازی و تجهیز شده است.

 

جواد کارگران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در همین خصوص به خبرنگار شبستان گفت: در حالی که باید تا پایان برنامه پنجم توسعه ۲۵درصد از مساجد استان دارای کانون فرهنگی هنری می شدند اما تا پایان این برنامه بیش از ۴۵درصد از مساجد استان دارای کانون شدند.

 

جواد کارگران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری

 

وی، توسعه کانون ها در مناطق محروم عشایری استان از مهمترین رویکردهای این نهاد برشمرد و تصریح کرد: کانون های روستایی می توانند نقش موثری در معرفی ایده ها و فعالیت های موثر روستاها و شناسایی این ظرفیت ها باشند که امید است روز به روز فعالیت های آنها نسبت به گذشته از کیفیت بیشتری برخوردار شود.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: ۲۵سال از عمر کانون های فرهنگی هنری مساجد در کشور می گذرد و هر سال شاهد رشد کمی و کیفی این کانون ها در استان بوده ایم که این امر نشان از عزم و اراده والای فعالان این حوزه دارد.

 

کارگران، گره زدن فرهنگ و هنر به فضای مسجد را از مهمترین اهداف شکل گیری کانون های مساجد دانست و گفت: با بهره گیری از فرهنگ و هنر می توان جوانان بیشتری را به مسجد جذب کرد چراکه امروز بیش از گذشته نیازمند توجه به نیازهای جوانان و نوجوانان هستیم و باید از ظرفیت کانون ها برای رسیدن به این مهم استفاده کرد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت ۴۲۲کانون در استان، تصریح کرد: از این تعداد ۲۴۲کانون روستایی و عشایری و ۱۸۰ کانون شهری است.

 

کارگران ادامه داد: همچنین هفت باب کانون در زندان های استان، شش باب در دانشگاه ها و 17 کانون در مصلی های استان راه اندازی شده است.

 

وی با اشاره به فعالیت 24 کانون تخصصی در مساجد استان، اظهار کرد: همچنین ۲۵۹باب کتابخانه در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان فعال است که از این تعداد ۹۲باب کتابخانه باز و ۱۶۷مورد مخزن دار است.

 

کارگران خاطرنشان کرد: برگزاری طرح قرآنی ۱۴۵۲، جشنواره قرانی مدهامتان، جلسات تفسیر قرآن، تلاوت روزانه قران در ۴۰۰مسجد، برگزاری بزرگداشت ۱۹مهر سالروز بیانات مقام معظم رهبری در خصوص کانون های مساجد، اجرای ویژه برنامه های ملی مذهبی و برپایی کارگاه های آموزشی و اوقات فراغت از مهمترین فعالیت های کانون های مساجد استان به شمار می رود.

 

کانون های مساجد رسالت سنگینی در تربیت جوان طراز اسلامی دارد

حجت الاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با تاکید بر تربیت انسان های طراز اسلامی در کشور، گفت: کانون های مساجد در این حوزه وظیفه سنگینی بر عهده دارد.

 

حجت الاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد

 

وی با اشاره به سالروز بیانات مقام معظم رهبری در خراسان خراسانی در خصوص اهمیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد افزود: مساجد نقش محوری در تربیت دینی جوانان بر عهده دارند و فعالان این عرصه به ویژه کانون های مساجد باید این مهم را مدنظر خود قرار دهند و در مسیر تحقق دغدغه های رهبر معظم انقلاب گام بردارند.

 

امام جمعه شهرکرد تصریح کرد: فعالان مسجدی باید تلاش کنند تا اسلام راستین در جامعه ترویج و تعمیق شود و راه را بر نفاق و ترویج فرق منحرف از جمله شیعه انگلیسی ببندند.

 

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری بابیان اینکه مسجد طراز اسلامی باید انسانهای صبور، مقاوم و ایستاده تربیت کند، اظهار کرد: همواره سختی ها و مشکلاتی در جامعه وجود دارد که اگر بتوان روحیه صبر و ایستادگی را در مردم تقویت کرد میتوان با گذر از این مشکلات به اهداف خود دست یابیم.

 

کانون های مساجد پیوند مبارک بین جوانان و نهاد مسجد است

حجت الاسلام علیرضا ملک محمدی، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد چهارمحال و بختیاری نیز گفت: کانون های فرهنگی هنری پیوند مبارک و حسنه جوانان و نوجوانان با نهاد مسجد است.

 

حجت الاسلام علیرضا ملک محمدی، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد چهارمحال و بختیاری

 

وی افزود: در دین اسلام مسجد همواره نقش محوری و مهمی داشته است و با مطالعه تاریخ می توان به جایگاه و کارکرد این نهاد مقدس بخوبی دست یافت.

 

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد چهارمحال و بختیاری با اشاره به نقش محوری مسجد در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تصریح کرد: مسجد محور مبارزات و هدایت کننده انقلابیون به سمت هدف والای خود بود از همین رو این نهاد مقدس باید همواره در راس امور و برنامه ها باشد و بیش از پیش به آن توجه شود.

 

ملک محمدی اظهار کرد: تقویت نقش مسجد در مناسبات زندگی مسلمانان و بهره گیری از این ظرفیت در هدایت نسل جوان به سمت ارزش های والای دینی موضوع بسیاری مهمی است که با هم افزایی و همکاری نهادهای متولی می توان به آن دست پیدا کرد.

 

کانون های مساجد ظرفیتی برای توسعه پایدار

محمدرضا مظاهری، سرپرست دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد ظرفیت بزرگی برای رونق اشتغالزایی در شهرها و روستاهای استان است.

 

محمدرضا مظاهری، سرپرست دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری چهارمحال و بختیاری

 

وی افزود: کانون های مساجد با برگزاری برنامه های مختلف از قبیل طرح اوقات فراغت سهم بسزایی در رونق اشتغال و حرفه آموزی به شرکت کنندگان ایفا می کنند.

 

سرپرست دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری چهارمحال و بختیاری با اشاره به انعقاد تفاهم نامه هایی با دستگاه های فرهنگی استان، این اقدام را گامی در جهت هم افزایی دستگاه ها و توسعه فعالیت کانون های مساجد استان عنوان کرد.

 

مظاهری با اشاره به فعالیت ۴۲۲ کانون فرهنگی هنری در مساجد استان، اظهار داشت: همچنین در دانشگاه های استان شش باب کانون و در مصلی های استان 17 باب کانون راه اندازی شده است.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری، جذب 16 هزار جوان و نوجوان به کلاس های طرح اوقات فراغت، کسب رتبه های برتر در رشته های قرآن، درخشش گروه سرود شهید گلپایگانی شهرستان لردگان در جشنواره سرود و اجرا در صحن رضوی مقابل رهبر معظم انقلاب را بخشی از موفقیت های این نهاد برشمرد.

 

مظاهری با اشاره به طرح اوقات فراغت آسمانی ها اظهار داشت: این طرح امسال در 419 کانون که بیشتر نیز در روستاها بوده از ابتدای تیرماه اجرا شد و تا 19 مهر ماه ادامه دارد.

 

وی با اشاره به شرکت 16 هزار نفر در این طرح، افزود: یک هزار و 200 مربی مجرب برای اجرای این کلاس ها به کارگیری شد.

 

مظاهری خاطرنشان کرد: امید می رود با تعامل بیش از پیش با نهادهای فرهنگی استان و توسعه کانون های در مناطق روستایی و عشایری بتوان در رونق فعالیت های فرهنگی و هنر در این استان گام های بیشتری برداشته شود.

 

گزارش از سجاد عباسی

 

کد خبر 732852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha