نشست تخصصی «قصه‌گویی، رسانه، مهارت‌های زندگی» در بیرجند برگزار شد

همزمان با چهارمین روز از هفته ملی کودک نشست تخصصی با عنوان «قصه‌گویی، رسانه، مهارت‌های زندگی» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیرجند برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، همزمان با چهارمین روز از هفته ملی کودک نشست تخصصی با عنوان «قصه‌گویی، رسانه، مهارت‌های زندگی» امروز (17 مهر) در محل مرکز آموزش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی برگزار شد.

 

این نشست تخصصی با هدف ارتقای سطح کمی و کیفی بیست و یکمین جشنواره استانی قصه‌گویی و در راستای کیفیت‌بخشی به فعالیت قصه‌گویی و بروزرسانی دانش مربیان و کارشناسان کانون پرورش فکری استان برگزار شده است.

 

همچنین یکی دیگر از اهداف برگزاری نشست قصه گویی بخاطر این است که امروز در جوامع قصه‌ گویی به فراموشی سپرده شده لذا کانون پرورش فکری تلاش می‌کند این مهم را احیاء کند تا خانواده‌ها ترغیب شوند بیشتر برای کودکان وقت بگذارند و اقدام به قصه‌گویی کنند.
 

 

کودکان بسیاری از مهارت‌ها را با قصه گویی آموزش می‌بینند و بهتر می‌توانند با بسیاری از مشکلات دست و پنجه نرم کنند. همچنین با همزاد پنداری با شخصیت‌های قصه‌ها می توانند دغدغه‌های خود را حل کنند.

 

استاد حسین زنگویی، سخنران این نشست تخصصی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم قصه‌های قرآن را عبرت برای خردمندان معرفی می کند، افزود: قصه ظرفیتی است که در قالب آن مفهمومی به مخاطب منتقل می شود.

 

وی با اشاره به اینکه قصه گویی در اندیشه دینی و ایران باستان رواج داشته است، ادامه داد: قالب قصه بسیار گیرایی دارد و چون بشر امر و نهی را دوست ندارد راه تربیت قصه است.

 

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه قصه موجب ایجاد تلاش و کنکاش در فضای ذهنی کودکان می‌شود و می‌تواند بسیاری از مفاهیم را به دنیای کودک انتقال بدهد، افزود: همزاد‌پنداری با خواندن وشنیدن قصه‌ها باعث می شود سوالات بسیاری در ذهن کودک ایجاد شود و راه های خلاقانه‌ای برای حل مشکلاتش بیابد.

 

زنگویی با تاکید بر اینکه کودک با گوش سپردن و خواندن قصه به توجه و دقت به محیط پیرامون خود می‌افزاید و یاد می گیرد درباره‌ی هر موضوع یا پدیده ای بیشتر فکر کند، گفت: قصه وسیله ارتباطی و تعلیم و تربیت در طول تاریخ بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه حدود سه هزار قصه‌ بیرجندی جمع‌آوری شده، بیان کرد: که تعداد 700 قصه در کتاب داستانک چاپ شده است.

 

پژوهشگر قصه‌های بومی و محلی خراسان جنوبی با بیان اینکه قصه به نیازهای پنهان و سوالات مقدر همگان پاسخ می‌دهد و یک نوع گره‌افکنی در ذهن ایجاد می‌کند، افزود: در قصه به کودکان گفته می شود تا در موقع مشکلات با تفکر راه حلی پیدا کنند.

 

زنگویی به عناصر قالب ساز قصه اشاره کرد و گفت: تخیل، زبان، مفهموم و محتوا از عناصر درونمایه‌ساز قصه است.

 

وی ادامه داد: در گذشته قصه‌ها وسیله تربیت و آموزش بوده است و اگر امروز آگاهانه همین قصه‌ها را برای کودکانمان برنامه‌ریزی کنیم در میان این قصه‌ها تمام موضوعات از اخلاق، سیاست، مردم‌داری، مسائل ماورای طبیعت و مباحث دیگر وجود دارد.

 

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: قصه رسانه ملی، الهی، همگانی و بسیار تاثیرگذار است و با فکر کردن می‌توان برای اهداف مختلف از آن استفاده کرد.

 

گفتنی است حسین زنگویی مدرس دانشگاه، نویسنده، پژوهشگر قصه‌های بومی و محلی خراسان جنوبی و فعال در زمینه ادبیات کودکان و نوجوانان است که مؤلف 12 جلد کتاب است.
 

در نشست تخصصی «قصه‌گویی، رسانه، مهارت‌های زندگی» تعداد 35 نفر از مربیان و کارشناسان کانون شرکت داشتند که در پایان برای آنان گواهینامه آموزشی صادر می شود.

 

 

 

کد خبر 732772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha