حجتالاسلام حسین مؤمنی، استاد حوزه و دانشگاه در رابطه با جایگاه والای زیارت در اعتقادات شیعه و بخصوص زیارت حضرت امام رضا (ع) به خبرنگار شبستان گفت: همواره در طول تاریخ دو امر بسیار مهم عامل بقای شیعه بوده است، اول اهتمام شیعه برای گرامیداشت و برپایی شعائر الهی بخصوص عزاداری سیدالشهدا (ع) و دوم اهتمامی که شیعه نسبت به زیارت قبور امامان (ع) و احترام نسبت به حرفهای نورانی آنها دارد.
وی تصریح کرد: اکرام و احترامی که یک امامزاده در یک نقطه دورافتاده نزد ما شیعیان دارد، قبه الخضراء در مدینهالنبی (ص) برای برخی آن احترام لازم را ندارد.
حجتالاسلام مؤمنی خاطرنشان کرد: شیعه نسبت به احترام و زیارت حرم مطهر ائمه (ع) اهتمام خاصی دارد و همین مسئله خاری در چشم دشمنان است، چنانکه وهابیون حتی به گلدستههای خراب حرمین عسگریین در سامرا رحم نکردند.
این استاد حوزه و دانشگاه در تعریف معنا و مفهوم زیارت گفت: زیارت یعنی حضور الزائر عند المزور و عدول عن الغیر، یعنی حضور قلب صددرصدی در حرم آن بزرگوار با امامی که به زیارت او مشرف میشویم. زیارت چند صورت دارد اول آنکه امام حی و زنده است و فرد به زیات او مشرف میشود. دوم امام از دنیا رفته است و فرد به زیارت او مشرف میشود که این هم دو قسم است؛ یک: فرد در حرم آن بزرگوار حاضر میشود و از نزدیک او را زیارت میکند و دوم: از دور زیارت میکند چرا که ما میتوانیم از دور حتی از منزل خود پیامبر (ص) را هم زیارت کنیم.
حجتالاسلام مؤمنی یادآور شد: حضرت رسول (ص) در رابطه با زیارت ائمه معصومین (ع) میفرماید من زارنی او زار احدا من ذریتی زرته یوم القیامة فانقذته من اهوالها؛ اگر کسی من یا یکی از فرزندان من را زیارت کند خودم در روز قیامت به زیارت او میآیم و از نگرانی و شداید قیامت او را نجات میدهم.
وی افزود: حضرت صادق (ع) در روایت دیگری میفرمایند: من زارنا فی مماتنا فکأنما زارنا فی حیاتنا؛ اگر ما از دنیا رفتیم و کسی به زیارت ما آمد، گویا ما را در زمان حیات زیارت کرده است، بنابراین زیارت ائمه (ع) تا این حد اهمیت دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: بالاترین زیارت با توجه به کتاب (کامل الزیارات) که در آن ثواب زیارت ائمه (ع) بیان شده است بر اساس روایات متواتر زیارت حضرت سیدالشهداء (ع) است که از فضیلت بسیار بالایی برخوردار است و بعد از ایشان زیارت حضرت رضا (ع) است.
حجتالاسلام مؤمنی افزود: ثواب زیارت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) در کتاب کامل الزیارات اینگونه بیان شده است که اگر کسی امام رضا (ع) را زیارت کند، خداوند تمام گناهان گذشته و آینده او را میبخشد؛ غفرالله ما تقدم من ذنبه و ما تأخر ولو من اهل الکبائر؛ این عبارت عجیبی است که میفرماید اگرچه گناهان کبیره در پرونده او باشد.
وی یادآور شد: از حضرت جوادالائمه (ع) سؤال شد شما میفرمایید اگر کسی با معرفت پدرم را زیارت کند، بهشت بر او واجب است، منظور از معرفت چیست؟ حضرت فرمودند اینکه بداند کسی که او را زیارت میکند امام است و امام همیشه زنده است، حی وصیت ندارد، دوم آنکه بداند اطاعتش واجب است، سوم بداند غریب است و چهارم بداند شهید است. بنا بر فرمایش حضرت جواد (ع) اگر کسی با توجه به این 4 شرط به زیارت امام رئوف مشرف شود زیارت او با معرفت بوده است.
حجتالاسلام مؤمنی تصریح کرد: حضرت رسول (ص) تنها در 2 جا از عبارت بضعه منی استفاده کردهاند یکجا برای حضرت زهرای بتول (س) و یکجا برای امام رضا (ع). حضرت فرمودند اگر کسی پاره تن مرا در طوس زیارت کند خود، ضمانت میکنم برای او از جنت.
پایان پیام/
نظر شما