به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مریم جلالی، امروز در نشست پژوهش، خلق و نشر در حوزه کتاب کودک و نوجوان که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: گاهی اثر هست و بعد روی آن پژوهش می کنیم، گاهی هم می گوییم چیزی نیست و می خواهیم بنیان پژوهشی داشته باشیم، ادبیات کودک در شاخه اول قرار می گیرد زیرا اول به وجود آمد و بعد پژوهش هایی روی آن صورت گرفته است.
دکتر جلالی با بیان اینکه ادبیات کودک همچون پازل است، عنوان کرد: هر کس وارد این حوزه شود می تواند قسمتی از این پازل را تکمیل کند. اینکه اصالت را به ناشر، نویسنده یا مخاطب دهند طرفداران خاص خودش را دارد، شخصا اصالت را به مخاطب می دهم. وقتی نویسنده می خواهد بنویسد باید بررسی کند که آن گروه سنی چه نیازهایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: پژوهشی که وارد حوزه ادبیات کودک شده دو ورودی داشته است یا نیازسنجی کرده که این نیازسنجی منوط به نقدهاست یا اینکه سلیقه ای بوده است. بحث تنوع ژانر در حوزه ادبیات کودک مطرح است برخی معتقدند ژانر در حوزه کودک با بزرگسال متفاوت است که به نظرم این عقیده درست است.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه بخش آکادمیک ادبیات کودک ما خلاهای چشمگیری دارد، تصریح کرد: متاسفانه ما در این حوزه زیاد به حاشیه رفتیم، معتقدم یک پژوهشگر هم به خالق اثر نیاز دارد هم به مخاطب و هم به میانجی میان این دو، کاری که مخاطب آن را نخواند گویی متولد نشده است. پژوهشگر از دور در بررسی هایش به این ماجرا نگاه می کند.
وی با بیان اینک با بیش از 4 هزار کودک از گروه سنی الف تا 18 سال ارتباط داشتم و با ناشران مختلفی نیز ارتباط داشتم. سال قبل به خاطر پژوهشی از انتشارات فنی ایران خواستم به ما میزان استقبال از کتاب هایشان را بدهند و آنها کمتر از 24 ساعت این کار را کردند. این انتشارات کار تجاری نمی کند بلکه آموزش و پژوهش را نیز انجام می دهد.
نظر شما