به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «حیدر تورانی» در نشست خبری که به مناسبت برپایی «سیزدهمین همایش تجلیل از معرفان و پدیدآورندگان مواد آموزشی» برگزار شد گفت: بر اساس سند تحول بنیادین برنامه های بسیاری را تدارک دیده ایم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش افزود: چشم انداز و هدف ما روشن است و می خواهیم همه منابع همسو با اهداف و چشم انداز کلان باشد.
وی با اشاره به شش سیاست راهبردی گفت: اجرای سیاست ماندگاری کتاب درس، چابک سازی، مرزگستری، پایداری، انطباق با سند تحول و چندتالیفی در دستور کار است.
تورانی در پاسخ به این پرسش که درب های سازمان پژوهش به روی مولفان بسته است، گفت: در حال حاضر 50 نفر مولف در سازمان پژوهش وجود دارد و با 800 نفر در خارج از سازمان همکاری داریم و در آینده باید معیارهایی به مولفان بدهیم تا آنان برای ما کتاب تالیف کنند.
مدیران مدارس حق انعقاد قرارداد با موسسات آموزشی را ندارند
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی درباره کتاب های کمک آموزشی نیز بیان کرد: اگر مدیران برای کتاب های کمک آموزشی با موسسات قرارداد ببندند دچار تخلف شده اند.
وی با اشاره به کمبود کاغذ بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی با کمبود کاغذ مواجه شده ایم. هر سال سعی می کردیم برای دو سال کاغذ داشته باشیم.
کمبود مشکل کاغذ در سال ۱۳۹۸
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش تصریح کرد: برای مهر سال 98 از الان 30 تا 40 درصد کمبود کاغذ داریم که بخشی از آن مشکل ترخیص دارد و رایزنی کرده ایم تا بخشی دیگر از خارج از کشور بیاید تا برای مهر 98 با مشکل روبرو نشویم.
ورود زندگی نامه شهید حججی به کتاب های درسی
وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید نسبت به ارزشهای دفاع مقدس حساس بود گفت: مقام معظم رهبری سال گذشته از «شهید حججی» تقدیر کردند، بنابراین در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی احساس تکلیف کردیم از فهمیده ها به حججیها هم برسیم.زندگی نامه شهید فهمیده در کتابهای درسی پایه ششم آورده شده است.
تورانی از ورود زندگی نامه شهید حججی به کتابهای درسی خبر داد و گفت: در کتاب آموزش دفاعی و زبان و ادبیان فارسی پایه دوازدهم زندگی این شهید منعکس میشود.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی درباره برنامههای جدید آموزش و پرورش درباره ی تکالیف مهارت محور نیز بیان کرد: آموزش و پرورش با توجه به رویکردهای جدید آموزشی تصمیم گرفته است از مشق شب دانش آموزان بکاهد.
تورانی با بیان اینکه برای سه سال اول دوره ابتدایی برنامه مدرسه زندگی زیر نظر معاونت آموزش ابتدایی اجرا میشود گفت: این برنامه در کلاس هایی که 16تا25 نفر دانش آموز دارند، تکالیف درسی در کلاس درس و زیر نظر معلم انجام میشود.
وی با اشاره به موضوع یادگیری معکوس در دنیا مطرح گفت: در این روش یادگیری دانش آموزان در کلاس درس تثبیت شود، در روش های سنتی، معلم در کلاس درس میدهد و یادگیری در خانه از طریق نوشتن مشق شب تثبیت میشود.
اجرای برنامه ویژه مدرسه در دوره دوم ابتدایی و متوسطه اول
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه برای دوره دوم ابتدایی و متوسطه اول برنامه ویژه مدرسه را داریم گفت: در برنامه درسی ملی تأکید شده است 50 تا 100 ساعت زمان آموزش را به برنامههای اختیاری اختصاص دهیم. در برنامه جدیدی که طراحی کردهایم مدرسه میتواند دو ساعت در هفته را به فعالیت های مهارتی دانش آموزان بپردازد. چهارچوب راهنمای اجرای برنامه نیز به به مدارس ابلاغ شده است.
نظر شما