به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، حجت الاسلام کریم خانمحمدی، استاد حوزه و دانشگاه در حاشیه نهمین نمایشگاه کتاب ناشران کشور و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری های استان زنجان گفت: از منظر جامعه شناختی؛ نظم و ساختار از کتابت حاصل می شود؛ زمانی که انسانها شروع به نوشتن کردند ذهن بشر انتظام پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه ایران در کهکشان شفاهی بیشتر وارد شده و غرب کتابت را زودتر از ما آغاز کرده است، گفت: این موضوع عامل نظم در کشورهای اروپایی است.
این استاد حوزه ودانشگاه با تاکید بر اینکه توجه به گفتار در ایران موجب شده است که در حوزه کتابت همانند غرب ورود پیدا نکنیم، گفت: در کشوری مثل ایران کتابخوانی به اندازه دیگر کشورها رواج پیدا نکرد و ما پس از ورود تلویزیون وارد کهکشان مارکونی شدیم.
حجت الاسلام خانمحمدی با اشاره به اینکه در ایران از پایین بودن کتابخوانی رنج می بریم، تصریح کرد: اگر به کشورهای اروپایی مراجعه کنیم متوجه می شویم که معمولا مردم در مترو و اتوبوس در حال مطالعه کتاب هستند و برخلاف کشور ایران؛ مردم از موبایل های سنتی بیشتر از موبایل های هوشمند استفاده می کنند.
وی با یادآوری اینکه در ایران گرایش به موبایل و تماشای تلویزیون بسیار بالاست، گفت: اطلاعاتی که از طریق شبکه های مجازی و تلویزیون کسب می کنیم اطلاعات سطحی و ناقص است.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: هیچ کس از طریق شبکه های مجازی و تلویزیون، متفکر و دانشمند نمی شود حتی نمی تواند سواد یاد بگیرد.
وی افزود: در نظریه مکلوهان پیش بینی شده بود که با ورود تلویزیون به دنیای بشریت و با مقوله سواد رسانه ای، مدارس تعطیل می شود و تلویزیون سوادآموزی را برعهده می گیرد ولی امروزه می بینیم که هیچ کس از طریق تلویزیون باسواد نشده است.
حجت الاسلام خانمحمدی با بیان اینکه هیچگاه شبکه های مجازی، رادیو و تلویزیون جای کتاب را نمی گیرد، گفت: کتاب ماهیت ذهن را ساختار می دهد، اگر بخواهیم بی نظمی در جامعه علاج پیدا کند راهکار آن بازگشت به کتاب و کتابخوانی است.
وی با اشاره به اینکه مطالعه کتابهای دیجیتالی هم به توسعه کتابخوانی کمک می کند، خاطرنشان کرد: کسب اطلاعات متفرقه از فضای مجازی ماهیت سرگرمی دارد و نمی تواند برای انسان ها هویت بخش باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه به شعار« کتاب برای دیروز، امروز و فردا» اشاره کرد و گفت: آمار کتابخوانی در ایران پایین است و توسعه پایدار در سایه مطالعه مستمر رخ می دهد.
حجت الاسلام خانمحمدی به نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری های استان زنجان هم اشاره کرد و با یادآوری اینکه مطبوعات رکن چهارم دموکراسی هستند، گفت: مطبوعات اخبار را به صورت تحلیل شده منتقل می کنند.
وی بر ضرورت داشتن سواد رسانه ای برای تحلیل اخباری که از طریق شبکه های مجازی به دست ما می رسد اشاره کرد و گفت: برای سازندگی جوامع بایستی به فکر تقویت ذهن مردم بود.
نظر شما