خبرگزاری شبستان، گیلان، بارش شدید باران که از صبح جمعه (13 مهر)در استانهای گیلان و مازندارن آغاز شد و در عصر جمعه و بامداد شنبه به اوج خود رسید موجب بروز سیل در این استانها و ایجاد خسارات فراوان شد.
در گیلان شدت بارندگیها به حدی بود که با جاری شدن سیل 12 شهرستان رشت، تالش، رضوانشهر، صومعه سرا، فومن، شفت، لاهیجان، لنگرود، املش، رودسر، آستارا و ماسال دچار آسیب جدی شدند.
گرچه امروز از شدت بارندگی ها کاسته شده اما سامانه بارشی تا ظهر امروز (یکشنبه 15 مهر) در استان وجود دارد و همین عامل موجب کندی خدماترسانی و ترمیم زیرساختها شده است.
طبق اعلام جمعیت هلال احمر، این جمعیت در چند روز اخیر به 400 خانوار آسیب دیده در سیلاب امدادرسانی کرده و 65 تیم جمعیت هلال احمر با 47 خودروی کمک دار، آمبولانس و سه قایق جی مینی در حال امداد رسانی به آسیب دیدهگان هستند.
شدت بارشها موجب انسداد 34 محور مواصلاتی و قطع شدن آب آشامیدنی حدود 11 هزار خانوار در 69 روستای گیلان شد ضمن اینکه چهار پل نیز بر اثر وقوع سیل به طور کامل تخریب شد.
طغیان رودخانهها و جاری شدن سیلاب از جنگلها به سمت جلگه موجب آبگرفتگی شدید مناطق شهری و محاصره روستاها در سیلاب شد و امدادرسانیها همچنان ادامه دارد تا وضعیت زندگی مردم به حالت عادی برگردد.
گرچه استاندار گیلان اعلام کرده که سیل اخیر تلفات جانی نداشته است اما مدیرعامل هلال احمر گیلان گفت: در اثر سقوط یک دستگاه خودرو پژو 206 در رودخانه حویق تالش دو نفر فوت و جستجو جهت یک نفر مفقودی حادثه توسط نجاتگران این شهرستان ادامه دارد.
شهرستان رودسر با 177میلیمتر باران در بازه زمان 90 دقیقه در رودسر بود و تا صبح روز شنبه مجموع این بارندگیها به 301 میلیمتر در این شهر رسید که بیشترین میزان بارندگی در بین استانهای شمالی کشور در این روز شد.
استاندار گیلان با اشاره به قطعی آب و گاز در برخی نقاط تصریح کرد: با توجه به اینکه حجم بالای آب اجازه انجام عملیات ترمیم و بازسازی لولههای آب و گاز تخریب شده را نمیدهد، به نظر میرسد از امروز با فروکش کردن آب این امکان فراهم شود.
وی در رابطه با خسارت ناشی از سیل نیز گفت: برآورد دقیقی از میزان خسارتها وجود ندارد و تا چند روز آینده رقم دقیق اعلام میشود.
در فومن و شفت نیز شدت بارندگیها به حدی بود که موجب تخریب پل ورودی قلعه رودخان شده و تردد به این مکان را غیرممکن ساخت.
حجت الاسلام افتخاری، نماینده مردم قومن و شفت در مجلس با بیان اینکه گیلان استانی پربارش و نیازمند احداث سدهای لاستیک و مخزنی است گفت: با تصویب احداث سد در استان فعالان به ظاهر دغدغهمند محیط زیست غافل از بارشهای شدید، علم مخالفت بلند میکنند که سد موجب از بین رفتن گونههای گیاهی و جانوری میشود حال این افراد کجا هستند تا پاسخگوی این حجم از خسارات باشند.
وی با بیان اینکه احداث سد بر رودخانههای مانند سد لاسک از وقوع سیل جلوگیری میکند تاکید کرد: اگر احداث سد لاسک به تعویق نمیافتاد شاهد این حجم خسارات در فومن و شفت نبودیم.
اما دلیل اصلی طغیان رودخانهها چیست؟ برای جبران خسارت جادهها، پلها و اراضی کشاورزی و ماحصل زندگی مردم چه باید کرد؟ به راستی چه کسی پاسخگوی سهل انگاریها و خسارات وارده به مردمی است که در رده بیکارترین استانهای کشور بوده و با کشاورزی امرار و معاش میکنند؟
نظر شما