به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، به تازگی کتابی با عنوان « مسافران جاده های سرد» برای گروه نوجوان به چاپ رسیده است. این کتاب دومین رمان مجید محبوبی از نویسندگان کشورمان است. نخستین رمان وی با عنوان «بازگشت خورشید» به موضوع قیام امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی پرداخته بود. آن چه در پی می آید گفتگو با مجید محبوبی به بهانه انتشار «مسافران جاده های سرد» است:
کتاب مسافران جاده های سرد در چه ژانری است و چه موضوعی دارد؟
«مسافران جادههای سرد» در ژانر رمان است که توسط کتابستان معرفت قم برای گروه سنی نوجوان به چاپ رسیده است. این کتاب برشی از زندگی نوجوانی به نام الشن است. مادر و خواهر الشن فرار می کنند و الشن و پدرش به دنبال آنها می روند. در این میان آنها به اشرار برخورد می کنند، همان فرقه هایی که اوایل جنگ کردستان و آذربایجان غربی را ناامن کرده بودند و در این میان پسر را اسیر می کنند.
چه شد که نوشتن چنین موضوعی را برای رمان خود انتخاب کردید؟
نوشتن کتاب «مسافران جاده های سرد» حدود یک سال طول کشید.این داستان خیلی وقت بود که در ذهنم بود چون این طور حوادث در منطقه خودم در کودکی یعنی میاندواب در دهه 60 رخ داد و از مدت ها پیش قصد داشتم داستانی بنویسم و سرانجام شروع به نوشتن کردم و کتاب «مسافران جاده های سرد» شکل گرفت.
کتاب «مسافران جاده های سرد» چه پیامی برای مخاطب دارد؟
«مسافران جاده های سرد» پیام های زیادی دارد. این کتاب بخشی از ناگفته های جنگ است که در داخل کشور با دموکرات داشتیم. اوایل انقلاب اتفاقاتی رخ داد که کمتر به آنها پرداخته شد. پیام دیگر این کتاب پرداختن به قومیت هاست، شعار اصلی کتابم این است که قومیت ها با هم قوم و خویش اند و اشرار و فرقه های منحرف هستند که می خواهند بین اقوام درگیری و دلخوری ایجاد کنند.
پردازش مسایل اول جنگ در قالب رمان تا چه اندازه است؟
در کتاب«مسافران جاده های سرد» به قوم ترک و کرد پرداخته شده است. در آذربایجان غربی این دو قوم وجود دارند و همسایه هستند. در روستاهای میاندوآب عده ای کرد زندگی می کنند و بخشی از روستانشینان مهاباد ترک هستند. این دو قوم درهم تنیده هستند و مشکلی ندارند. در اوایل انقلاب، دشمن تلاش می کرد دعوای قومیتی ایجاد کند و با استفاده از دموکرات جنگ قومیتی راه بیندازد. این کتاب به نوعی تقریب مذاهب و تقریب قومیت است. متاسفانه به مسایل دفاعی و جنگی اوایل انقلاب پرداخته نشده است. در این زمینه یک سری کتاب به عنوان خاطره چاپ شده است اما در قالب رمان کمتر کتابی دیده ام که به موضوع کردستان و آذربایجان غربی و جنگی که می خواستند بین این دو قومیت ایجاد کنند، پرداخته باشد. شاید کتاب« مسافران جاده های سرد» اولین کتاب در این حوزه باشد. این مسئله مغفول مانده، در صورتی که فضای خیلی خوب و بکری برای قالبهای هنری از جمله کتاب است. آقای حسین فتاحی در این حوزه رمان "عشق سال های جنگ" را نوشتند که این کتاب خیلی سریع به فیلم تبدیل شد. جغرافیای کردستان فضای کوهستانی بسیار زیبایی است و داستانی که در دل این زیبایی خلق می شود،مخاطب را جذب می کند و با خود می کشد. ساخته شدن فیلم از روی کتاب «عشق سال های جنگ» نشانه موفقیت این رمان است. امیدوارم کتاب «مسافران جاده های سرد» دیده شود و از روی آن فیلم یا سریالی ساخته شود.
در قسمتی از کتاب«مسافران جادههای سرد» می خوانیم: حالم بهتر نشده بود، گاهی سرفه ای بلند می کردم و صدا را در سینه ام حبس می کردم.احساس می کردم سینه ام از درون می خارد. مرتب تشنه ام می شد. خاله قوری و کتری را کنارم تختخوابم گذاشته بود.هراز گاهی پیش من بر می گشت و چایی می ریخت و می گفت بخورم. مدتی گذشت آکو و روژان از خواب بیدار شدند.بیرون رفتند و دست و صورتشان را شستند و دوباره به اتااق برگشتند. بیرون باد سردی می وزید و صدای زوزه اش به گوش می رسید.هنوز فرصت نکرده بودم به آنچه در این دو روز گذشته بود، فکر کنم.انگار اسیر دست سرنوشت بودم و باید منتظر می ماندم که ببینم سرنوشت با من چه می کند و مرا تا کجا می برد.
گفتنی است، رمان «مسافران جادههای سرد» مشتمل بر 152 صفحه از سوی نشر کتابستان معرفت در شمارگان 1200 نسخه با قیمت ۱۰ هزار تومان منتشر شده است
نظر شما