به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی استان، این عمل بر روی یک جوان 29 ساله که با تشخیص مرگ مغزی در بخش مراقبت های ویژه این مجتمع بستری بود انجام شد؛ که طی آن کبد و کلیه های بیمار با موفقیت خارج و جهت پیوند به سه بیمار در شیراز ارسال گردید.
دکتر امیر حسن ربانی پزشک فلوشیپ پیوند اعزامی از شیراز با بیان اینکه مرحله نهایی درمان بسیاری از بیماریها پیوند است افزود: در واقع پیوند برای درمان بیماری هایی که منجر به از دست دادن ارگان است؛ بکار می رود.
این پزشک جراح، شایعترین پیوند در ایران و دنیا را پیوند کلیه عنوان کرد؛ و گفت: متاسفانه در حال حاضر تعداد بسیاری از افراد در لیست انتظار دریافت عضو می باشند. ولی دهنده عضو وجود ندارد.
دکتر ربانی در ادامه با بیان اینکه عمل برداشت عضو هم از فرد زنده و هم از بیمار با تشخیص مرگ مغزی انجام می شود، افزود: بدون تردید اولویت انجام عمل برداشتن عضو از بیماران مرگ مغزی می باشد چرا که پس از تایید مرگ مغزی بسیاری از ارگانهای بدن قابلیت استفاده برای پیوند به بیماران نیازمند را دارد.
وی در ادامه با عنوان اینکه در حال حاضر استان فارس، کهکیلویه و بویر احمد و تهران در زمینه اهدای عضو بسیار فعال هستند، عنوان کرد: در استان هرمزگان تعداد زیادی بیمار نیازمند پیوند وجود دارد اما متاسفانه به لحاظ ارگان دچار کمبود هستیم و علی رغم اینکه آمار بیماران مرگ مغزی به دلیل تروما در این استان بالاست اما میزان اهدائ عضو بسیار ناچیز می باشد که باید در این زمینه آگاه سازی و فرهنگ لازی های لازم انجام گردد.
این فلوشیپ جراحی پیوند در خاتمه با عنوان اینکه در حال حاضر شایعترین علت پیوند کبد در ایران سیروز ناشی از هپاتیت B است، هشدار داد: احتمالا شایعترین علت پیوند کبد در سالهای آینده چاقی خواهد بود که لازم است؛ افراد با بهرمندی از رژیم غذایی مناسب و ورزش سبک زندگی خود را تغییر دهند.
خانواده این جوان 29 ساله هرمزگانی که از هفته قبل دچار مرگ مغزی شده بود، با اهدای اعضای بدن بیمار مرگ مغزی خود، جان سه بیمار را نجات دادند.
این عمل دیشب توسط یک تیم پزشکی انجام و اعضای اهدایی به شیراز منتقل شد و کبد این جوان 29 ساله به آقای 41 ساله وکلیه های این فرد نیز به یک خانم 49 ساله وخانم 33 ساله پیوند زده شد.
نظر شما