به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، مصطفی سالاری، عصر امروز(۱۴ مهر)در کارگروه شورای معادن در استانداری با تاکید بر ضرورت لایروبی آب بندان های استان گفت: آب بندان ها محل ذخیره سازی آب بوده که باید لایروبی و ساماندهی شوند تا کارکرد مطلوب داشته باشد.
وی با بیان اینکه طبق کارشناسی های انجام شده در رسوب آب بندان های استان خاک پیت وجود ندارد گفت: رسوب آب بندان ها در برخی نقاط فقط خاکی حاصلخیز است.
سالاری با اشاره به برداشت مصالح رودخانه ایی و بیان اینکه سه نوع واگذاری در این موضوع وجود دارد گفت: اولویت برداشت ابتدا با واحدهای دانه بندی، دوم پروژه های عمرانی استان و در نهایت در سطح شهرستانی است.
وی با اشاره به برداشت شهرستانی تصریح کرد: به منظور برداشت با اهداف و فرآیند شهرستان باید کارگروهی با حضور مدیران شهرستانی برای ساماندهی رودخانه تشکیل شود تا برداشت با حجم تعیین شده در محدوده مشخص و با مدت زمان معین صورت گیرد.
وی تاکید کرد: برداشت مصالح رودخانه ایی در سطح شهرستان باید همراه با احداث دیوار محافظتی باشد.
سالاری خواستار صدور مجوز برداشت برای دستگاه های اجرایی نیازمند به مصالح رودخانه ایی شد و اذعان کرد: باید اجازه لایروبی و برداشت به این دستگاه ها داده شده تا سرمایه گذار بدون تشریفات مناقصه، لایروبی انهار داشته و خودش هم بهره برداری کند.
وی از اختصاص ۴۰ میلیارد تومان جهت لایروبی آب بندان های استان خبر داد و گفت: از این میزان، ۱۰ میلیارد تومان اعتبارات استانی در این هفته پرداخت می شود و مابقی نیر از طریق منابع ملی و سرمایه گذار تامین می شود.
سالاری با بیان اینکه در تامین منابع برای ساماندهی انهار مشکلی نداریم تاکید کرد: این مهم باید قبل از شروع فصل کشاورزی انجام شود و به این شرط ترک تشریفات مناقصه داده می شود.
وی خواستار رعایت عدالت در واگذاری پهنه رودخانه ها به سرمایه گذار شد و گفت: وقتی محدوده ایی از بستر رودخانه واگذار می شود باید مرز محدوده تعیین و در صورت تخلف با متخلف برخورد شود نه اینکه به دیگری واگذار شود.
استاندار گیلان تاکید کرد: نباید با برخی تصمیمات اشتباه، رانت و فساد ایجاد کرد.
برداشت۵۰۸ میلیون تن مصالح رودخانه ایی در گیلان
فرهاد دلق پوش، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه ساماندهی آب بندان، نحوه لایروبی و برداشت مواد معدنی بستر رودخانه ها در دستور کار شورای معادن است گفت: در این شورا درباره نحوه چگونگی مصرف این مواد تصمیم گیری می شود.
وی با تاکید بر ضرورت تعیین چارچوب مشخص جهت برداشت مواد معدنی بستر رودخانه ها گفت: این چارچوب در سالهای گذشته رعایت نشده و حقوق دولت تامین نشد.
دلق پوش با تصریح اینکه شورای معادن می تواند امور مربوط به معادن کوهی و غیرکوهی را ساماندهی کند خاطرنشان کرد:در جلسات آینده درخصوص معادن کوهی تصمیم گیری می شود.
وی خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه نخست سال جاری ۵.۸ میلیون تن برداشت مصالح رودخانه ایی صورت گرفت.
نظر شما