به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله مکارم شیرازی، در مراسم افتتاح مسجد علی بن موسیالرضا(ع)، شهرک قدس قم با اشاره به اهمیت و جایگاه مسجد در اسلام گفت: در اهمیت مسجد همین بس که پیامبر(ص) با ورود به مدینه، نخستین کاری که کردند، مسجد قبا را در این شهر بنا کردند و پس از آن نیز مسجدالنبی (ص) احداث شد؛ مسجد محل خواندن نماز، تبیین احکام الهی، ایراد خطبههای پیامبر(ص)، حفظ آیات قرآن، حل اختلافات و قضاوت میان مسلمانان و... بود.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان این که مسجد النبی (ص) در ابتدا تنها چهار دیوار داشت و بعدها سقفی از شاخههای خرما بر آن گذاشته شد، افزود: این مسجد با سادگی که داشت کانونی شد که توانست حکومتهای ظالم و مقتدر را متزلزل کند و به دانشگاه و اردوگاه اسلام تبدیل شود.
وی با اشاره به کمرنگ شدن جایگاه مساجد در میان مسلمانان، اظهار کرد: با گذشت زمان کمکم جایگاه مساجد درمیان مسلمانان کمرنگ شد؛ به گونهای که منحصر به حضور تعدادی برای نماز خواندن شد، اما با پیروزی انقلاب مساجد آهسته آهسته در حال بازگشت به حالت قبل خود است؛ به طوری که امروز کلاسهای قرآن، فعالیتهای بسیج و... در مساجد برگزار میشود.
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه جایگاه مساجد باید به حالت خود بازگردد، گفت: در اسلام همه چیز از مسجد سرچشمه میگیرد و پایگاه اصلی سازندگی اسلامی محسوب می شود؛ بنابراین مساجد امروز باید از مسجدالنبی (ص) الگو بگیرند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت ساخت مسجد در اسلام و روایات معصومین(ع) و اینکه مسجد صدقه جاریه است، خاطرنشان کرد: در کنار اهمیت ساخت آن، حفظ مسجد نیز مسئله دیگری است که در اسلام توجه زیادی به آن شده است؛ البته عمران و آبادی مساجد که در آیات قرآن آمده است، تنها حفظ ظاهری نیست، بلکه حفظ معنوی مسجد مورد بحث است.
آیتالله مکارم شیرازی با ادامه در بیان نکاتی درباره حفظ مساجد، مسجد را حلقه وصل تمامی اقشار جامعه برشمرد و گفت: مجالس دیگر در میان مردم هر کدام مخصوص اقشار خاصی است، ولی جایی که همه در آن برادر و برابر هستند، مسجد است؛ از این رو سعی شود این برادری و اخوت حفظ شود.
وی با استناد به آیات و روایات، اختلافات را مانند صاعقه و زلزله معرفی کرد و بیان داشت: همان گونه که صاعقه و زلزله موجب ویرانی و نابودی میشود، اختلافات نیز موجب نابودی جامعه میشود؛ از این رو نباید در مساجد به گونهای عمل شود که این کانونهای اتحاد و برادری، شاهد اختلاف میان هیئت امنا و نمازگزاران با هم باشد.
وی برگزاری نماز جماعت در سه نوبت را از دیگر مسائل ضروری مساجد برشمرد و اظهار داشت: نکند درب مسجد برای نماز صبح به روی نمازگزاران بسته باشد؛ اگر نمازها در سه وقت در مسجد به صورت جماعت برگزار شود، خداوند برکت را در کار مؤمنان ایجاد میکند.
این مرجع تقلید ادامه داد: برای اینکه مساجد در مسیر درست حرکت کنند و مانند مسجدالنبی (ص) در صدر اسلام شوند، باید برنامهای تدوین و بر اساس آن فعالیتهای مسجد را اجرا کرد.
وی اضافه کرد: مسجد نباید تنها محل خواندن نماز باشد، بلکه باید محل تلاوت قرآن، تبیین احکام اسلام و به ویژه دارای برنامه هایی برای جوانان و نوجوانان باشد.
به گزارش مرکز خبر حوزه، آیتالله مکارم شیرازی با تأکید بر این که مساجد باید دارای جاذبه باشند، گفت: تمیزی و معطر بودن مسجد و نمازگزاران میتواند در جذب افراد به مساجد مؤثر باشد؛ همچنین برخورد خوب هیئت امنا، امام جماعت و فعالان مسجد با نمازگزاران نیز از دیگر جاذبههای مسجد است.
وی همچنین با ابراز خرسندی از راهاندازی کتابخانهها در مساجد گفت: کتابهایی که در این کتابخانهها وجود دارد، باید جذاب باشد؛ همچنین هر از چند گاهی مسابقهای هم برای کتابخوانها برگزار شود تا فضای علمی مساجد تقویت شود.
پایان پیام/
نظر شما