به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، داوود فیض در نشست خبری گفت: جشنواره اختراعات و ابتکارات منطقهای تحت عنوان رویش، با هدف شناسایی، هدایت و حمایت اختراعات برگزیده و تسهیل مسیر تجاریسازی تا رسیدن به نقطۀ تولید انبوه و ثروتآفرینی برگزار میشود.
وی افزود: این جشنواره در 18 و 19 مهرماه سال جاری به میزبانی بنیاد نخبگان استان سمنان و با حضور مخترعان استانهای سمنان، تهران، البرز، مازندران، گلستان، کرمان، سیستانوبلوچستان، خراسانرضوی، خراسانشمالی و خراسانجنوبی در بخشهای فنی و مهندسی، علوم پایه، کشاورزی و منابع طبیعی، پزشکی و تجهیزات پزشکی و علوم انسانی برگزار میشود.
فیض خاطرنشان کرد: از 103 مخترع شرکت کننده در این جشنواره که در سالن ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان برگزار می شود، 14 مخترع زن و 89 مخترع مرد هستند.
وی با بیان اینکه استان تهران با 33 طرح در جشنواره در رتبه نخست قرار گرفته است اضافه کرد: استان های سمنان با 17 طرح،خراسان رضوی با 12 طرح ومازندران با 11 طرح به ترتیب در رتبه های بعد قرار گرفته اند.
رئیس جشنواره اختراعات و ابتکارات منطقهای رویش دماوند وخاوران با اشاره به اینکه در مرحله اول از بین آثار ارسالشده به دبیرخانۀ این جشنواره، آثاری که میزان تازگی اختراع در سطح ملّی وبینالمللی، آثار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناشی از بهکارگیری اختراع؛ قابلیت ورود به بازار و ارزش افزوده اقتصادی و اجتماعی حاصل از تجاریسازی اختراع را داشتند، به مرحلۀ حضوری جشنواره در سمنان راه یافتند اظهار کرد: اختراع های حاضر در جشنواره اختراعات و ابتکارات رویش دماوند و خاوران در گروه های الکترونیک و کنترل، برق و قدرت، تجهیزات پزشکی، شیمی، علوم دارویی، کامپیوتر، کشاورزی، عمران، مکانیک، مواد، نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع غذایی ارایه می شود.
وی اضافه کرد: بیشترین اختراع های ارایه شده در این جشنواره به ترتیب 23 اختراع در گروه تجهیزات پزشکی، 18 اختراع در گروه مکانیک، 13 اختراع در گروه عمران، 13 اختراع در گروه الکترونیک و 10 اختراع در گروه مواد است.
فیض ادامه داد: با عنایت به شرایط اقلیمی این استان و خشکسالی و کمبود منابع آبی موجود و وضعیت نسبتاً مشابه در سایر استانهای همپهنه مشارکتکننده در این جشنواره، بخش ویژهای در با موضوع ارائه فناوریهای نوین مرتبط با حوزه آب و خشکسالی در نظر گرفته شده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان از وجود 23 مخترع سطح سه دراین استان خبر دادوگفت: این تعداد نسبت به جمعیت تعداد قابل توجهی است.
فیض با بیان اینکه 23 مخترع، 15 اختراع در فرآیند تجاری سازی قرار دارند اذعان داشت: دو اختراع به سطح دو رسیده اند که به معنای رسیدن به مرحله تجاری سازی کامل و ورود به بازار است.
نظر شما