حجت الاسلام محمد صالحی، مشاور مذهبی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: یکی از مباحث قابل توجه در جامعه امروزی که متأسفانه در حال گسترش است، بی تفاوتی افراد نسبت به یکدیگر است که مصادیق آن را می توان در مسائل مختلف مشاهده کرد.
وی با بیان این مطلب که این ویژگی شاید در قالب فیلم، داستان، رمان ها و حتی در برخی برخوردهای والدین نیز تشدید شود، بیان داشت: یکی از عوامل روانی بی تفاوتی افراد را می توان در ترس آنها از برخورد بد افراد بیان کرد و یا به ضرب المثل هایی منفی در جامعه که در حال گسترش هم هست.
حجت الاسلام صالحی با اشاره به اینکه عامل بنیادین در بی تفاوتی افراد و یا مسئولیت پذیری آنها، نهاد خانواده است، اظهار داشت: در خانواده آموزش بسیار مهم است و بهترین نوع آموزش، رفتار عملی والدین است؛ حتی در مسائل جزئی نباید بی تفاوت نسبت به مسائل برخورد کرد چراکه همین مسئله موجب می شود حس مسئولیت پذیری فرزندان بیشتر شود.
وی با بیان این مطلب که والدین باید سواد و اطلاعات لازم را در خصوص تربیت فرزندان خود داشته و سبک های تربیتی را بشناسند، خاطرنشان کرد: یکی از سبک های تربیتی « اجبار » است به این معنا که والدین به فرزندان می گویند باید فلان کار را بکنی و یا نباید فلان کار را انجام بدهی که مورد پذیرش نیست.
این مشاور مذهبی دومین سبک تربیتی را « تشویق » دانست و گفت: کودکان اگر کار خوب و یا بدی انجام دادند آنها را تشویق و یا تذکّر بدهیم و سومین سبک « راهنمایی » است که فرزندان را در جهت انجام کارهای مختلف راهنمایی کنند که اگر فلان تصمیم و یا کار را انجام بدهید، اینچنین عواقبی دارد که بهترین نوع سبک تربیتی، تلفیقی از سبک تشویقی و راهنمایی است که مورد تأیید دین اسلام نیز هست.
وی با اشاره به اینکه نوجوانان در این سن متأثر از دوستان خود نیز هستند اما باز هم نقش والدین پررنگ تر است چراکه تربیت صحیح توسط والدین موجب انتخاب دوست خوب و تصمیم عاقلانه جهت انتخاب دوست می شود، خاطرنشان کرد: اگر انتخاب دوست توسط والدین انجام شود بهتر است چراکه آنها متناسب با شخصیت و روحیات فرزند خود، دوست مناسب را پیدا می کنند.
وی ادامه داد: اگر ارتباط فرزندان با والدین خوب باشد موجب اعتماد بیشتر فرزندان می شود در نتیجه آنها در موضوعات مختلف با والدین خود مشورت می کنند و درواقع یک رابطه دوستانه بین آنها بوجود می آید.
نظر شما