به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله علی جاودان در جلسه هفتگی درس اخلاق که در حسینیه شیخ مرتضی زاهد برگزار شد، گفت: هر شخصی از واجبات الهی بدش بیاید باید یک بازنگری به خود داشته باشد زیرا در وجود او اشکالاتی است چراکه انسانی با قلب پاک و سالم مطیع اوامر و دستورات خداوند است.
استاد حوزه علمیه افزود: قلب سالم از وجود گناه در جامعه ناراحت میشود و به این امر عادت نمیکند، اینکه انسان به وجود گناه در جامعه عادت کند او حدنصاب لازم از ایمان را ندارد. حجاب از اوامر دستورات الهی است و افراد بیحجاب بر خلاف دستورات الهی عمل کردند.
استاد حوزه علمیه بیان داشت: هرکس یک حدنصابی از ایمان را داشته باشد از انجام گناه توسط خود یا دیگران در جامعه ناراحت میشود.
آیتالله جاودان با بیان اینکه هر امامی وظیفه هدایت امت اسلامی را دارد بنابراین انجام گناه در جامعه برای ائمهمعصومین(ع) هیچگاه عادی نشد، عنوان کرد: همه ائمه معصومین(ع) برای پاک کردن جامعه از گناه تلاش کردند و رنجها و مصیبتها کشیدند.
وی افزود: اگر امام حسین(ع) در قیام خود بر علیه ظلم و ستم 72 تن یار و یاور داشتند سایر ائمه چنین یاورانی را نداشتند، به عنوان مثال امام سجاد(ع) در روزگاری امامت امت اسلامی را بر عهده گرفتند که مردم مرتد شده بودند.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: امام سجاد(ع) در دوران خفقان حکومت بنیامیه به امامت رسیدند یعنی زمانی که به دستور معاویه بر سر منابر به امیرمومنان امام علی(ع) لعنت میفرستادند، با چنین وضعیتی امام سجاد(ع) هر سال 30 تا 35 عدد برده خریداری کرده به آنها اسلام را آموزش داده و آزاد میکردند.
آیتالله جاودان گفت: بردگان امام سجاد(ع) که اسلام مجسم را با چشم و قلب خود دیده بودند به عنوان یک مسلمان حقیقی پس از آزادی در شهرهای مختلف پراکنده میشدند و پیام اسلام ناب محمدی را به مردم میرساندند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هرکس در مسیر حق قدم بردارد و این امر استقامت کرده و از خداوند استعانت بطلبد به اهداف خود میرسد، عنوان کرد: برای قدم برداشتن در مسیر حق باید با نفس اماره جنگید به هر میزان از گناهان ما کم شود در آخرت حسرت کمتری خواهیم داشت.
نظر شما