ایجاد تغییرات رفتاری در نظم قبل از بحران کارساز است

فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به نقش فرهنگ‌سازی در ایجاد نظم در جامعه گفت: قبل از وقوع بحران باید تغییرات رفتاری در ایجاد نظم را نهادینه کنیم تا بتوانیم به موقع و به‌جا در شرایط بحران عمل کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار  اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی در همایش «فرهنگ‌یاران پلیس» با اشاره به سه عنصر انسان، راه و خودرو در کنترل ترافیک گفت: مهارت‌های رانندگی از جمله موارد مهم در عنصر انسان محسوب می‌شود. مسایل فنی و عاری بودن خودرو از نقص فنی نیز یکی از عوامل مهم در حوزه ترافیک به شمار می‌رود که در عناصر جدید ترافیکی، ایمنی از سطح اهمیت بالایی برخوردار است.

 

وی با تأکید بر توسعه حمل و نقل عمومی و راه‌آهن افزود: توسعه این شبکه می‌تواند از مخاطرات زیادی جلوگیری کند، همچنین افزایش ایمنی خودروها نیز می‌تواند از 10 تا 15 برابر ضریب سلامت را ارتقا دهد.

 

سردار احمدی‌مقدم با اشاره به اجرای طرح همیاران پلیس، همیاران جوان با همکاری آموزش و پرورش و نیروی انتظامی گفت: اگر ما به سمت تغییر الگو در ایجاد نظم حرکت نکنیم، این الگوها به ما تحمیل می‌شوند و فقط در بحران‌ها و شرایط مخاطره‌آمیز مجبور می‌شویم تغییرات رفتاری را به شکل جدی بپذیریم. باید قبل از وقوع بحران تغییرات رفتاری را ایجاد کرد تا در شرایط بحران بتوانیم به موقع و به‌جا عمل کنیم.

 

فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: در عامل راه نیز در هر صحنه تصادف یک نفر کشته در لحظه تصادف و دو نفر بعد از صحنه تصادف هستند که با کنترل ترافیک این آمار می‌تواند به یک نفر در صحنه تصادف و نیم نفر بعد از صحنه تصادف تغییر کند.

 

سردار احمدی‌مقدم با بیان اینکه نوسازی قانون راهنمایی و رانندگی یکی از عناصر مهم است، تصریح کرد: به‌روز‌رسانی قانون راهنمایی و رانندگی بعد از 40 سال نیز یکی از نیازهای جدید متناسب با سطح پیشرفت جامعه است که می‌تواند، در ارائه الگوهای جدید با توجه به افزایش انفجارگونه سفرها در حمل و نقل تأثیرگذار باشد.

 

وی ادامه داد: با توجه به آمار سال 84، 27 هزار نفر کشته در تصادفات راهنمایی و رانندگی رخ داده است که یک سوم از این آمار مربوط به موتورسیکلت‌ها می باشد که امروز این آمار به یک چهارم تقلیل یافته است.

 

سردار احمدی‌مقدم با اشاره به نقش توسعه حمل و نقل عمومی تصریح کرد: مخاطرات استفاده از حمل و نقل عمومی چند برابر کمتر از وسیله خصوصی است، به همین جهت باید تلاش کنیم تا الگوی توسعه حمل و نقل عمومی به عنوان الگوی مسلط مورد توجه قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: آموزش و پرورش می‌تواند در زمینه استفاده از حمل و نقل عمومی و توجه به فرهنگ نظم و ارائه الگوهای شخصیتی مطلوب در این زمینه اثرگذار باشد.

 

فرمانده نیروی انتظامی افزود: عناصر فرهنگی نقش مهمی در نهادینه‌سازی فرهنگ دارند، به همین جهت الگوهای اخلاقی باید متناسب با زندگی شهری امروز ارائه شود. فرهنگ‌سازی در سنین بالا به کندی و سختی انجام می‌شود، اما امروز می‌بینیم که رانندگان مسن نسبت به پذیرش بکارگیری کمربند مقاومتی ندارند، اما رانندگان جوان نسبت به این موضوع مقاومت می‌کنند.

 

وی تأکید کرد: به همین جهت آموزش را باید از سنین نونهالی و کودکی آغاز کنیم تا افراد نظم‌پذیری را بپذیرند و مقاومت در برابر تغییر الگو نداشته باشند.

 

گفتنی است؛ همایش فرهنگ‌یاران پلیس شنبه (16 مهر) در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 73158

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha