به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «محمد امامی امین»، امروز در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار استان تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز دو موضوع نان و مرغ مورد بررسی قرار گرفت، گفت: قیمت نان از سال 93 به بعد افزایشی نداشته است اما این به این معنا نیست که تغییرات قیمتی در این حوزه صورت نگرفته باشد ولی هزینه ها طی این 4 و 5 سال افزایش یافته است، تولیدکنندگان نان سنتی و صنعتی هم گله مند بودند که با وجود افزایش قیمتها، دستمزدها و انرژی قیمت نان افزایشی نداشته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه و منابع استاندار بیان کرد: درست است نانواها قیمت نان را افزایش ندادند ولی متاسفانه وزن و حجم نان طی این سال ها کاهش داشته است، در واقع نانوایی ها هزینه ها را با کاهش وزن جبران کردند لذا در جلسه امروز پیشنهادی از سوی اتحادیه نانوایان و اتاق اصناف ارایه شد مبنی بر اینکه نانواها قیمت نان را بر اساس وزن آن تعیین کنند.
امامی امین در ادامه افزود: لذا مقرر شد ما این موضوع را به عنوان یک پیشنهاد به کارگروه ملی ارایه دهیم تا در صورت تصویب توسط آنها به ما ابلاغ و ما هم در استان تهران نسبت به عملیاتی کردن آن اقدام کنیم.
وی با اشاره به قیمت مرغ در بازار اظهار کرد: در طی چند ماه گذشته قیمت مرغ مصرفی نوسانات زیادی داشت که این امر نیز ناشی از دلایل مختلفی بود که یکی از مهمترین دلایل، افزایش نهاده های دامی در حوزه بین المللی بود یعنی در برخی مواقع تغییرات 30 الی 40 درصدی در بخش واردات داشتیم. اکنون دولت ارز 4 هزار و 200 تومانی را برای نهاده های دامی تامین و تخصیص می دهد اما متاسفانه وجود چرخه معیوب در نظام توزیع نهاده های دامی به ویژه در بخش خصوصی باعث ورود نابهنگام دلالان به بازار شده است که این امر هم موجب نرسیدن نهاده های دامی با قیمت مصوب به دست تولیدکنندگان شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه و منابع استاندار در ادامه تصریح کرد: لذا در جلسه امروز مقرر شد کمیته ای متشکل از استانداری تهران، جهاد کشاورزی، انجمن های صنفی و اتحادیه های تولیدی و سازمان حمایت و تعزیرات تشکیل شود تا هفته آینده یک سازوکار مشخص کارشناسی اعلام و بر اساس همان سازوکار نسبت به تشکیل شبکه تامین، تولید و توزیع اقدام کنیم تا هم تولیدکنندگان راضی باشند و هم مصرف کنندگان هزینه کمتری را بابت مرغ مصرفی خود بپردازند.
امامی امین با اشاره به کاهش قیمت ارز و تاثیرات آن بر قیمت مواد اولیه مصرفی مردم اذعان کرد: افزایش قیمت ارز طی دو هفته اخیر صورت گرفت که به یکباره از 10 هزار تومان به 18 هزار تومان افزایش یافت که یک حباب عجیب و غریب و غیرمنطقی بود، اکنون هم شاهد از بین رفتن همین حباب هستیم؛ اقتصاددانان و بخش خصوصی معتقدند که ارزش واقعی دلار در کشور ما با توجه به شرایط فعلی 6 تا 7 هزار تومان است.
وی در ادامه افزود: هرچند دولت با ارز 4 هزار و 200 تومانی یارانه پرداخت می کند ولی ارزش واقعی آن با توجه به شرایط تحریم در کشورمان بین 6 تا 7 هزار تومان که یک قیمت واقعی است، می باشد.
امامی امین با بیان اینکه صادرات عقبه استراتژیک تولید است، تصریح کرد: ارز 6 تا 7 هزار تومان عدد معقولی است و طبق تعهدی هم که دولت کرده برای کالاهای اساسی ارز 4 هزار و 200 تومانی تامین کرده و می کند لذا مابقی این عدد حبابی است که دلالان و صرافان غیر متعهد به بازار اقتصادی کشور ایجاد کرده اند.
امامی امین در ادامه اظهار کرد: لذا طبیعی است با افول قیمت دلار شاهد کاهش قیمت هایی باشیم که به صورت غیرمنطقی افزایش داشته اند بنابراین اینجا باید بخش تعزیرات، تنظیم بازار، سازمان حمایت و دستگاه های نظارتی ورود جدی داشته باشند چون در حال حاضر دیگر بهانه ای مبنی بر افزایش قیمت ارز نداریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه و منابع استاندار اظهار کرد: اکنون یک مقاومتی را از سوی صرافان و افرادی که دلارها را ذخیره کردند، شاهدیم که این مقاومت هم به زودی شکسته خواهد شد چون بخش عمده ای از کالاهای ما یا از طریق ارز 4 هزار و 200 تومانی تامین می شود یا از طریق ارز نیمایی است که قیمت های 7 هزار و 800 تومان آنها بوده که اکنون با توجه به این کاهش شاهده کاهش آنها هم خواهیم بود.
وی ادامه داد: امیدواریم با توجه به اعلام وزیر کشور شاهد نزول و سقوط قیمت دلار باشیم و تصمیمی هم که وزارت خارجه با اتحادیه اروپا مبنی بر تبادل کالا در مقابل نفت گرفتند به زودی شاهد برگشت آرامش به بازار ارز باشیم.
امامی امین در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان با اشاره به کشف انبار 110 هزار حلقه ای لاستیک در شهرری گفت: این لاستیک ها وارد چرخه توزیع خواهند شد و حدود 147 هزار تن نیز وارد کشور شده که در حال توزیع است و همچنین محموله ای 13 هزار حلقه ای از گمرک نیز در حال ترخیص است که انشاءالله ورود این لاستیک ها باعث کاهش قیمت لاستیک شود.
نظر شما