ایران و آمریکا در انتظار رأی امروز دادگاه لاهه

ایران امروز اولین پاسخ شکایت خود از آمریکا به منظور بازگرداندن تحریم های یکجانبه علیه کشورمان را از جایگاه بین المللی دادگستری می گیرد و این اولین پاسخ به صورت قرار موقت صادر است.

 

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ظهر امروز (چهارشنبه 11 مهر) دیوان بین المللی دادگستری قرار است راجع به شکایت ایران از آمریکا به دلیل بازگرداندن تحریم های یکجانبه علیه کشورمان اظهارنظر کند.

 

بنا بر این گزارش، ایران از دادگاه لاهه خواسته تا در خصوص پرونده شکایت تهران از واشنگتن به دلیل بازگرداندن تحریم های یکجانبه علیه ایران که موجب نقض عهدنامه مودت 1955 میان دو کشور شده قرار موقتی صادر کند و ظهر امروز قرار است این دادگاه راجع به این قرار موقت اظهارنظر داشته باشد.

 

شکایت ایران از آمریکا با استناد به نقض عهدنامه مودت 1955 پیش از این نیز سه بار در جریان توقیف دارایی های ایران در سال 1396 توسط آمریکا، بمباران سکوهای نفتی ایران در سال 1371 توسط این کشور و حمله آمریکا به هواپیمای مسافربری ایرباس در سال 1367 نیز صورت گرفته که در دو مورد سکوهای نفتی و حمله به هواپیمای مسافربری ایرباس آمریکا از سوی این دادگاه محکوم شد و در مورد دیگر نیز هنوز پرونده در حال بررسی است.

 

آمریکا نیز با استناد به نقض عهدنامه مودت در سال 1358 از ایران در خصوص تسخیر لانه جاسوسی شکایت خود را به دیوان بین المللی دادگستری برد که به دلیل حضور نیافتن ایران در این دادگاه به صورت غیابی کشورمان محکوم شد.

 

در پرونده ای که امروز ایران و آمریکا منتظر نظر دادگاه لاهه نسبت به آن هستند ایران معتقد است که آمریکا با نقض عهدنامه مودت 1955 رفتار عادلانه و منصفانه با اتباع و شرکت های ایرانی، عدم ایجاد محدودیت بر پرداخت و نقل و انتقالات مالی، آزادی واردات، صادرات و حمل و نقل کالا و آزادی تجارت و کشتیرانی ایرانی ها را نقض کرده است و در جریان رسیدگی به این پرونده که احتمال آن می رفت تا صدور رأی قطعی دادگاه 7 تا 8 سال زمان ببرد ایران در ابتکار عملی خواستار صدور رای موقت دادگاه شد که این رای موقت بر اساس مدارک ارایه شده در جلسات استماع دادگاه در شهریورماه از سوی وکلای ایرانی به نظر می رسد دست ایران را در محکوم کردن آمریکا به منظور تحریم های یکجانبه بازتر کند.

 

گفتنی است، 15 قاضی که 2 نفر از آنها قاضی های آمریکا و ایران بوده اند و باقی از کشورهای سومالی، هند، روسیه، فرانسه، چین، بلژیک، ژاپن، لبنان، استرالیا، جاماییکا، اوگاندا، ایتالیا، برزیل، مراکش و اسلواکی هستند امروز راجع به صدور قرار موقت نسبت به این پرونده از سوی دیوان بین المللی دادگستری اظهارنظر می کنند.

 

یادآور می شود دیوان بین المللی دادگستری لاهه در اولین گام باید به احراز صلاحیت خود به عنوان مرجع شکایت ایران نیز بپردازد که در صورت احراز این صلاحیت و صدور قرار موقت به نفع ایران قطعا گام بزرگی برای مقابله با آمریکا در قبال تحریم ها از سوی ایران برداشته می شود.

 

لازم به ذکر است، اگر قرار موقت کاملا به نفع ایران هم نباشد یک گام بسیار مهم حقوقی برای محکوم کردن آمریکا از سوی ایران در مبادی بین المللی برداشته شده که این گام قطعا برای محکوم کردن دونالد ترامپ بسیار تاثیرگذار است./

 

 

 

کد خبر 731415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha