به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «فاضل نظری»، صبح امروز (سه شنبه، ۱۰ مهر) در نشست خبری هفته ملی و روز جهانی کودک گفت: شعار هفته ملی کودک امسال آینده را باید ساخت، است. با مفهوم آینده میتوانیم سه مواجهه داشته باشیم، اول اینکه از آینده هیچ خبری نداریم بنابراین منتظر رسیدن فرداهای دور شویم، این یک رویکرد منفعل است. وجه دوم این است که با توجه به روند و مسیر احتمال چگونگی آینده جامعه را بدهیم، این رویکرد فعال است. در این شرایط برای آینده آماده میشویم رویکرد دیگری وجود دارد که فوق فعال است. در این رویکرد بررسی میکنیم چه مسیرهایی باید طی شود تا به آینده مورد نظر برسیم.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار داشت: شعار امسال هفته کودک توجه به این ضرورت و اهمیت است که آینده ساختنی است و چیزی نیست که از آن شناخت نداشته باشیم. برای ساختن آینده نیاز به منابع مختلف از جمله سرمایههای اطلاعاتی و انسانی داریم. مهمترین سرمایه برای ساخت آینده و بهبود جامعه که در اختیار ماست کودکان امروز هستند، سرمایهگذاری روی تربیت و پرورش کودکان و نوجوانان در واقع سرمایه گذاری برای آینده ایران است.
نظری خاطرنشان کرد: یکی از بهترین جلوههای امیدواری این است که به پرورش کودکان اهتمام بورزیم. جامعه ای که برای کودک و نوجوان وقت می گذارد طبیعتا جامعه ای امیدوار و بانشاط است. متاسفانه در برخی ساحت ها و حوزه های مدیریتی پیش می آید که آینده را صرف امروز می کنند. جامعه موفق امروز را برای آینده سرمایه گذاری می کند. وقتی اهمیت نظام پرورشی و آموزشی ترسیم شود باید به شرایط موجود نگاه کنیم و ببینیم چه فاصله ای با آینده مدنظر داریم. نظام آموزش و پرورش را باید منطبق بر نگاه خود با توجه به آینده ای که ترسیم کردیم، کنیم.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه هفته ملی کودک یک رزمایش فرهنگی است، عنوان کرد: هفته ملی کودک نمی خواهد مشکلات کودک و نوجوان را حل کند زیرا چنین امکانی وجود ندارد و حتی قرار نیست این هفته نمایش دستاوردها و آرزوها باشد. این هفته می تواند هفته موثری برای برجسته سازی اهمیت کودکان و نوجوانان در مسیر تعالی جامعه باشد، این کار اتفاق نمی افتد جز با توجه دایمی به کودکان و نوجوانان، اگر به کودکان و نوجوانان توجهی نکنیم فردایی که آرزویش را داریم از ما دور می شود.
وی با اشاره به اینکه اولویت های آموزشی ما متناسب با نیازهای آینده نیست، بیان کرد: کودکان و نوجوانان ما بهترین روزهای عمر خود را صرف یادگیری می کنند، این حق را برایشان قایل شویم که چه چیزی می آموزند. به کودکان 12 سال آموزش می دهیم که چه چیزی یاد گیرند و در چه بازه ای آن را فراموش می کنند. محتوای آموزشی و روش های آموزشی مسئله مهمی است. در جامعه ما روش آموزشی مبتنی بر کتاب و الگوی معلول و مالوف است در صورتی که کودکان دوست دارند در قالب سرگرمی ها یاد بگیرند، کودکان نیاز به آموزش های مهارتی دارند.
نظری با بیان اینکه نظام آموزشی و تربیتی ما باید تغییر کند، اظهار داشت: کنکور قرار است برداشته شود اما سال به سال زودتر برگزار می شود. امروزه کنکورهای متنوع وجود دارد و بچه ها از 10 سالگی وارد رقابت حفظ کردن می شوند. در صورتی که آنچه باید یاد بگیرند مهارت ها است. اگر نسل ما و نسل های قبل تر از ما مهارت کنترل خشم را آموخته بودند برخی از مشکلات امروز به وجود نمی آمد، اینکه صبر کردن را به کودک بیاموزیم مهم است طبیعتا کنترل خشم در زندگی شخصی، رانندگی و تربیت فرزند بسیار موثر و تاثیرگذار است. ما به جای مهارت کنترل خشم جدول مندلیف یاد می گرفتیم.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اهمیت مهارت نه گفتن تصریح کرد: خیلی از کودکان بلد نیستند نه بگویند، شاید بخشی از بیماری اعتیاد محصول عدم یادگیری نه گفتن است. مهارت هایی همچون کار گروهی، دوست یابی و کنترل خشم با خواندن و امتحان دادن حاصل نمی شود. فرهنگ جامعه ما زمانی به سمت تعالی مطلوب می رسد که کودکان مهارت ها را آموخته و تمرین کرده باشند. رسانه ها در هفته کودک و بعد از آن این مقوله مهم را مدنظر قرار دهند، دنیا یک انقلاب دایمی دارد، ایران نیز از این تغییرات مستثنی نیست. بر این اساس نظام آموزشی ما باید تغییر کند.
نظر شما