حدود ۳۰ قلم کمبود دارویی واقعی نیست

امینی فرد با بیان اینکه سال گذشته در حال حاضر بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ قلم کمبود دارویی در کشور وجود دارد، گفت: حدود ۳۰ قلم کمبود واقعی نیست و به دلیل کمبود نقدینگی است که بیمارستان ها یا داروخانه ها دارند.

 

«محمدنعیمی امینی فرد» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد کمبود برخی اقلام دارویی گفت: کمبود در برخی اقلام دارویی همیشه بوده است به عنوان مثال در برهه ای در سال 92 ما حدود 250 قلم کمبود دارو داشتیم که با مدیریت مشکلات در این زمینه کمتر شد و به 20 تا 30 قلم رسید. سال گذشته همین موقع ما حدود 30 قلم کمبود دارویی داشتیم اما اخیرا و در گزارشی که وزارت بهداشت حدود 2 هفته قبل ارایه کرد بین 100 تا 110 قلم کمبود دارو ارایه کردند که حدود 30 قلم کمبود واقعی نیست و به دلیل کمبود نقدینگی است که بیمارستان ها یا داروخانه ها دارند و شرکت های پخش در اختیار آنها قرار نمی دهند و فقط 70 تا 80 قلم کمبود دارویی است.

 

 

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این کمبود دارویی بعضا برای بیماری های خاص است به عنوان مثال برخی اقلام دارویی آنتی کنسر یا سایر بیماری های خاص است.

 

 

امینی فرد بیان کرد: در برنامه ششم تاکید شده است که وقتی ما دارویی را در داخل تولید می کنیم از مشابه خارجی آن حمایت بیمه ای نشود، همانطور که می دانیم بسیاری از بیماران تمایل دارند بر اساس توصیه هایی که پزشکان به آنها دارند از داروی خارجی استفاده کنند و در اینجا حمایت بیمه ای از این داروها وجود ندارد یا کمرنگ شده است.

 

 

وی اضافه کرد: سال گذشته علیرغم این تکلیف قانونی وزارت بهداشت تا حدودی سعی می کرد با توجه به حساسیت موضوع مقداری از این داروها حمایت بیمه ای کند ولی در حال حاضر این موضوع نیز کمرنگ شده است و همین باعث شده است که داروهای مهمی که مشابه داخلی دارند، عملا گران می شوند و یا اصلا در بازار وجود نداشته باشند.

 

 

نایب رییس کمیسیون بهداشت با اشاره به جلسه کمیسیون بهداشت با رییس کل بانک مرکزی، رییس مجلس و وزیر بهداشت گفت: دولت و بانک مرکزی متعهد شده اند که سه و نیم میلیارد دلار ارز را برای دارو و تجهیزات پزشکی در نظر بگیرند که این ارز باید به موقع اختصاص داده شود.

 

 

وی تاکید کرد: ما باید این نگاه را داشته باشیم که دارو یک کالای استراتژیک مهم است و البته باید توجه کنیم که حتما دارو باید با نظام منطقی تجویز شود و ضوابط علمی در نظر گرفته شود و بر اساس نظام سطح بندی تجویزها انجام شود.

 

 

امینی فرد با تاکید بر اینکه باید مشکل نقدینگی در حوزه دارو مورد تدبیر قرار گیرد، گفت: اگر ما حتی ارز داشته باشیم و با وضعیتی که صنعت دارویی کشور با آن مواجه است و بیمه ها بدهی قابل توجهی دارند عملا نمی توانیم از این ارز استفاده کنیم./

 

کد خبر 731140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha