به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیین رونمایی از دو کتاب دفاع مقدس با عنوان «جریان شناسی شعر جنگ» (پژوهشی در شعر دفاع مقدس) و «شرجی تر از جنگ» (با شاعران پایداری در خوزستان) اثر داودرضا کاظمی، امروز (۹ مهر) در دانشکده ادبیات دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد. این کتاب ها توسط انتشارات سوره مهر حوزه هنری به چاپ رسیده است.
حجت الاسلام سید شهاب الدین طباطبایی، رئیس حوزه هنری خوزستان، در این مراسم که با مشارکت حوزه هنری خوزستان، معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، ستاد برگزاری نکوداشت هفته دفاع مقدس دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، گفت: خوزستان به واسطه اینکه محور جنگ و دفاع بوده، باید محور حوزه ادبیات پایداری نیز باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه ادبیات پایداری اساتید برجسته و توانمند و شاعران گران سنگی داریم، افزود: یکی از اساتید صاحب اندیشه و موفق در این حوزه داودرضا کاظمی است امروز دو کتاب «جریان شناسی شعر جنگ» و «شرجی تر از جنگ» رونمایی شده است.
حجت الاسلام طباطبایی، با اشاره به اینکه همه المان های مورد نیاز در این کتاب ها وجود دارد، اضافه کرد: در کتاب شعر این شاعر، اشعار سه نسل شاعران خوزستان ارائه شده و به نظرم این کتاب پای ماندگار شعر استان خوزستان است.
وی تصریح کرد: در این کتاب، مجموعه ای از شاعران با هر سن و نگاهی که به وطن و خاک و ناموس خود تعلق خاطری داشته و شعری را در قالب حماسی و دفاع مقدس سروده حتی اگر امروز در وادی دیگری فعالیت می کند، اشعار آنها در این کتاب موجود است.
رئیس حوزه هنری خوزستان، با اشاره به اینکه نگارش این کتاب ها کاری بسیار پسندیده و قوی است، عنوان کرد: خواستگاه این دو اثر تاریخ ادبیات پایداری خوزستان است که در این کتاب به کنکاش کشیده شده و تنها به دوران انقلاب ختم نمی شود.
وی خواستگاه این آثار را دانشگاه های ادبیات و کتابخانه ها و جاهایی است که اندیشمندان جمع شوند و به استنتاج نسخ و گردآوری اطلاعات علمی بپردازند و بیان کرد: حوزه هنری با تمام ظرفیت از آثار خوب و قوی در هر حوزه ای حمایت می کند.
داودرضا کاظمی، نویسنده کتاب «جریان شناسی شعر دفاع مقدس»، هم با بیان اینکه جنگ حادثه ای سیاسی، اجتماعی و تاریخی است، گفت: حادثه جنگ در ادبیات بسیار اثرگذار عمل می کند و همین موجب می شود که فرهنگ، ادبیات و هنر مربوط به خودش را به جامعه پس از خود هم معرفی کند.
وی اذعان داشت: اگر بخواهیم از آن حادثه مختصات نزدیک به واقعیتی پیدا کنیم ناگزیریم از ادبیات حاصل از آن حادثه استفاده کنیم و در آینه ادبیات شامل شعر، داستان و خاطره آن حادثه را واکاوی کنیم، در آن صورت است که ما ابعاد آن حادثه را درک می کنیم.
وی بیان کرد: یکی از مظلومیت های خوزستان این است که آن واکاوی صورت نگرفته و به همین دلیل سهم بسیار زیادی که شاعران و ادیبان خوزستان در ادبیات دفاع مقدس داشتند، نادیده گرفته شده از این رو تصمیم گرفتم برای بقا و حفظ نام شاعران خوزستانی در تاریخ ادبیات، این کار را به انجام برساندم.
لازم به ذکر است، در مقدمه کتاب «شرجی تر از جنگ» نوشته است: «تمام سروده هایی که در این کتاب آمده است، فصل هشتم کتاب «جریان شناسی شعر جنگ» است که بنا به توصیه و صلاحدید ناشر، در مجلدی جداگانه فراهم آورده شد تا خوانندگان گرامی به صورت کامل آثار مورد بحث در آن پژوهش، دسترسی داشته باشند. افزون بر آن، مجموعه ای از آثار شاعران خوزستانی در حوزه ادبیات پایداری و به ویژه دفاع مقدس در اختیار پژوهشگران و علاقه مندان این عرصه قرار گیرد.
نظر شما