علی تن، هنرمند خوشنویس و خط نگار در پاسخ به این پرسش که «چرا هنر خوشنویسی نسبت به سایر هنرها در میان مردم مهجورتر است؟» به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: هنر خوشنویسی هنر کاربردی است، هنر کاربردی در اختیار مردم قرار می گیرد و مردم در همه جا از آن استفاده می کنند. یکی از دلایل مهجوریت خوشنویسی این نکته است که مردم زیاد خوشنویسی را می بینند و برایشان عادی شده است.
وی ادامه داد: دوم اینکه خود خوشنویسان مقصرند، چون از رنگ و فرم مشخصی استفاده می کند که همه از آن استفاده می کنند و به همین خاطر مردم کمتر طرح های تازه و بدیع می بینند. از طرفی هنر خوشنویسی هنری جهانی نیست و تنها هنری است که کلام و بیان خود را به مخاطب می رساند و مردم هم به دنبال این هستند که در اثر هنری تفکر باشد چون تفکر زیادی در خوشنویسی نیست، استقبال مردم کمتر می شود و جذابیت در آن کمتر است.
وی تصریح کرد: باید هنرمندان سنتی نویس با ترکیبات متفاوت و تازه در خوشنویسی کار کنند. با این سبک و سیاق که الان کار می شود؛ اقبالی به کارها وجود ندارد و آثار با قیمت های بالایی هم فروخته نمی شود.
علی تن در پاسخ به این پرسش که «چرا در حراج های هنری آثار خطی ترکیه و برخی از کشورهای عربی با رقم های بالایی به فروش می رسد اما درباره آثار ایرانی این گونه نیست؟»، اظهار کرد: به هیچ وجه این طور نیست، ترکیه ای ها خط ثلث می نویسند که نسبت به خط ما ترکیبات متفاوتی دارد. اینطور نیست که هنرمندان ترک ثلث کارشان فروش دارد.
این هنرمند تاکید کرد: خوشنویسان سنتی نویس فروششان در حراج های هنری کمتر است، ولی در حال حاضر در حراجی های هنری از ایرانی ها بیشتر کسانی حضور دارند که نقاشی خط کار می کنند یا با فرم های جدید خوشنویسی کار می کنند.
وی همچنین گفت:خوشنویسی اثر هنری محسوب نمی شود و تنها کاربردی است، خوشنویسی تنها استفاده از حروف نیست، ترکیب است و این ترکیب در خوشنویسی سنتی خیلی مهم است که حروف کجا چیده می شوند.
علی تن در پاسخ به این سئوال که «آیا برنامه های خطاطی کامپیوتری در این کم توجهی مردم به خوشنویسی اثر گذار است یا نه؟»، گفت: با این موضوع مخالفم. باید خوشنویس باشد تا بتوان از خوشنویسی سخن گفت. کاری که با ابزارهای کامپیوتر نوشته می شود اثر هنری نیست.
نظر شما