سالمندان و درد نبود شرایط مناسب برای حضور آنان در مساجد

اهمیت برنامه‌ریزی ویژه از سوی دستگاه‌های متولی و پشتیبان برای ساخت و تجهیز مساجدی متناسب با ساختار فیزیولوژی و شرایط سنی سالمندان، نتایج خوبی در پی داشته است که تصویب تعبیه آسانسور در مساجد تازه تاسیس، از جمله آن‌ها است.

خبرگزاری شبستان: نهم مهرماه؛ روز جهانی سالمندان است و بهترین فرصت برای نگاهی به وضعیت و جایگاه کهنسالان در مساجد.

 

مساجد مهم‌ترین و دیرپاترین پایگاه مردمی هستند که در همه دوره‌های تاریخی، نقش و جایگاه مهم و پررنگ خود را حفظ کرده‌اند، در این میان اگرچه میزان استقبال گروه‌های مختلف مردم به ویژه جوانان از مساجد، ملاکی مهم در بررسی پویایی این خانه‌های خدا است، اما نباید میزان حضور سالمندان در مساجد را به دست فراموشی سپرد.

 

برای درکی درست درباره میزان استقبال این گروه از مساجد، ابتدا باید نیازهای آنان را بشناسیم، که این موضوع، اساسا بحث اجتماعی است.

 

سفره احسان در مناسبت‌های مختلف در مساجد پهن می‌شوند، حال تصور کنید، مسئولان این خانه‌های خدا توجهی ویژه به رژیم غذایی ویژه این گروه سنی داشته باشند، اگر غذایی که برای کهنسالان تهیه می‌شود، متناسب با سن آنان باشد، اولا مانع از بروز بیماری یا مشکل جسمی تازه‌ای برای آنان می‌شود و ثانیا موجی از احساس خوشایند دیده شدن به آنان می‌دهد.

 

نکته بعدی، مدت زمان اقامه هر وعده نماز جماعت است، زیرا سالمندان عموما به دلیل ضعف جسمی توانایی ایستادن طولانی مدت در حالت رکوع و سجود را ندارند، بنابراین ائمه‌جماعات باید توجهی ویژه به این واقعیت داشته باشند.

 

در همین باره باید دانست که برگزاری برخی برنامه‌ها در ساعات پایانی شب، یا طولانی شدن برخی از برنامه‌های مناسبتی نیز با ساختار فیزیولوژیک کهنسالان تناسب ندارد.

 

اختصاص بخشی از شبستان مساجد به سالمندان و تعبیه صندلی‌های مخصوص برای این گروه سنی، اقدامی خوب برای تکریم کهنسالان است اما همچنان برخی از مساجد به دلیل داشتن پله‌های فراوان و نبود آسانسور یا بالابر، مشکلاتی برای رفت و آمد این گروه سنی دارند برای رفع این مشکل، دستگاه‌های متولی و پشتیبان مساجد مصوب کرده‌اند که در ساخت مساجد جدید، جایی برای آسانسور اختصاص داده شود.

 

با توجه به این نکات و همچنین با دانستن این واقعیت که بنابر اظهار نظر مرکز رسیدگی به امور مساجد و مشاهدات میدانی خبرنگار ما، در جامعه حاضر، کهنسالان درصد بالایی از جمعیت نمازگزاران مساجد را به خود اختصاص داده‌اند این واقعیت، اهمیت برنامه‌ریزی ویژه مسئولان مربوطه برای ساخت و تجهیز مساجدی متناسب با ساختار فیزیولوژی و شرایط سنی سالمندان را روشن می‌کند.

 

سخن آخر اینکه اگرچه برخی، ملاک موفقیت مساجد را میزان استقبال جوانان از این خانه‌های خدا می‌دانند، اما با توجه به کثرت حضور سالمندان در مساجد، باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای این گروه سنی در نظر گرفت.

 

 

 

کد خبر 730962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha