به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز خود ضمن تسلیت فاجعه تروریستی اهواز و شهادت تعدادی از هموطنانمان این حادثه را شدیدا محکوم کرد.
وی با بیان اینکه بحث تروریسم نیازمند یک اجماع جهانی است که باید همه کشورها به جد با آن اقدام کنند، افزود: در تاریخ معاصر ما امروز این مساله در اوج خود قرار گرفته است. دلارهای نفتی و زد و بندهای سیاسی با برخی از کشورها نباید مانع مبارزه با تروریسم باشد و از خیل عظیم کشورهای مختلف جهانی که مراتب تسلیت و همدردی خودشان با ایران در محکومیت تروریسم بیان داشتند تقدیر می کنیم.
توضیحات قاسمی درباره تعبیر «نفت به جای غذا»
قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اینکه تدابیر اروپا را برخی نفت به جای غذا تلقی می کنند، عنوان کرد: روند مذاکرات با ۱+۴ بعد از خروج آمریکا از برجام ادامه دارد و در بخش های زیادی به سازوکارهای مشخصی رسیده ایم و در برخی از حوزه ها بعد از نشست نیویورک قرار شد کارها تکمیل شود و به دلایل خاص و فشاری که آمریکا به کشورها برای ممانعت از همکاری با ایران دارد و هزینه های بسیاری نیز در این مسیر صرف می کند تا حدود زیادی سازوکار همکاری ما با اروپا علنی نمی شود.
وی افزود: تعابیر خاصی که نسبت به این همکاری ها به کار می رود از روی گمانه زنی است و کسی اطلاع خاصی از محتوای این ساز و کارها ندارد و تعبیر نفت به جای غذا درست نیست.
عدم تضمین خواسته های ایران بر تصمیم ایران در خصوص برجام تاثیرگذار است
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد میزان احتمال خروج ایران از برجام تلکید کرد: تفاهم اولیه ما با ۱+۴ این بود که آنها بتوانند خواسته های ایران را تامین کنند و بر این خواسته خود پایبندیم و امیدواریم با تلاش آنها روند استمرار برجام را داشته باشیم اما اگر نتوانند خواسته های ایران را تضمین کنند می تواند بر تصمیم ایران در خصوص برجام تاثیرگذار باشد.
قاسمی در خصوص میزان اطلاع ایران از محتوای سازوکار ویژه اروپا اطهار داشت: ما آگاهی لازم در این خصوص را داریم و در سطوح کارشناسی در خصوص جزئیات این ساز و کار بحث های لازم را انجام داده ایم و در فرایند مذاکراتش حاضریم و بخش هایی به مراحل نهایی رسیده و در بخش های دیگر با توجه به پیچیدگی های موضوع و ساز و کارهایی که باید برای اولین بار به کار گرفته شود بحث ها ادامه دارد و نهایتا این تفاهم اتفاق می افتد.
وی تاکید کرد: اگر نتوانیم در این بخش ها به تفاهم برسیم تدابیر و تصمیم های نظام همانگونه که آقای ظریف گفتند اتخاذ می شود اگرچه آمریکا در تلاش است که این تفاهم ها به ثمر نرسد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد پرونده های منتشر شده از سوی رژیم صهیونیستی علیه ایران تصریح کرد: این مساله همواره از سوی اسرائیل انجام شده که موفق نبوده و در این مورد بحث هسته ای اسرائیل مهم است و این وضعیت در مورد رژیم اشغالگر پایدار نباشد.
قاسمی در واکنش به حمله امروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر تروریست های حمله اهواز اظهارداشت: این اقدام نظامی پیام های ویژه و مشخصی دارد که عزم راسخ ایران در مبارزه مستمر علیه کانون های پرورش، تولید و آموزش تروریسم در طیف های مختلف بامداد امروز به نمایش گذاشته شد.
آمریکا به دنبال ایجاد مشکل برای دولت جدید عراق است
وی در واکنش به تعطیلی کنسولگری آمریکا در بصره عنوان کرد: سیاست های آمریکا در منطقه و سیاست های خصمانه آن علیه ایران مشخص است و اگرچه با شعار ایجاد ثبات به عراق حمله کرد اما بی ثباتی را در این کشور ایجاد کرد و با تعطیل کردن کنسولگری خود در بصره به دنبال ایجاد مشکل برای دولت جدید عراق و اتهام زنی علیه ایران بود.
قاسمی ادامه داد: ایران خود در بصره قربانی اقدامات نادرست بوده که طبق مدارک موجود دخالت نیروهای آمریکایی در حمله به دفتر کنسولی ایران در بصره مشخص است.
تشریح اقدامات وزارت خارجه برای تسهیل پیاده روی اربعین
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه این نشست راجع به اقدامات این وزارتخانه در تسهیل پیاده روی اربعین برای زائران ایرانی اعلام کرد: ستادی زیر نظر وزارت کشور با همکاری نهادهای مختلف مسئول این مساله است و نمایندگی های ما در عراق اجرای مصوبات ستاد را در دستور کار قرارداده و معضل امسال پرداخت هزینه ویزا به صورت ارز بود که امروز حل شده و زائران ایرانی با پرداخت بیش از ۳۰۰ هزار تومان همه هزینه های این سفر را پرداخت می کنند و این حاصل تلاش و تماس ما با طرف های عراقی بوده است که بعدا این تسویه ها بین دو دولت انجام می شود.
وی از ثبت نام ۵۰ هزار نفر تا روز گذشته برای سفر به کربلا در ایام اربعین خبر داد و گفت: این روند رو به ادامه است و افرادی نیز به صورت انفرادی سفر می کنند که نحوه سفر آنها متفاوت است.
قاسمی در مورد دستگیری ۹ صیاد ایرانی در بوشهر از سوی امارات یادآور شد: مساله جدیدی رخ نداده و موضوع از سوی دفتر کنسولی ما در دبی و ابوظبی در حال پیگیری است.
سخنگوی ظریف همچنین از رایزنی های وزارت امورخارجه با کشورهای میزبان عوامل حمله تروریستی اهواز برای بازگرداندن ان ها به ایران خبر داد و تصریح کرد: اجازه نمی دهیم حقی از ملت ما ضایع سود و با ارائه اسناد می کوشیم وظایف وزارت خارجه در این رابطه را اجرا کنیم و امیدواریم باقی گشورها باتیزبینی بیشتری نسبت به تروریست هایی که در آن کشورعا سکنی گزیده اند عمل کنند و ما در آغاز راه هستیم و وظایف خود را به گونه ای انجام حواهیم داد که برای تروریسم ها بازدارنده باشد و جمهوری اسلامی ایران در این خصوص راسخ تر از همیشه اقدام می کند.
واکنش به اعلام آمادگی روسیه برای میانجیگری بین ایران و اسرائیل
قاسمی در واکنش به اعلام آمادگی روسیه برای میانجیگری بین ایران و اسرائیل گفت: آنها لطف دارند اما موضع ایران در قبال به رسمیت نشناختن رژیم صهیونیستی کاملا برای دیگران مشخص است.
وی قطعنامه کنگره آمریکا علیه ایران به اتهام همکاری با جبهه پلیتاریو را نسنجیده و غلط دانست و اظهارداشت: این مساله کار لابی های مراکش است که پیش از این قرار بود مدارک ایران را در قبال این اتهام را رویت کند این کار را انجام نداد و به صورت یکطرفه روابط خود با ایران را قطع کرد و این ها کشورهای ضعیفی هستند که دستشان به سوی دیگران دراز است و تحت تاثیر آمریکا این گار را انجام داده اند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی راجع به تفاهم های نفتی ایران و اروپا یادآور شد که همکاری و مذاکرات نفتی ما همواره رو به جلو بوده است که امیدواریم شکل واقعی و عملی به خود بگیرد.
اکثریت قاطع نمایندگان FATF را به نفع منافع ملی و اقتصاد کشور می دانند
وی راجع به جلسه فردای مجلس در خصوص fatf اعلام کرد: آقای ظریف همچنان در نیویورک هستند و در جلسات این هفته مجلس حضور ندارند و تا پایان هفته در نیویورک باقی می مانند تا بیش از ۱۲۰ دیدار سیاسی خود را به اتمام برساند.
قاسمی افزود: فردا در مجلس موضوعات دیگری هم مطرح است و اگر طولانی شود فرصت به بحث fatf نمی رسد اما من خوشبینی زیادی نسبت به تصویب این لایحه دارم و اکثریت قاطع نمایندگان این موضوع را به نفع منافع ملی و اقتصاد کشور می دانند. این یک موضوع مستقل از برجام و مهم است که باید منتظر تصمیم نهایی مجلس ماند.
قاسمی در واکنش به استرداد دیپلمات ایرانی دستگیر شده در آلمان به اتریش اظهارداشت: پیگیری ها را انجام داده ایم و امیدواریم آلمان به واقعیت ها وقوف یابد و دیپلمات ما تبرئه شود و در این مساله تلاش های ما صورت پذیرفته و ادامه دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که آیا روسیه و چین راه های متفاوتی از اروپا برای همکاری با ایران در نظر گرفته اند؟ گفت: هم بله و هم نه. ۴+۱ همگی متعهد به اجرای برجام و تعیین ساز و کار برای همکاری با ایران هستند که علاوه بر آن روسیه و چین هم ساز و کارهای مختص همکاری حود با ایران را دارند که به پیشبرد برجام کمک می کند./
نظر شما