حجت الاسلام حیدری زنجانی، سخنران دهه دوم ماه محرم در حسینیه ثارالله کرمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه خداوند راه رسیدن به آرامش را مشخص کرده و فرموده «الا بذکرالله تطمئن القلوب» اظهار داشت: برای همین چون شیاطین ایجاد اضطراب و تشویش می کنند فرمود خدا را یاد کنید«إِنَّ الَّذِينَ اتَّقَوْا إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِنَ الشَّيْطَانِ تَذَكَّرُوا فَإِذَا هُمْ مُبْصِرُونَ».
وی با اشاره به عواملی که ممکن است آرامش انسان را به مخاطره بیندازد؛ این عوامل را به شخصی، خانوادگی و اجتماعی تقسیم بندی کرد و گفت: گاهی خود شخص گرفتار مسائلی است که باید ریشه یابی و برای آن اقدام شود؛ مثلاً فقر آهن باعث می شود فرد عصبی شود لذا افکار و برداشت و تصمیم گیری های او نیز بر همین اساس خواهد بود.
حجت الاسلام حیدری زنجانی ادامه داد: جدای از اینها ممکن است گاهی فردی در فشار شهوت باشد و وقتی این شهوت متراکم شود ماننده غده چرکین یکباره سر باز می کند پس روحِ در فشار شهوت باید اطفاء شود و راه آن ازدواج است اما اگر به هر دلیلی شرایط ازدواج برای کسی فراهم نبود او باید از راه های دیگر کمک بگیرد مثلاً از خوردنی ها، فیلم ها، حرف ها و حتی افرادی که شهوت را تحریک می کنند، باید پرهیز کند.
وی با تأکید بر اینکه انسان باید چیزهایی را که باعث شده روح او از تعادل خارج شود پیدا و خود را مداوا کند؛ ذکر دعا و توسل و ... را به قدردی که به فرد فشار نیارود توصیه کرد و افزود: ادامه بیجا {در ذکر و دعا} باعث ملالت می شود و همانگونه که اگر غذا را بیش از قدر لازم بخورید باعث مریضی است در مسائل معنوی هم همین گونه است زیرا در آن صورت بدتر خواهد شد.
شاگرد آیت الله بهجت بر پرهیز از تنهایی، مصرف غذاها و داروهای گیاهی آرامبخش، مجالست با افراد صبور و پرحوصله و شاد، توکل واقعی به خدا در مشکلات هم تأکید کرد و گفت: جلوی خیالات باطل را بگیرید و اگر کسی میلی به دعا و ذکر نداشت حتماً با توجه به خدا و ضو رو به قله و ساکت بنشیند و به خداوند توجه کند و این کار را در شبانه روز چند بار انجام دهد.
وی در پاسخ به این سئوال که انسان برای تشخیص دقیق تکلیف و وظیفه خود چه باید بکند؟ توضیح داد: ما علم غیب نداریم که از راهی غیر از ظواهر، وظیفه را به دست بیاوریم لذا از همین ظواهر باید وظیفه را تشخیص دهیم و در این باره یا باید از عقل کمک بگیریم و یا باید با دوستان مطلع بر زندگی انسان و متدین و عاقل مشورت کنیم زیرا آیت الله بهجت فرمودند با کسی مشورت کن که متدین باشد و در جواب دادن خیانت نکند، عالم باشد و از جزییات خصوصیاتی هم که مشورت می شود مطلع باشد.
حجت الاسلام حیدری زنجانی راه دوم را مراجعه به آیات و روایات دانست و در این باره گفت: اگر کسی توان مراجعه به آیات و راویات را نداشت می تواند از چند نفر عالم متدین سئوال کند.
وی درباره بیماری مبتلابه وسواس هم آن را ناشی از ضعف اعصاب تلقی کرد و درمان آن را بی اعتنایی محض و عمل بر ضد آنچه که حتی به آن یقین دارد، دانست تا زمانی که متعادل و مانند دیگر افراد جامعه رفتار کند و دومین راه را معالجه اعصاب عنوان کرد.
نظر شما