حوادث حریق در تهران رشد ۶.۸ درصدی داشته است

رییس کمیسیون محیط زیست، خدمات شهری و سلامت شورای شهر تهران با اشاره به کاهش زمان خدمت‌رسانی آتش‌نشانان گفت: حوادث حریق در مقایسه با سال گذشته ۶.۸ درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری شبستان، «زهرا صدراعظم نوری» در نودمین جلسه شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور با گرامیداشت روز آتش‌نشان گفت: حدود 40 سال پیش وقوع حادثه دلخراش بمباران پالایشگاه آبادان و شهادت آتش‌نشانان زمینه ساز تصویب روز ملی ایمنی و آتش‌نشانی شد.

 

رییس کمیسیون محیط زیست، خدمات شهری و سلامت شورا با گرامیداشت یاد و خاطره 58 شهید هویت بخش فرهنگ خدمت و ایمنی افزود: آتش‌نشانی یکی از مشاغل مهم و سخت است که در لحظات حساس و حیاتی مقابله با آتش با ایثار و از خود گذشتگی حضور می یابند.

 

وی با اشاره به وقوع 27 هزار و 200 حادثه حریق در سال 96 در شهر تهران گفت: این تعداد حریق ثبت شده نسبت به سال 95 رشد 6.8 درصدی داشته است.

 

صدراعظم نوری ادامه داد: نشت گاز، سقوط اجسام، آواز و ریزش ساختمان، خاک برداری، گودبرداری های ناایمن، سقوط درختان، نشت مایعات قابل اشتعال، تصادف و واژگونی خودرو نیز 11 هزار و 700 مورد حادثه گزارش شده است که در مقایسه با سال 95، 14 درصد رشد داشته است.

 

وی با بیان اینکه رشد جمعیت شهر تهران حوادث زیادی همراه با افزایش حوادث خواهد بود، گفت: ترویج فرهنگ ایمنی و پیشگیری به عنوان یکی از اهداف اصلی نامگذاری این روز و تدوین و اجرای ضوابط و مقررات سخت گیرانه تر در این حوزه ضروری است.

 

صدراعظم نوری تاکید کرد: عدم موفقیت در امر پیشگیری و اجرای روابط ایمنی در سطح جامعه مهمترین پیامی است که از تکرار حوادث شوم ناشی از عدم ضوابط ایمنی در شهر دریافت می کنیم.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: علیرغم تمام تلاشی که در حوزه نظارت و ایمنی در شهر انجام می شود هنوز موضوع ایمنی مقوله غریبی است که به توجه بیشتر و عمیق تر به ویژه در حوزه برنامه ریزی، تامین منابع مالی و منابع انسانی نیاز دارد.

 

وی تاکید کرد: فقدان ضمانت اجرایی بر احصای برنامه های پیشگیرانه به ویژه در ساختمان ها و صنوف پرخطر از سوی سازمان آتش‌نشانی و ایمنی مقدم بر تجهیزات و لوازم عملیات آتش‌نشانی است.

 

صدراعظم نوری با اشاره به بازدید از بیش از 25 هزار مرکز تجاری و غیرتجاری گفت: دستورالعمل و صدها اخطاریه مکرر برای تعدادی از این مراکز صادر شده است اما با توجه به اینکه سازمان آتش‌نشانی به عنوان تخصصی ترین ارایه دهنده خدمات ایمنی در شهر هیچگونه تفویض اختیار برای برخورد با متخلفان ایمنی ندارد بنابراین تا زمانی که ماموران سازمان در برخورد با متخلفان به عنوان ضابط قضایی وارد عمل نشوند این اخطاریه ها فاقد ضمانت اجرایی کافی خواهد بود.

 

وی در ادامه تاکید کرد: وجود ایستگاه های آتش‌نشانی استاندارد و مجهز از نظر کمی و کیفی، توجه به آموزش های به روز، تامین تجهیزات و ابزارهای استاندارد محافظت فردی برای آتش‌نشانان به عنوان اولویت انکارناپذیر برای حفظ ایمنی و جان آتش‌نشانان در مواقع بحرانی است که می تواند به ارایه مناسب خدمات آتش‌نشانی و ایمنی به شهروندان منجر شود.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به افزایش تعداد ایستگاه های آتش‌نشانی در تهران گفت: زمان رسیدن به محل حادثه کاهش یافته است.

 

صدراعظم نوری تاکید کرد: تامین اعتبار برای به‌روزرسانی و تامین تجهیزات لازم برای سازمان آتش‌نشانی اولویت کمیسیون سلامت در برنامه و بودجه سال 98 است.

 

وی افزود: همانطور که با نگاه ویژه به موضوع نحوه کارسازی ۲ درصد عوارض ایمنی در صدور پروانه ساختمانی در بودجه 97 تصمیم گیری شد که این عوارض در سال جاری مستقیم به حساب سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی واریز شود.

 

رییس کمیسیون محیط زیست، خدمات شهری و سلامت شورای شهر تهران گفت: از شهرداری تهران انتظار داریم برای ارتقای کمی و کیفی خدمات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی به‌روزرسانی تجهیزات آتش‌نشانی، حفظ و ارتقای سرمایه انسانی، تامین خدمات رفاهی و توجه به سلامت و روان آتش‌نشانان توجه بیشتری داشته باشند.

 

کد خبر 730687

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha