هیچگاه نفوذ منافقانه نشانه قدرت کسی نبوده است/میزبانی زائران حسینی از تهران تا  مهران

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با حضور در خبرگزاری شبستان پاسخگوی سوالات خبرنگاران درباره چند و چون حادثه تروریستی اهواز و اقدامات این سازمان در ایام اربعین بود.

خبرگزاری شبستان، گروه سیاسی – فرزانه تهجا: «حجت الاسلام عباس محمدحسنی»، رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش چندی پیش ضمن بازدید از خبرگزاری شبستان در جریان فعالیت های گروه های مختلف خبری این رسانه قرار گرفت و در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد مشروح این گفت و گو به شرح زیر است:

 

حادثه اهواز را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا این حادثه نشاندهنده ضعف نیروهای مسلح بود؟

این حادثه تروریستی از زوایای مختلفی قابل بررسی است و صددرصد این حادثه ریشه در موضوع قومیت ندارد. پس از این حادثه قومیت های عربی و غیر فارسی در اهواز بیش از گذشته نسبت به دامن زدن به قومیت گرایی ابراز انزجار و تنفر کردند و مراتب ارادت خود را نسبت به شهدا و نظام جمهوری اسلامی ابراز کردند. تمام این وقایع دلیل بر آن است که این حادثه، قومیتی نبوده بلکه یک موضوع تروریستی بوده و خاستگاه و حامیان این حادثه بیشتر نبوده و حامیان این حملات در خارج از ایران هستند و با پیگیری هایی که انجام شده است این موضوع صددرصد مورد تایید قرار گرفته است.

 

برخی این شبهه را مطرح کرده اند که ضعفی در مدیریت برگزاری مراسم رژه وجود داشت که شاهد این اتفاق بودیم؟

هیچ شائبه و ضعفی در مدیریت مراسم رژه نبوده است. نیروهای مسلح زمانی که اسلحه مسلح و آماده در اختیار داشته باشند در آن زمان نیروهای مسلح محسوب می شوند و در زمانی که سلاح نداشته باشند و فقط لباس نظامی به تن داشته باشند با مردم کوچه و بازار فرقی ندارند حتی داشتن لباس نظامی و اسلحه بدون خشاب آنها را از دیگران و مردم عام متمایز نمی کند. طبق پروتکل های جهانی اعضای رژه رونده حق ندارند با سلاح های مسلح در رژه حضور یابند و حتما باید سلاح های آنها بدون خشاب باشد تا اتفاق ناگواری رخ ندهد.

 

رژه ظاهرش نظامی است اما حقیقت و باطن آن غیر نظامی و مردمی است. آنچه در اهواز در این حادثه دلخراش رخ داد نه نشانه قوت تروریست ها و نه نشانه ضعف نیروهای نظامی ما بود زیرا اگر نیروهای نظامی ما اجازه داشتند با سلاح های پرخشاب و آماده به شلیک حضور یابند یقینا این اقدام تروریستی در مرحله اول خنثی می شد یا با کمترین خسارت به پایان می رسید اما تروریست ها در این حادثه میدان را خالی دیدند و ناجوانمردانه حمله ور شدند اما با وجود اینکه طرف مقابل مسلح و دست ما خالی بود باز هم تروریست ها به تمام آرزوی خود نرسیدند. نیروهای مسلح ما با دست خالی تروریست ها را تعقیب کردند و از خود آنها سلاح گرفتند به سمت آنها نشانه گرفتند و آنها را به هلاکت رساندند و این نشان می دهد نیروهای مسلح ما اگر زمینه مقابله مسلحانه با آنها را داشتند حتما اتفاقی نمی افتاد یا با کمترین آسیب این حادثه به اتمام می رسید.

 

تروریست ها از نفاق خود استفاده و نفوذ کردند، نفوذ منافقانه در طول تاریخ اتفاق افتاده است و هیچگاه نفوذ منافقانه نشانه قدرت کسی نبوده است. ابن ملجم در نهایت ناجوانمردی علی بن ابیطالب (ع) را در مسجد کوفه به شهادت رساند اما چه کسی می گوید ابن ملجم قوی بود و حضرت علی (ع) ضعیف بوده است چه بسا که اگر رودررو با حضرت علی (ع) مبارزه می کرد قطعا ابن ملجم به هلاکت می رسید. ابن ملجم غافلگیرانه به حضرت (ع) ضرباتی را وارد کرد و این امر در همیشه تاریخ نشانه ضعف ابن ملجم است.

از این رو باید گفت اقدام تروریستی دشمن نشانه ضعف آنها و قوت و قدرت ماست، اگر نیروهای مسلح قدرت خود را نشان دهند آن موقع مشخص می شود که نیروهای مسلح ما ضعیف هستند یا قوی. در حال حاضر که فقط گفته شده ما انتقام سخت و پشیمان کننده از بانیان این اتفاق می گیریم بسیاری از دشمنان از حمایت هایی که قبلا انجام می دادند، انصراف دادند و اعلام کردند که ما در این اقدام تروریستی نقشی نداشتیم! این امر نشانه قوت و قدرت نیروهای مسلح و نشانه ضعف و پوچی آنهاست. این حادثه نشانه ضعف نیروهای مسلح و قوت تروریست ها نیست و هر از گاهی در هر کجای دنیا از این دست اتفاقات رخ می دهد و این اتفاقات می تواند تجربه خوبی برای ما باشد.

 

با توجه به نزدیکی به ایام اربعین حسینی (ع) درباره اقدامات سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در برگزاری هر چه باشکوهتر پیاده روی اربعین برایمان بگویید.

ارتش ما ارتش عاشورایی است و نقش خود را در محرم و صفر و اربعین حسینی (ع) به طور کامل انجام می دهد. در ارتش سالها پیش ستادی با عنوان «ستاد برگزاری راهپیمایی اربعین» تشکیل شده است که داوطلبین را ثبت نام کرده و برای حضور آنها برنامه ریزی می کند البته این حضور دستوری نبوده و فقط به شکل داوطلبانه انجام می گیرد. در این ستاد هزاران نفر داوطلبانه برای حضور در مراسم اربعین اعلام آمادگی می کنند و ارتش نیز مقدمات حضور آنها را فراهم می کند تا جایی که ظرفیت پذیرش تمام داوطلبان را نداریم  البته چون میهمان عراق هستیم و ظرفیت پذیرش مان محدود است. ارتش جمهوری اسلامی در اربعین مانند سایر بخش های کشور فعال و قدرتمند حضور می یابد و دارای چندین موکب است. موکب ها از تهران شروع شده و تا مرز مهران ادامه دارد.

 

اقدامات جهادی در مناطق محروم چندین سال است از سوی نهادهای مردمی و دولتی در حال انجام است. ارتش جمهوری اسلامی ایران در این زمینه چه اقداماتی را انجام داده و می دهد؟

فرماندهی ارتش موضوع محرومیت زدایی را در طرح «یاران ولایت» دنبال می کند و عقیدتی سیاسی ارتش در کنار آن تلاش می کند. مدیریت این موضوع برعهده ستاد فرماندهی است. ارتش به جهت مردمی بودن هر جا که مردم احتیاج به کمک داشته باشند حضور می یابد. در زلزله کرمانشاه شاهد بودیم که ارتش اولین حاضر این حادثه بود که تحسین رهبر انقلاب اسلامی را در پی داشت و این مدال افتخار بزرگی برای ارتش است، هر جا که سیل و زلزله ای باشد یا مشکلی برای مردم ایجاد شود ارتش جزو فعال ترین بخش های کشور است. در زمینه مردم یاری، اردوهای جهادی نیز ارتش جزو سازمان های فعال محسوب می شود به خصوص در امدادرسانی و اقدامات بهداشتی و درمانی در مناطق محروم ارتش به شکل زنجیره ای و مستمر فعالیت های خود را ارایه می دهد و تیم های پزشکی و درمانی در مناطق محروم و مرزی با تمام امکانات خود به شکل متناوب حضور می یابند و اقدامات لازم پزشکی و بهداشتی را ارایه می دهند.

 

با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب اسلامی برای تکریم سربازان؛ سازمان عقیدتی سیاسی ارتش چه اقداماتی را در این زمینه انجام داده است؟

 

این موضوع در تخصص ماست، سازمان عقیدتی سیاسی هم اکنون برنامه های فرهنگی خود را نظام مند در قالب «طرح های فرهنگی مصباح» ارایه می دهد. تاکنون 12 طرح تهیه و ابلاغ شده است که در آینده ممکن است این رقم افزایش یابد. اولین طرح فرهنگی مصباح در ارتباط با تکریم سربازان است زیرا رهبر معظم انقلاب در این زمینه دغدغه داشتند و از مطالبات جدی ایشان است که سربازان در پادگان ها مورد تکریم قرار گیرند تا وظیفه مقدس سربازی را به راحتی به پایان برسانند.

در طرح فرهنگی مصباح یک 12 زیربرنامه انجام می شود. «استقبال» اولین برنامه است که با ورود سربازان به مرکز آموزشی انجام می شود. در این مراسم ذبح قربانی و سخنرانی های فرهنگی و عقیدتی انجام می شود و والدین سربازان نیز در این مراسم حضور می یابند. در ادامه دوران سربازی ما تکریم های اداری، علمی، نظامی و عقیدتی را در رده های مختلف از سربازان انجام می دهیم.

 

آخرین برنامه از طرح مصباح یک پس از 2 سال خدمت «مراسم بدرقه» است. ارتش جمهوری اسلامی پس از اتمام دوره سربازی نیز ارتباط خود را با سربازان وظیفه حفظ می کند و در صورت دعوت در مراسم های مختلف چون موفقیت های علمی و ازدواج آنها شرکت می کند. سربازان در دوران خدمت با مهارت های گوناگون ضمن خدمت آشنا می شوند که این موضوع با هدایت ستاد کل ارتش تعریف می شود و عقیدتی سیاسی ارتش نیز در موضوعات فرهنگی همچون حفظ و قرائت قرآن یا مداحی به سربازان کمک می کند. مجموعه این اقدامات نشان می دهدعزم همگانی و جدی در سازمان های ارتش، سپاه، ناجا و وزارت دفاع برای تکریم افراد در دوران سربازی وجود دارد.

 

در حوزه ترویج فرهنگ جهاد و شهادت چه اقداماتی انجام شده است؟

این فعالیت ها به صورت گسترده و فوق العاده انجام می شود. در این موضوع نگارش کتاب و تاریخ شفاهی و مسابقات گوناگون فرهنگی و جلسات بزرگداشت شهدا انجام می شود. هیچ عملیاتی نیست که بزرگداشت ان از سوی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار نشود. انجمن ادبی ارتش نیز تمام قطعات ادبی در مورد شهدا و دفاع مقدس را جمع آوری می کند. این انجمن تحت نظر عقیدتی سیاسی ارتش است و بسیاری از این قطعات ادبی و اشعار  و در مراسم دانش آموختگی که در دانشگاههای ارتش در محضر رهبر معظم انقلاب برگزار می گردد، قرائت می شود./

 

 

 

کد خبر 730596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha